Norveški fjordovi i Oslo - 8 dana
Šifra aranžmana00311
Datum polaska dnevni polasci
Grad polaskaOslo
PrijevozVlastiti
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 9.890,00 kn
Opis programa
Putovanje Norveški fjordovi i Oslo - 8 dana

Vrijednost više: svi hotelu u centru, uključene vožnje vlakovima i brodovima!

1. dan OSLO
Dolazak u Oslo u vlastitom aranžmanu. Samostalni dolazak u hotel 3* u centru Osla. Noćenje u hotelu u Oslu.

2. dan OSLO - FLAM ŽELJEZNICA -  SOGNEFJORD - BERGEN
Doručak. Odlazak iz hotela u Oslu. Odlazak na popularni izlet „Norway in a Nutshell“ gdje ćete imati prilike vidjeti neke od najljepših krajolika norveških fjordova. Individualni odlazak do željezničke stanice u Oslu. Putovanje vlakom preko fascinantne visoravni Handargervidda s mjesečevim krajolikom i brojnim jezerima do Myrdala gdje se premještate na poznatu Flam željeznicu koja će Vas kroz predivnu prirodu odvesti do Sognefjorda „kralja norveških fjordova“ do Flama. Nastavak izleta brodom krstarenjem po europskom najužem fjordu Naeroyfjordu do Gudvagena. Odlazak lokalnim autobusom  do Vossa. Ukrcaj na vlak za Bergen. Dolazak u Bergen, grad koji zovu i „vrata fjordova“ u večernjim satima. Individulani odlazak od željezničke stanice do hotela 3* u centru Bergena. Noćenje u hotelu u Bergenu.

3. dan BERGEN
Doručak. Bergen je jedan od najljepših većih skandinavskih gradova, grad koji je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom  i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCa. U gradskom središtu sve se može razgledati pješice i sve je na dohvat ruke. Preporučujemo da razgledate: očuvane drvene kuće iz doba Hanse, luku Bryggen, utvrdu Bergenhus, crkvu sv. Marije  i slikovitu riblju tržnicu koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije. Odlazak uspinjačom na vidikovac Floyen upotpuniti će Vaš dojam o ovom očaravajućem gradu. Noćenje u hotelu u Bergenu.

4. dan BERGEN - BROD - STAVANGER
Doručak. Odlazak iz hotela u Bergenu. Individualni odlazak do luke i ukrcaj na brod. Uživajte u nezaboravnoj plovidbi uz obalu južne Norveške, brojne otoke i zaljeve, fantastične krajolike i slikovite gradove! Ruta plovidbe uz norvešku obalu jedna je od najljepših u Europi. Dolazak u Stavanger, jedan od najljepših starih gradova Norveške i glavni grad provincije Rogaland. Prijevoz shuttle autobusom  od luke u Stavangeru do gradskog središta uključen je u cijenu. Dolazak do hotela 3* u centru Stavangera. Noćenje u hotelu u Stavangeru.

5. dan STAVANGER I IZLET BRODOM U LYSEFJORD
Doručak. Odlazak na trosatni brodski izlet  prema obali  fantastičnog 42 km dugačkog Lysefjorda kojeg okružuju stijene visine do 900 metara. Prekrasna priroda i mala naselja, poznata 604 metera visoka stijena Preikestolen, planina Kjerag, brojni slapovi i dramatični planinski krajolik obilježja su ovog dijela Norveške. Povratak brodom u Stavanger. Preporučujemo da u gradu razgledate  katedralu sv. Svithuna, gradsko jezero Breiavatnet  i stari dio grada Gamle Stavanger sa 173 starih drvenih kuća. Slobodno vrijeme za osobne programe u središtu Stavangera, kupovinu norveških suvenira, figurica trolova, poznatih pulovera ili uživanje u šetnji uz obalu Vägen punu malih restorana i cafea u tipičnim drvenim starim trgovačkim kućama. Noćenje u hotelu u Stavangeru.

6. dan STAVANGER - VOŽNJA VLAKOM - KRISTIANSAND
Doručak. Odlazak iz hotela u Stavangeru. Individualni dolazak do željezničke stanice i ukrcaj na vlak južne linije koji će vas kroz predivne krajolike dovesti do Kristiansanda, najvećeg grada juga Norveške. Krajolici ovog djela Norveške bili su inspiracija slikara Edwarda Muncha, a ljupki gradići i mala imanja poput su slika kao sa razglednice. Smještaj u hotel 3* u gradskom središtu. Kristiansand je grad  na slikovitom položaju, izgrađen u obliku kvadrata. Preporučujemo da razgledate glavni trg, stare drvene kuće Posebyena, gradsku vijećnicu, katedralu i da prošetate gradskim plažama. Noćenje u hotelu u Kristiansandu.

7. dan KRISTIANSAND - VOŽNJA VLAKOM - OSLO
Doručak. Individualni odlazak do željezničke stanice i ukrcaj na vlak za Oslo. Vožnja vlakom uzduž obale Oslo fjorda i dolazak u Oslo. Individualni odlazak do hotela 3* u centru Osla. Preporučujemo da u Oslu razgledate novu zgradu Opere, gradsku vijećnicu, mornaričku  četvrt Akker Brygge, kraljevsku palaču, parlament, glavnu ulicu Karla Johanna, utvrdu Akershus, Vigeland park - remek djelo velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine i muzejski poluotok Bygdoy. Noćenje u hotelu u Oslu.

8. dan OSLO
Doručak. Odlazak iz Osla u vlastitom aranžmanu. Rezervacija dodatnih noćenja u hotelu u Oslu moguća je na upit.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: od 9.890 kn

TERMIN PUTOVANJA: datum na upit od 1.09.2021. do 30.09.2022.

Rok za prijavu: 35 dana prije puta   

Minimalan broj putnika: 1

NAPOMENA: navedena cijena putovanja je informativna. Odabirom datuma putovanja u razdoblju od 01.09.2021. do 30.09.2022. putnik postavlja upit na temelju kojeg će dobiti ponudu s točnom cijenom vezanom za odabrani datum putovanja.

Cijena uključuje:
• smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u centru Osla na osnovi 2 noćenja s doručkom
• smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u centru Bergena na osnovi 2 noćenja s doručkom
• smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u centru Stavangera na osnovi 2 noćenja s doručkom
• smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u centru Kristiansanda na osnovi 1 noćenja s doručkom
• prijevoz vlakom od Osla do Myrdala klasa standard s uključenom rezervacijom sjedala u vlaku
• prijevoz Flam željeznicom od Myrdala do Flama
• plovidbu brodom po Naeroyfjordu od  Flama do Gudvagena
• prijevoz lokalnim autobusom od Gudvagena do Vossa
• prijevoz vlakom od Vossa do Bergena klasa standard bez rezervacije sjedala
• prijevoz brodom od Bergena do Stavangera
• prijevoz shuttle autobusom od luke u Stavangeru do centra grada
• trosatni izlet brodom iz Stavangera u Lysefjord
• prijevoz vlakom od Stavangera do Kristiansanda klasa standard uz uključenu rezervaciju sjedala
• prijevoz vlakom od Kristiansanda do Osla klasa standard uz uključenu rezervaciju sjedala
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: od 2.790 kn
• prijevoz avionom do/od Osla
• transfer od/do zračne luke u Oslu
• transfere od/do željezničkih stanica do hotela
• transfere od/do brodskih luka do hotela (osim transfera u Stavangeru od luke do gradskog središta koji je uključen u cijenu)
• ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Upit za avio prijevoz do/od destinacije: U slučaju ako Vam je potreban prijevoz avionom do/od destinacije gdje putujete, na postavljeni upit šaljemo ponudu za avio karte.

Trokrevetne sobe: rezervacija ovog tipa sobe nije moguća na ovom programu.

NAPOMENE: Dolazak i odlazak  putnika od/do Osla je individualan. Nema ograničenja za minimalni broj putnika, dovoljna je prijava i samo jednog ili dva putnika. Ovo Vas putovanje u kombinaciji prijevoza vlakom i brodovima vodi do nekih od najljepših krajolika Norveške i poznatih fjordova. Putovanje je individualno, bez uključenih vodiča. U gradskim turističkim uredima ili na recepcijama hotela putnici ukoliko to žele mogu rezervirati i uplatiti razgled grada s vođenjem. Svi su hoteli centralni i vrlo ćete lako pješice doći do svih važnijih gradskih znamenitosti. Na ovom putovanju nije potreban dodatni prijevoz npr. unajmljenim automobilom ili dodatnim međugradskim autobusima, jer se sve razgleda putujući vlakovima i brodovima uključenim u cijenu aranžmana. Putnici će dobiti sve vrlo detaljne dodatne informacije i tehničke upute u završnom pismu.

Granične i vizne formalnosti:
Za putovanje u Norvešku  hrvatskim državljanima nije potrebna viza, ali je potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, kao ina prometne i vremenske prilike.

Norveška je država Sjeverne Europe koja obuhvaća zapadni dio Skandinavskog poluotoka, kao i otok Jan Mayen te arktičko otočje Svalbard. Ovu zemlju površine 385 252 kvadratna kilometra nastanjuje oko 5.367.000 stanovnika. Norveška je jedna od najrjeđe naseljenih država Europe. Glavni grad Norveške je Oslo. Razvedena norveška obala uz Atlanski ocean i Barentsovo more dom je znamenitih fjordova.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 40  dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 1. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana.  Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

pute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
Bravo putovanja d.o.o.    |    Zrinjevac 14, 10000 Zagreb    |    telefon + 385 1 4855 054    |    telefaks + 385 1 4855 053