Istra vikend - 3 dana
Šifra aranžmana006711
Datum polaska 15.10.2021
Datum povratka17.10.2021
Boravak 3 dana
Grad polaskaZagreb/Karlovac
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 1.190,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
006711Zagreb/Karlovac15.10.202117.10.20213 dana1190,00

Opis programa

Putovanje Istra vikend autobusom - 3 dana

Vrijednost više: uključene večere u hotelu!

1. dan ZAGREB - POREČ - ROVINJ - PULA
Polazak autobusa  u 06:00 sati iz Zagreba. Moguć polazak iz Karlovca u 06.45 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije programa). Vožnja kroz Gorski Kotar prema Rijeci uz kraće zaustavljanje putem. Nastavak puta kroz slikovitu zelenu unutrašnjost Istre prema obali. Dolazak u Poreč, tisućljetni grad čija povijest obiluje tragovima prošlosti  još od rimskog grada Parentiuma. Šetnja poluotokom na kojem se nalazi povijesna jezgra i glavnom starogradskom ulicom Dekumana. Moguć posjet Eufrazijevoj bazilici, ranokršćanskom spomeniku koji se nalazi na UNESCO listi svjetske kulturne baštine i čije  blještavilo mozaika ostavlja veliki utisak na svakog posjetitelja. Slobodno vrijeme za kavu ili šetnju. Nastavak vožnje zapadnom obalom Istre preko Limskog kanala do Rovinja, jednog od najpoznatijih hrvatskih turističkih središta. Šetnja do gradskog središta i ulice Carrera. Slobodno vrijeme za uspon do crkve svete Eufemije, najvećeg baroknog zdanja Istre s prekrasnim pogledom na Rovinj i otoke, šetnju kroz ulicu Grisia poznatoj po tradicionalnoj izložbi slika ili posjet muzeju Batana. Nastavak vožnje prema jugu istarskog poluotoka. Dolazak u Pulu. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

2.dan PULA I IZLET NP BRIJUNI
Doručak. Razgled Pule uz pratnju gradskog vodiča: Arena (izvana) - katedrala - Augustov hram - gradska vijećnica  -Slavoluk Sergijevaca - Herkulova vrata. Slobodno vrijeme za kavu, šetnju i kupovinu. Odlazak na fakultativni izlet na Brijune (prijava i doplata prilikom rezervacije putovanja, minimum 20 prijavljenih osoba). Vožnja do luke Fažana i plovidba brodićem do otoka Veli Brijun. Jednosatna vožnja turističkim vlakićem po otoku Veli Brijun  dočarati će prekrasne  prirodne ljepote otoka uz safari park, golf igrališta, venecijansku utvrdu i pogled na druge otoke brijunskog arhipelaga. Slobodno vrijeme poslije razgleda za šetnju i kavu i uživanje u jedinstvenom okruženju ovog otoka.  Povratak brodićem do Fažane i vožnja autobusom do Pule. Putnici koji ne žele ići na izlet imaju slobodno vrijeme u Puli za šetnju, kupanje i osobne programe. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan PULA -  OPATIJA - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela u Puli.  Dolazak u Opatiju, kolijevku turizma na Kvarneru. Šetnja s pratiteljem gradskim središtem do parka i vile Angiolina s prekrasnom vegetacijom kamelija i bogatstvom različitih biljnih vrsta, Glazbenog paviljona, kipa Djevojke s galebom - simbola Opatije, crkve svetog Jakova i šetališta Lungomare Slobodno vrijeme za ručak, kavu ili šetnju. Odlazak iz Opatije u poslijepodnevnim satima. Vožnja prema Zagrebu uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
15.10.
First Minute cijena 1.190
Redovna cijena 1.250

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije puta  

Minimalan broj putnika: 28

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom  prema programu putovanja
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi dva polupansiona (doručak i večera) u hotelu 3* u Puli
• turističkog pratitelja tijekom puta
• gradskog vodiča za razgled grada u Puli
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 170 kn
• Boravišnu pristojbu koja se plaća direktno na recepciji hotela: 7 kn po osobi i danu, mladi od 12-18 godina plaćaju 3,50 kn po osobi i danu (iznos može biti podložan promjeni, točna obavijest u završnom pismu)
• Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• Fakultativni izlet u Nacionalni Park Brijuni (uključuje prijevoz autobusom od/do luke u Fažani, pratitelja izleta, vožnju brodićem od/do otoka Veliki Brijun, ulaznicu za Nacionalni park, jednosatnu vožnju turističkim vlakićem po otoku): odrasli 220 kn, studenti i stariji od 65 godina 190 kn, mladi od 7 do 18 godina 140 kn (prijava i doplata  prilikom rezevacije putovanja, minimum 20 prijavljenih osoba)
• Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• Putno osiguranje

Popusti:
Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10 % popusta. Treća osoba starija od 12 godina u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi  100 kn

Istra je najveći hrvatski (a ujedno i jadranski) poluotok. Nalazi se na sjevernome dijelu Jadrana, na teritoriju Hrvatske, Slovenije i Italije. Zemljopisna granica Istre ide linijom od uvale Milje do uvale Preluka. Zapadna obala Istre je plića i razvedenija, dok je istočna strma i slabije naseljena. Naziv Istra potječe od imena prapovijesnog naroda Histri, koje je živjelo u tom području. Prostor Istre u sastavu Hrvatske obuhvaća oko 90% istarskog poluotoka.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za državljane Republike Hrvatske  za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica  ili putovnica. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Zagreb na povratku s putovanja.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 28. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, American Express, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno: PBZ Visa Premium 2-12 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard ZABA 2-12 rata beskamatno, PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa  2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu), ZABA Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
Bravo putovanja d.o.o.    |    Zrinjevac 14, 10000 Zagreb    |    telefon + 385 1 4855 054    |    telefaks + 385 1 4855 053