bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Murmansk ruski Arktik - 5 dana
Šifra aranžmana006721
Datum polaska 8.12.2021.
Datum povratka12.12.2021.
Boravak 5 dana
Grad polaskaMurmansk
PrijevozVlastiti
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 7.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
006721Murmansk8.12.2021.12.12.2021.5 dana7990,00
006721Murmansk5.1.2022.9.1.2022.5 dana7990,00

Opis programa

Putovanje Murmansk ruski Arktik - 5 dana

Vrijednost više: hotel 4*, uključeni svi izleti i transferi!

1. dan MURMANSK
Dolazak u Murmansk u vlastitom aranžmanu. Transfer od zračne luke do hotela Azimut  Murmansk 4* na centralnom položaju. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan MURMANSK I LOV NA POLARNU SVJETLOST
Doručak. Murmansk je najveći grad na svijetu unutar Arktičkog kruga. Razgled grada koji će Vam približitii burnu povijest ove arktičke luke. Posjet spomeniku Aljoša posvećenom braniteljima arktičkih predjela,kao i spomeniku Uspomeni mornara koji su nastradali poslije rata, a moći ćete vidjeti i ostatke atomske podmornice Kursk tragično nastradale 2001. godine. Ručak u restoranu (uključen u cijenu). Poslije podne nastavak razgleda posjetom Muzeju ledolomca Lenjin - simbola u povijesti pomorstva. Razgled se nastavlja posjetom Regionalnom povijesnom muzeju regije Murmanska. (ulaznice za ove muzeje uključene su u cijenu.). Navečer odlazak na turu „U lov na polarnu svjetlost“. Povratak u hotel. Noćenje.

3 . dan MURMANSK I IZLET TERIBERKA, DIVLJINA ARKTIČKOG OCEANA
Doručak. Vožnja do Teriberke, jedinog naselja na obali Arktičkog oceana u Rusiji do kojeg se može doći cestom. Na putu se mogu vidjeti zadivljujući krajolici zimske tundre i divlje arktičke prirode. Po dolasku u Teriberku imati ćete osjećaj kao da ste došli na kraj svijeta. Ovo je mjesto postalo poznato nakon ruske verzije filma „Levijatan“. Ljepota i divljina arktičke obale nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ručak u restoranu (uključen u cijenu). Vožnja motornim saonicama do vodopada čija voda utiče u Arktički ocean. Povratak u Murmansk kroz snježni krajolik dubokog sjevera. Noćenje.

4. dan MURMANSK I IZLET LOVOZERO, ŽIVOTINJE I NARODI DALEKOG SJEVERA
Doručak. Današnji izlet započinje posjetom parku gdje se uzgaja pasmina pasa sibirski haski. Uz objašnjenja vodiča, naučiti ćete sve o ovim psima,a imati ćete priliku vidjeti i predivne sobove. Vožnja kroz zimsku arktičku šumu saonicama koje vuku haskiji. Ručak u mjesnom restoranu (uključen u cijenu).  Poslije ručka posjet selu Sami naroda gdje ćete vidjeti prikaz njihovog tradicionalnog načina života, moći hraniti sobove i voziti se tradicionalnim Sami saonicama. Povratak u Murmansk. Noćenje.

5. dan MURMANSK
Doručak. Odlazak iz hotela u Murmansku. Transfer do zračne luke.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 7.990 kn

Rok za prijavu: 30 dana prije puta    

Minimalan broj putnika: 1

Cijena uključuje:
• prijevoz autobusima ili mini busevima prema programu putovanja
• pratitelja/vodiča putovanja na engleskom ili njemačkom jeziku (jezik prema izboru putnika treba prijaviti prilikom rezervacije putovanja)
• smještaj na osnovi ukupno 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu Azimut Murmansk 4* u Murmansku na centralnom položaju
• transfer od zračne luke u Murmansku do hotela
• transfer od hotela do zračne luke u Murmansku
• sve izlete navedene u programu
• ručak u mjesnim restoranima  od 2.-4. dana ture tijekom razgleda i izleta
• razgledavanja prema programu
• ulaznicu u muzej ledolomca Lenjin
• ulaznicu u regionalni povijesni muzej regije Murmansk
• ulaznicu u park haskija
• ulaznicu u etno selo
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn
• prijevoz avionom do Murmanska
• prijevoz avionom od Murmanska
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Moguće doplate i fakultativni sadržaji prema želji (prijava i doplata prilikom rezervacije putovanja):
• doplata za 4 večere u hotelu (večere od 3 slijeda s uključenim čajem ili kavom),po osobi: 950 kn

Trokrevetne sobe: rezervacija ovog tipa sobe nije moguća na ovom programu.

NAPOMENE: Dolazak putnika do Murmanska, kao i odlazak putnika iz Murmanska je individualan. (redovite su avionske veze s Moskvom i St. Peterburgom). Putovanje je s međunarodnom grupom putnika koji mogu biti iz različitih zemalja i dijelova svijeta. Tura je s vođenjem na engleskom ili njemačkom jeziku (molimo prijavite jezik na kojem želite vođenje prilikom rezervacije putovanja). Polazak putovanja je garantiran (ukoliko nema razloga više sile ili nepovoljne epidemiološke situacije), veličina grupe, kao i veličina autobusa na turi može varirati ovisno o ukupnom broju prijavljenih putnika. Nema ograničenja za minimalni broj putnika, obzirom da se putnici pridružuju međunarodnoj grupi, dovoljna je prijava i samo jednog ili dva putnika. Ovo je putovanje na daleki sjever Rusije, potrebno je ponijeti odjeću i obuću za iznimno niske zimske temperature. Organizator zadržava pravo promijene redoslijeda obilazaka. Putnici će dobiti sve dodatne informacije u završnom pismu.
Izlet Lov na polarnu svjetlost biti će organiziran jednu noć tijekom boravka kada su vremenske prilike najoptimalnije. Sjeverna svjetlost Aurora Borealis normalno je vidljiva u razdoblju od studenog do ožujka u večernjim satima. Kako je riječ o prirodnom fenomenu, organizator ne može garantirati da će svjetlost uvijek biti vidljiva u večernjim satima i da li će biti vidljiva za vrijeme ovog putovanja. Ukoliko svjetlost neće biti vidljiva iz Murmanska organizator će bez dodatne naplate ponuditi turu tijekom izleta. Arktička cesta do Terebirke u iznimno lošim vremenskim uvjetima moće biti zatvorena odlukom mjesnih vlasti. Do ove iznimne situacije može doći  vrlo rijetko u zimskim mjesecima. U tom slučaju doći će do zamjene dana izleta ako to bude moguće, ili će biti ponuđen drugi izlet i aktivnost. Organizator nije u mogućnosti izvršiti povrat novca ako bi zbog loših vremenskih prilika cesta bila zatvorena,a izlet nadomješten drugom aktivnošću.

Granične i vizne formalnosti: Za ovo putovanje građanina RH potrebna je putovnica i viza. Za ulazak u Rusiju neophodno je da Vaša putovnica vrijedi još najmanje 6 mjeseci od datuma planiranog povratka. Putovnica mora imati dvije prazne stranice.

Viza za Rusiju: Potrebno je prije putovanja izvaditi rusku turističku vizu. Organizator putovanja će putnicima osigurati dokumentaciju koju je potrebno priložiti uz zahtjev za vizu. Sve informacije možete dobiti u Ruskom viznom centru, ulica Andrije Hebranga 10, 10 000 Zagreb, tel. (01) 2343674, mail adresa: zagreb@interlinkservice.ru
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Ruska Federacija ili Rusija država je na istoku Europe i sjeveru Azije. Površinom je najveća država na svijetu (oko 11,5% zemaljskog kopna), ali je većina državnog teritorija slabo naseljena pa po broju stanovnika zauzima tek deveto mjesto. Glavni grad Moskva nalazi se u europskom dijelu države. Rusija je najveća država nastala raspadom Sovjetskog Saveza. Na površini od 17.075.200 km2 živi 146 000 000 stanovnika.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću, za osobe koje teško podnose niske zimske temperature ili za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne i vremenske prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u hotele.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 40 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 1. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

pute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.