bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Lisabon i jug Portugala - 6 dana
Šifra aranžmana004684
Datum polaska 20.8.2021.
Datum povratka27.8.2021.
Boravak 8 dana
Grad polaskaLisabon
PrijevozVlastiti
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 5.690,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
004684Lisabon20.8.2021.27.8.2021.8 dana5690,00
004684Lisabon15.10.2021.22.10.2021.8 dana5690,00
004684Lisabon17.6.2022.24.6.2022.8 dana5690,00
004684Lisabon19.8.2022.26.8.2022.8 dana5690,00
004684Lisabon16.9.2022.23.9.2022.8 dana5690,00

Opis programa

Putovanje u Lisabon i jug Portugala - 6 dana

1. dan LISABON
Dolazak u Lisabon u vlastitom aranžmanu. Transfer od zračne luke do hotela u Lisabonu i smještaj u hotel Roma 3* ili sličan. Noćenje.

2. dan LISABON - EVORA - ALBUFEIRA
Doručak. Sastanak s vodičem ture  na engleskom jeziku. Vožnja kroz pokrajinu Alentejo. Dolazak u Arraiolos i posjet poznatoj vinariji Monte da Ravasquira uz uključenu probu vina. Dolazak u Evoru, grad s povijesnom jezgrom pod UNESCO zaštitom. Razgled grada uz pratnju gradskog vodiča: rimski hram - katedrala - trg Giraldo - ckva svetog Franje. Moguć fakultativni posjet Kapeli kostiju. Poslije razgleda put se nastavlja kroz područje Alenteja do regije Algarve i krajnjeg juga Portugala. Dolazak u Albufeiru. Smještaj u hotel vila Gale Cerro 4* ili sličan. Noćenje.

3. dan ALBUFEIRA I IZLET RT SAO VICENTE, SAGRES, LAGOS I PORTIMAO
Doručak. Izlet u zapadni dio regije Algarve. Vožnja rta Cabo Sao Vicente, najjugozapadnije točke Europe. Nekad se vjerovalo da je ovdje kraj poznatog svijeta. Danas je na stjenovitom poluotoku svjetionik, a iz obližnjeg Sagresa kretala su pomorska osvajanja Henrika Pomorca. Posjet utvrdi u Sagresu (uključena ulaznica). Zaustavljanje na panoramskoj točki Ponta da Piedade, jednom od najpoznatijih fotografskih motiva juga Portugala. Zanimljivi oblici stijena, kameni stupovi u moru i špilje poznati su i van granica regije Algarve. Posjet gradu Lagosu, nekoć luci iz koje su kretala pomorska istraživanja, a danas turističkom središtu s lijepim plažama. Slobodno vrijeme. Zaustavljanje u gradiću Portimao nad kojim se uzdiže utvrda svete Katarine. Panoramski razgled grada. Povratak u hotel u Albufeiri. Noćenje

4. dan ALBUFEIRA - VILAMOURA - TAVIRA - LISABON
Doručak. Odlazak iz hotela u Albufeiri. Vožnja do istočnog dijela regije Algarve. Kraće zaustavljanje u ljetovalištu Vilamoura uz pauzu za fotografiranje u slikovitoj marini s brodićma. Vožnja do grada Faro, glavnog grada juga Portugala. Stari grad okružen je zidinama i gradskim vratima, šetnja uskim ulicamna starog grada do gotičke  katedrale. Posjet šarmantnom gradiću Tavira na rijeci Gilao prije njezinog utoka u more. Kuće u stilu tradicionalne arhitekture, male crkve i uske popločene uličice obilježja su ovog slikovitog mjesta isped kojeg je park prirode Ria Formosa. Slobodno vrijeme. Vožnja prema Lisabonu. Po dolasku smještaj u hotel Roma 3* ili sličan. Navečer moguć fakultativni odlazak na fado predstavu uz uključenu večeru. Noćenje.

5. dan LISABON, SINTRA i LISABONSKA RIVIJERA
Doručak. Posjet poznatim ljetovalištima Estoril i Cascais. Zaustavljanje u Sintri, poznatoj po kraljevskim palačama  Palacio de  Vila i Palacio de Pena koja je poput dvorca iz bajke. Slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Sintre. Povratak u Lisabon i razgled grada: samostan Jeronimos - toranj Belem - Spomenik pomorskim istraživačima - gradsko središte  - Avenide de Libertade - trg Rossio - četvrt Bairro Alto - Praca de Comercio. Slobodno vrijeme za večeru uz nezaobilazne portugalske specijalitete od bakalara te tradicionalni kremasti desert pasteis de Belem, šetnju obalom rijeke Tejo ili vožnju starinskom uspinjačom do viših dijelova grada  Noćenje.

6. dan LISABON
Doručak. Transfer do zračne luke u Lisabonu. Odlazak u vlastitom aranžmanu.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.690 kn

Rok za prijavu: 14 dana prije puta 

Minimalan broj putnika: 1

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu ture
• transfer od/do zračne luke u Lisabonu
• lokalnog pratitelja ture na engleskom jeziku
• smještaj u dvokrevetnim sobama (jednokrevetne sobe moguće uz doplatu) na osnovi pet noćenja s doručkom u hotelima 3/4* :
• tri noćenja s doručkom u Lisabonu u  hotelu Roma 3* ili sličnom
• dva noćenja s doručkom u Albuffeiri u hotelu Vila Gale Cerro 4* ili sličnom
• posjet vinariji u Arraiolosu uz uključenu probu vina
• gradskog vodiča u Evori za razgled grada
• ulaznicu za utvrdu Sagres
• turu Lisabon, Estoril, Cascais i Sintra uz pratnju mjesnog vodiča
• boravišne pristojbe u hotelima
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn
• moguću doplatu  za paket  2 x večera u hotelu u Albufeiri  i 1 x fado večeru u Lisabonu uz uključenu predstavu, vino i vodu: 1.190 kn
• prijevoz avionom od/do Lisabona
• ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
• informativne cijene individualnih ulaznica (mogu biti podložne promjeni): samostan Jeronimos u Lisabonu 10 EUR, toranj Belem 6 EUR
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
•  moguću uslugu nosača prtljage u hotelima  i napojnice
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe: rezervacija ovog tipa sobe nije moguća na ovom programu.

NAPOMENE: Dolazak i odlazak  putnika od/do Lisabona je individualan. Transfer od/do zračne luke u Lisabonu uključen je u cijenu aranžmana. Ukoliko putnik dolazi do hotela u Lisabonu na drugi način ili drugim prijevoznim sredstvom i ne želi koristiti  transfer od/do zračne luke, cijena aranžmana se ne umanjuje. Putovanje je s međunarodnom grupom putnika koji mogu biti iz različitih zemalja i dijelova svijeta. Tura je s vođenjem na engleskom jeziku. Polazak putovanja je garantiran (ukoliko nema razloga više sile ili nepovoljne epidemiološke situacije), veličina grupe, kao i veličina autobusa na turi može varirati ovisno o ukupnom broju prijavljenih putnika. Boravak u hotelu u Lisabonu moguće je dodatno produžiti na kraju ture, cijena je na upit. Nema ograničenja za minimalni broj putnika, obzirom da se putnici pridružuju međunarodnoj grupi, dovoljna je prijava i samo jednog ili dva putnika. Putnici će dobiti sve dodatne informacije u završnom pismu.

Portugal je država na zapadu Europe, na istoku i sjeveru graniči sa Španjolskom, a na zapadu i jugu izlazi na Atlantski ocean. Ime Portugal, samo po sebi otkriva dijelove rane povijesti ove zemlje - ono potiče od rimskog imena Portus Cale, moguće mješavine grčkog i latinskog imena koje znači "Lijepa luka". Portugal je postao kraljevina 1139.g., a prvi kralj je bio Afonso I. Portugalski. Portugal je tijekom 15. i 16. stoljeća proširio svoj utjecaj. Slavne osobe tih stoljeća su: Fernando Magellan koji je oplovio svijet, Bartolomeo Diaz koji je dospio do Rta dobre nade i istočnog kraja Afrike, Vasco da Gama i ostali. Krajem 16. stoljeća, Portugal je prvi put u povijesti izgubio nezavisnost, našavši se pod vlašću Španjolske čime je počelo propadanje Portugala kao velesile.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 35 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 1. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.