Salzburg, Bavarska i austrijska jezera - 3 dana
Šifra aranžmana003447
Datum polaska 20.6.2021
Datum povratka22.6.2021
Boravak 3 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.290,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
003447Zagreb20.6.202122.6.20213 dana1290,00

Opis programa

Putovanje u Salzburg, Bavarsku i austrijska jezera autobusom - 3 dana

1.dan ZAGREB - SALZBURG - HOTEL
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 05:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Salzburg, Mozartov grad. Razgled grada u pratnji gradskog vodiča: Mozartov trg sa spomenikom - biskupska rezidencija - katedrala - Festivalska dvorana - Sveučilišna crkva - Mozartova rodna kuća - tipični prolazi među starim palačama puni malih restorana i trgovina. U slobodno vrijeme možete posjetiti jedan od brojnih muzeja, uživati u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama - slastičarnicama, kupiti originalne Mozart kuglice, tipične suvenire buketiće suhog cvijeća i začina ili otići gradskom uspinjačom na utvrdu Hohensalzburg s lijepim panoramskim pogledom na grad. Prekrasni ugođaj starog grada ili romantična vožnja kočijom privlače brojne posjetioce  u Salzburg. Vožnja do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan IZLET BAVARSKE ALPE - JEZERO KÖNIGSEE - (ORLOVO GNIJEZDO) - BERCHTESGADEN - RUDNIK SOLI
Doručak. Cjelodnevni izlet na prekrasno područje njemačkih bavarskih Alpa. Prekrasne prirodne ljepote, visoki planinski vrhunci, romantični gradići kao iz slikovnice našeg djetinjstva - to je područje Bavarske najbliže Salzburgu i austrijskoj granici. Vožnja do alpskog jezera Königsee (Kraljevsko jezero), najdubljeg alpskog jezera Njemačke čije su obale jednim dijelom u nacionalnom parku. Moguća fakultativna vožnja brodićem po jezeru (doplata na licu mjesta) do crkve St. Bartholamaa i šetnja šumovitim poluotokom uz crkvu. Moguća vožnja prekrasnim šumovitim krajevima do Kehlsteinhausa - Orlovog gnijezda, čuvenog vidikovca smještenog na 1834 m visine (ulaznica uz doplatu, mogućnost posjeta Orlovom gnijezdu ovisna je o vremenskim prilikama i prohodnosti prilaznih puteva.). Moguć odlazak posebnim autobusom i dizalom do vrha vidikovca s kojeg se pruža prekrasan pogled na austrijske i njemačke Alpe. Posjet ljupkom gradiću Berchtesgadenu, razgled povijesne jezgre uz trg Markt i kraljevski dvorac. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, posjet tradicionalnim restoranima i kupovinu alpskih suvenira. Moguć fakultativni posjet rudniku soli  u Berchtesgadenu (ulaznica uz doplatu) uz stručno vođenje, spuštanje niz rudarske tobogane i vožnju rudarskim vlakićem. Vidjeti ćete i slanu katedralu, slanu špilju unutar rudnika uređenu u čast bavarskog kralja Ludwiga II, zrcalno jezero i light show Magija soli. U trgovini pored rudnika naći ćete veliki izbor „slanih“ suvenira poput slanih kristalnih svjetiljki ili začinske soli s brojnim aromatičnim dodacima. Povratak u hotel u Austriji. Noćenje.

3. dan HOTEL - AUSTRIJSKA JEZERA - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. Posjet jezeru Wolfgangsee. Vožnjom uz obalu jezera dolazimo do ljupkog i idiličnog mjesta St. Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak 1.svjetskog rata - župna crkva - otmjena dvorana termalne vode - vile na rijeci Traun. U gradskom središtu imati ćete prilike posjetiti jednu od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad ischlu. Ovdje je Carska vila i park-ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali. Nakon slobodnog vremena za kavu ili šetnju nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru i dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta - mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Povratak vožnjom kroz lijepe planinske predjele do Liezena i dalje prema Sloveniji i Hrvatskoj uz zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijene po osobi u HRK:

datumi polazaka 2021.
20.06., 27.08.
First Minute cijena 1.290
Redovna cijena 1.390

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije putovanja 

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
• smještaj na osnovi 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u okolici Salzburga (područje Salzkammerguta)
• gradskog vodiča za razgled grada u Salzburgu
• razgledavanja prema programu
• pratitelja putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 590 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• ulaznicu za rudnik soli 17 EUR po osobi (informativna grupna cijena za najmanje 20 osoba, ulaz u rudnik nije moguć djeci mlađoj od 4 godine (doplata na licu mjesta, cijena može biti podložna promjeni)
• ulaznicu za Orlovo gnijezdo - Kehlsteinhaus 16,10 EUR, mladi do 14 godina - 9,30 EUR (doplata na licu mjesta, informativna cijena). Mogućnost posjeta Orlovom gnijezdu ovisna je o vremenskim prilikama i prohodnosti prilaznih puteva. Organizator putovanja ne može garantirati da je posjet moguće realizirati jer to ovisi o vremenskim prilikama na licu mjesta. Točnu obavijest o mogućnosti posjeta putnici će dobiti na licu mjesta od pratitelja putovanja.
• vožnju brodom po jezeru Königsee 15,10 EUR po osobi (doplata na licu mjesta, grupna cijena za najmanje 20 osoba)
• ulaznice za spomenike i muzeje u Salzburgu koje možete posjetiti u slobodno vrijeme (cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): Mozartova rodna kuća 12 EUR, utvrda Hohensalzburg 12,40 EUR (uključuje uspinjaču i ulaznice u muzeje na utvrdi), muzej grada Salzburga 9 EUR, muzej okrugle panoramske slike Salzburga 4,50 EUR, muzej prirodnih znanosti s akvarijem 8,50 EUR, muzej Domquartier 13 EUR
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• Putno osiguranje

Popusti:
Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 10% popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Napomena uz posjet Kehlsteinu-Orlovo gnijezdo:
Mogućnost posjeta ovisna je o vremenskim prilikama i prohodnosti prilaznih puteva. Planinska cesta prema Orlovom gnijezdu može biti zatvorena i u ljetnim mjesecima  vrlo kratkoročno odlukom Uprave nacionalnog parka.

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.900.000. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj. Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.

Njemačka je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

Salzburg je središte istoimene savezne države. Četvrti je po veličini grad u Austriji, a nalazi se na granici s Njemačkom. U okolici Salzburga nalaze se rudnici soli, koji su se eksploatirali do 1989., kada su zatvoreni. Oni su danas jedna od turističkih atrakcija.  Stari grad Salzburg u svijetu je poznat po svojoj baroknoj arhitekturi, smatra se jednim od najbolje očuvanih gradova sjeverno od Alpa. Od 1996. stari dio Salzburga upisan je na UNESCOv popis mjesta svjetske baštine u Europi. Salzburg su zbog arhitekture u prošlosti često nazivali i njemačkim Rimom. Današnji izgled grada datira iz 16., 17. i 18. stoljeća kad je započeta transformacija iz srednjovjekovnog u barokni grad. Salzburg je ujedno i rodni grad W. A. Mozarta i grad u kojemu je proveo svoje rano djetinjstvo.

Bavarska punim imenom Slobodna Država Bavarska je površinom najveća savezna država ('Bundesland') Njemačke u kojoj živi 13.120.000 stanovnika, smještena na njezinom jugoistoku. Ime je dobila po Bavarcima, svom većinskom stanovništvu. Glavni grad pokrajine je München.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju i Njemačku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, American Express, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno: PBZ Visa Premium 2-12 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard ZABA 2-12 rata beskamatno, PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa  2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu), ZABA Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
Bravo putovanja d.o.o.    |    Zrinjevac 14, 10000 Zagreb    |    telefon + 385 1 4855 054    |    telefaks + 385 1 4855 053