Dubrovnik, Pelješac i Korčula - 4 dana
Šifra aranžmana504013
Datum polaska 29.10.2021
Datum povratka1.11.2021
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.290,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
504013Zagreb29.10.20211.11.20214 dana1290,00

Opis programa

Putovanje Dubrovnik, Pelješac i Korčula autobusom - 4 dana

Vrijednost više: Odličan Hotel Villas Plat 3* u Mlinima kraj Dubrovnika sa bazenom i prekrasnim pogledom na more i vlastitom plažom!

Garantirani polazak!

1.dan ZAGREB – CAVTAT – HOTEL
Polazak autobusa ispred Gradskog poglavarstva (trg Stjepana Radića 1) ili sa Autobusnog kolodvora Zagreb u 07.00 sati. Vožnja autocestom u pravcu Dubrovnika uz usputna stajanja radi odmora i jednog dužeg stajanja u Neumu za ručak. Nakon što prođemo Dubrovnik, stati ćemo na poznatom vidikovcu s kojeg se pruža spektakularan pogled na grad, zidine i otok Lokrum. Upravo tamo možete napraviti najljepše fotografije s izleta. Slijedi vožnja prema Cavtatu. Cavtat je više puta proglašavan najljepšim malim mjestom u Hrvatskoj. Po dolasku idemo u kraću šetnju gradićem uz pratnju vodiča. Vidjeti ćemo 1,5 km dugom šetnicu pored obale kroz borovu šumu koja će vas ostaviti bez daha. Slijedi slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Mi preporučamo obilazak Mauzoleja obitelji Račić, dok svim ljubiteljima slikarstva, posebno moderne predlažemo posjet rodnoj kući Vlaha Bukovca. Nakon slobodnog vremena slijedi polazak prema Mlinima u naš hotel. Prijava u hotel i slobodno vrijeme za kupanje na obližnjoj plaži. Večera za osobe s polupansionom. Noćenje.

2.dan HOTEL – DUBROVNIK – LOKRUM - HOTEL
Doručak. Danas je dan predviđen za razgled ako ne najljepšeg, svakako najpopularnijeg Hrvatskog grada, Dubrovnika. Slijedi kraća vožnja prema Pilama, glavnim vratima Dubrovnika odakle krećemo u naš razgled. Dubrovnik već godinama smatraju perjanicom hrvatskog turizma. Grad koji je dugi niz godina bio dio Dubrovačke Republike, koji je odolio svim osvajačima koji su prolazili ovim prostorima, te koji je ujedno i sinonim za diplomaciju i trgovinu, obiluje povijesti te mediteranskim štihom. Mi ćemo istražiti Stari Grad, srednjovjekovni dragulj pod zaštitom UNESCO-a uz stručnog lokalnog vodiča. Krećemo sa Vratima Pile, kroz koja ćemo ući u grad –  Onofrijeva Fontana - Crkva Svetog Spasa, najstarija crkva u starom gradu koja je preživjela sve potrese pa i rat -  Franjevački samostan Male Braće ( Izvana ) - Stradun, najpoznatija šetnica u Starom gradu – Dubrovačko staro sirotište - – dom Marina Držića - Etnografski Muzej rupe ( Izvana ) - Jezuitska crkva svetog Ignacija do koje ćemo se uspjeti povijesnim stubama koje će zasigurno prepoznati fanovi serijala Game of Thrones - Dubrovačka katedrala s relikvijama sv. Vlaha – Knežev dvor, kuća u kojoj je boravio izabrani dubrovački Knez, koji je biran isključivo na mjesec dana kako nitko od izabranih ne bi imao preveliku moć u rukama - crkva svetog Vlaha s raskošnim baroknim oltarima – Orlandov stup – Palača Sponza –  Gradski zvonik - Dominikanski samostan ( Izvana ) - Revelin – Arsenal - Porat. Nakon razgleda grada imati ćemo slobodno vrijeme za obilazak dubrovačkih zidina ( Individualno uz doplatu na licu mjesta ) te za ručak i kupnju suvenira. Za one koji žele, u poslijepodnevnim satima u dogovoreno vrijeme okupljanje grupe sa vodičem te polazak prema obližnjem otoku Lokrumu ( Doplata za brod i ulaznicu ). Za sve one koji su tražili raj na zemlji, vjerojatno će upravo na Lokrumu završiti sa svojom potragom. Slijedi obilazak otoka prepunog nevjerojatne vegetacije i životinja. Mi ćemo vidjeti i Benediktinski samostan koji se nalazi na sredini ovog otoka. Čuti ćemo i mnogobrojne legende Lokruma, sve iz usta naših stručnih vodiča. Povratak u Dubrovnik. Okupljanje cijele grupe u poslijepodnevnim satima uz povratak u večernjim satima. Večera za osobe s polupansionom. Noćenje.

3.dan HOTEL – STON – KORČULA – DEGUSTACIJA VINA – HOTEL
Doručak. Danas idemo prema poluotoku Pelješcu, sve do Stona. Naša prva destinacija će biti gradić Ston. Po dolasku u Ston, slijedi kraći obilazak Stona uz našeg vodiča, gdje ćemo se prošetati užim središtem grada, vidjeti stonsku Crkvu Svetog Vlaha, Stonsku utvrdu te stara Gradska Vrata.
Nakon razgleda, slobodno vrijeme za obilazak stonskih zidina ( Ulaznica uz nadoplatu na licu mjesta), koje su, nakon Kineskog zida, najdulji su sačuvani fortifikacijski sustav na svijetu i poznata turistička atrakcija. Ukoliko ne želite ići na zidine svakako preporučamo posjet poznatoj stonskoj solani. Potom idemo prema mjestu Orebić, iskrcaj iz autobusa, odakle ćemo se uputiti na trajekt za Korčulu. Slijedi prekrasna panoramska vožnja brodom do Korčule, uz pogled na korčulanski arhipelag. Po dolasku na Korčuli idemo u razgled glavnog grada na otoku, koji nosi ime kao i otok, Korčula, uz pratnju lokalnog vodiča: Glavna gradska vrata Revelin – Crkva svetog Mihaela – Ulica posvećena prvom slavenskom statutu – Gradska vijećnica – Katedrala Svetog Marka ( Izvana ) – Crkva Svetog Petra – Kuća Marka Pola – šetnja uz gradske zidine. Poslijepodne slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje. U dogovoreno vrijeme ukrcaj na trajekt za Orebić, te po povratku na Orebić ukrcaj u bus. Na povratku stati ćemo u jednoj od najpoznatijih vinarija na otoku Pelješcu, koji se diči dugom tradicijom vinarstva te je jedan od najpoznatijih vinskih lokaliteta Lijepe naše. Slijedi degustacija peljeških vina uz razgled podruma ( Ulaznica uz doplatu ). Oni koji ne žele ići u podrume dok traje degustacija slobodni su obići vinograde te dućane gdje se prodaju vina. Nakon završetka degustacije slijedi povratak u hotel u večernjim satima. Večera za osobe s polupansionom. Noćenje.

4.dan HOTEL – KUPARI - TRSTENO – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u smjeru Zagreba. Putem ćemo stati u obližnjim Kuparima, mjestu koje je za vrijeme bivše države nosilo titulu najluksuznijeg ljetovališta. Danas se ovdje uz plažu nalazi derutni kompleks nekad luksuznih hotela, koji poradi nerazjašnjenih imovinskih odnosa godinama propadaju na očigled javnosti. Neki čak Kupare nazivaju hrvatskim Černobilom. Mi ćemo kratko izaći iz busa, te ćete moći poslikati hotele izvana i čuti priču o nekad luksuznom ljetovalištu. Nećemo ući u hotele zbog opasnosti od urušavanja. Potom slijedi kraća vožnja te stajanje u mjestu Trsteno, koje je smješteno u samom središtu Dubrovačko-neretvanske županije, 20-tak kilometara sjeverozapadno od Dubrovnika. Po dolasku u mjesto posjetiti ćemo Arboretum Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti ( Uključena ulaznica ). Ovo je jedini arboretum na hrvatskoj jadranskoj obali, te najstariji hrvatski spomenik vrtne arhitekture i najstariji arboretum na svijetu. Obiluje egzotičnim biljkama te bujnom vegetacijom, te se smatra jednim od najljepših lokacija Jadrana. Poznat je kao lokacija snimanja serije Game of Thrones, tako da će zaljubljenici u seriju doći na svoje. Slijedi šetnja prekrasnim vrtovima uz pratnju vodiča. Nakon razgleda polazak za Zagreb. Slijedi vožnja autocestom uz usputna stajanja radi odmora i ručka. Dolazak u Zagreb predviđen u večernjim satima.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
29.10.
First Minute cijena 1.290
Redovna cijena 1.490

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Doplate za 1/1: 300 kn

POPUSTI I DOPLATE – svi termini
DOPLATA ZA 3 POLUPANSIONA  180 kn
POPUST PO OSOBI U 1/3 ili 1/4 SOBI  100 kn

CJENIK ZA DJECU – svi termini
DIJETE DO 4,99 god. (u pratnji 1 ili 2 odrasle osobe)  500 kn
DIJETE DO 11,99 god. (u pratnji 1 ili 2 odrasle osobe)  1.050 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- Prijevoz turističkim autobusom
- 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, trokrevetnim ili četverokrevetnim sobama Hotela Villas Plat 3*
- Turističkog pratitelja iz Zagreba na hrvatskom jeziku te lokalne vodiče
- Ulaznicu za Arboretum u Trstenom
- Prijevoz Trajektom Orebić – Korčula
- Korištenje hotelskog bazena
- Osiguranje od odgovornosti
- Jamčevinu turističkog paket aranžmana
- Sve razglede prema programu
- Troškove organizacije i realizacije programa

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- Doplata za jednokrevetnu sobu – cijene su prikazane u tabeli kod svakog termina (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
- Doplata za 3 polupansiona u hotelu 180 kn
- Vlastite troškove
- Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju
- Fakultativne izlete
- Sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
- Boravišna pristojba u hotelu – cca 1012 kn osoba/dan – OBAVEZNO PLAĆANJE NA RECEPCIJI HOTELA

FAKULTATIVNE ULAZNICE (plaćanje na licu mjesta; moguće su promjene cijene ulaznica)
ULAZNICA DUBROVAČKE ZIDINE
*Cijena ulaznice za tvrđavu Lovrijenac: 50 kn;
za ostatak zidina nadoplata je 150 kn
ULAZNICA STONSKE ZIDINE 70 kn
DOPLATA ZA BROD ZA LOKRUM  200 kn
DOPLATA ZA DEGUSTACIJU VINA NA PELJEŠCU 60 kn
ULAZNICA ZA MAUZOLEJ RAČIĆ U CAVTATU 40 kn
POVRATNA VOŽNJA ŽIČAROM u DUBROVNIKU 170 kn

KORISNE INFORMACIJE - Hotel Villas Plat 3*:
- Gosti mogu koristiti sve sadržaje hotela
- U sklopu hotela nalazi se bazen sa morskom vodom, za djecu i za odrasle
- Sa rive u Mlinima više puta dnevno ide brod prema Starom Gradu Dubrovniku i iskrcava vas odmah na ulasku u Stari Grad
- Javni prijevoz je dostupan nedaleko hotela, redovna linija Cavtat – Dubrovnik
- Hotel posjeduje vlastitu plažu koju gosti mogu koristiti. U sklopu plaže je i beach bar
- Gosti mogu jesti u Taverni koja se nalazi u blizini koja je otvorena veći dio dana

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)
1. red – sjedalo 3, 4 100 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 100 kn
sjedala iza 2. vrata 100 kn
ostala raspoloživa sjedala  50 kn

Minimalan broj putnika: 40
Bravo putovanja d.o.o.    |    Zrinjevac 14, 10000 Zagreb    |    telefon + 385 1 4855 054    |    telefaks + 385 1 4855 053