bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Stockholm i ledeni hotel - 6 dana
Šifra aranžmana006090
Datum polaska dnevni polasci
Grad polaskaStockholm
PrijevozVlastiti
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 7.590,00 kn
Opis programa

Putovanje u Stockholm i ledeni hotel - 6 dana

Vrijednost više: hotel 4* u Stockholmu, uključena vožnja vlakom na daleki sjever i smještaj u ledenom hotelu!

1. dan STOCKHOLM
Dolazak u Stockholm u vlastitom aranžmanu. Samostalni dolazak u hotel 4* u centru Stockholma. Noćenje u hotelu u Stockholmu.

2. dan STOCKHOLM
Doručak. Stockhom je grad slikovitog položaja  na 14 otoka Baltičkog mora i jezera Mälaren, slobodno vrijeme za individualni razgled grada, preporučujemo posjet slijedećim znamenitostima: četvrt muzeja Djurgarden - stari grad Gamla Stan - Kraljevska palača - Katedrala - trg Stortorget – opera - otok Riddarholmen – Parlament - palače otmjenog šetališta Strandvagen. Na recepciji hotela ili u turističkom uredu u centru Stockholma možete rezervirati i organizirani razgled grada s gradskim vodičem. Noćenje u hotelu u Stockholmu.

3. dan STOCKHOLM - VLAK PREMA SJEVERU
Doručak. Slobodno vrijeme u Stockholmu  za dodatne posjete posjet muzejima, šetnju glavnom ulicom Drottninggatan, kupovinu švedskih suvenira npr. drvenih konjića iz Dalarne ili staklenih predmeta. Individualni odlazak do željezničke stanice u Stockholmu i ukrcaj na noćni vlak za Kirunu, grad na dalekom sjeveru Švedske. Smještaj u privatni odjeljak (kupe) u vlaku koji je opremljen posteljinom, ručnikom i umivaonikom (WC i tuševi su u hodniku). Na vlaku je moguće uz doplatu kupiti piće, hladne i tople obroke ,kao i doručak. Noćenje u vlaku.

4. dan VLAK - KIRUNA - LEDENI HOTEL (ICE HOTEL) JUKKASJÄRVI
Nastavak vožnje vlakom i dolazak na željezničku stanicu u Kiruni. Transfer do svjetski poznatog ledenog hotela u selu Jukkäsjarvi. Slobodno vrijeme za uživanje u bajkovitoj snježnoj okolici hotela, a u ovo doba godine postoji i mogućnost viđenja polarne svjetlosti. Noćenje u „hladnoj sobi“ ledenog hotela na temperaturi od minus 5 stupnjeva, u termalnoj vreći za spavanje na posebnom krevetu napravljenom od snijega i leda, na sobovim kožama. Noćenje u Jukkasjärviju.

5. dan LEDENI HOTEL (ICE HOTEL) JUKKASJÄRVI
Doručak. Topli  napitak od arktičkih bobica dočekati će Vas uz Vaš ledeni ležaj. Moguće korištenje saune. Dan možete provesti u snježnoj šetnji ili se odlučiti za jednu od zimskih aktivnosti uz doplatu na licu mjesta: izrada ledenih skulptura, vožnja motornim saonicama, arktički safari, vožnja saonicama s haskijima, posjet uzgajivačima sobova, nordijsko skijanje itd. Noćenje u „toploj sobi“ tipa Kaamos usred arktičke šume, ove sobe su klasične grijane udobne hotelske sobe. Noćenje u Jukkasjärviju.

6. dan JUKKASJÄRVI - KIRUNA
Doručak. Transfer iz hotela do zračne luke u Kiruni. Odlazak iz Kirune u vlastitom aranžmanu (česti su letovi za Stockholm). Rezervacija dodatnog noćenja u hotelu u Stockholmu moguća je na upit.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: od 7.590 kn

TERMIN PUTOVANJA: datum na upit od 1.12.2021. do 31.03.2022.

Rok za prijavu: 35 dana prije puta   

Minimalan broj putnika: 1

NAPOMENA: navedena cijena putovanja je informativna. Odabirom datuma putovanja u razdoblju od 01.12.2021. do 31.03. 2022. putnik postavlja upit na temelju kojeg će dobiti ponudu s točnom cijenom vezanom za odabrani datum putovanja.

Cijena uključuje:
• smještaj u hotelu 4* u centru Stockholma na osnovi 2 noćenja s doručkom
• prijevoz noćnim vlakom od Stockholma do Kirune, karta 2. razreda s noćenjem u privatnom odjeljku (kupeu) vlaka
• prijevoz  od željezničke stanice u Kiruni do ledenog hotela
• smještaj na osnovi jednog noćenja s doručkom u ledenoj sobi Ice hotela
• smještaj na osnovi jednog noćenja s doručkom u klasičnoj grijanoj sobi Ice hotela
• prijevoz od ledenog hotela do zračne luke u Kiruni
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje zasebni odvojeni smještaj na vlaku u posebnom odjeljku): od 4. 790 kn
• prijevoz avionom do Stockholma
• prijevoz avionom od Kirune
• ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
• fakultativne sadržaje zimskih aktivnosti oko ledenog hotela
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe: rezervacija ovog tipa sobe nije moguća na ovom programu.

NAPOMENE: Dolazak i odlazak  putnika od/do Švedske je individualan. Nema ograničenja za minimalni broj putnika,  dovoljna je prijava i samo jednog ili dva putnika. Putnici će u samom  Ledenom hotelu dobiti detaljne upute o noćenju na ledu. Vreće za spavanje koje se koriste u ledenim sobama su termalnog tipa, vrste koja se koristi npr. za ekspedicije u sjeverne krajeve. Kupaonice, tuševi, garaderoba za Vašu prtljagu sve se nalazi u grijanom dijelu hotela. Putnici će dobiti sve dodatne informacije u završnom pismu.

Granične i vizne formalnosti:
Za putovanje u Švedsku hrvatskim državljanima nije potrebna viza, ali je potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne i vremenske prilike kao i  na vrijeme dolaska transfera u hotele.

Švedska je država na sjeveru Europe, na obali Baltičkog mora. Švedska je četvrta zemlja po veličini u Europi i zauzima jugoistočni dio Skandinavskoga poluotoka. Glavni grad je Stockholm. Zbog velike površine od 450.295 km² te populacije oko 10 343 000 stanovnika, Švedska ima malu gustoću naseljenosti od oko 20 stanovnika po km².

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 40  dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 1. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.