bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Portugal - 8 dana
Šifra aranžmana004101
Datum polaska 23.8.2021.
Datum povratka30.8.2021.
Boravak 8 dana
Grad polaskaLisabon
PrijevozVlastiti
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 7.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
004101Lisabon23.8.2021.30.8.2021.8 dana7990,00
004101Lisabon20.9.2021.27.9.2021.8 dana7990,00
004101Lisabon18.10.2021.25.10.2021.8 dana7990,00
004101Lisabon11.4.2022.18.4.2022.8 dana7990,00
004101Lisabon20.6.2022.27.6.2022.8 dana7990,00
004101Lisabon22.8.2022.29.8.2022.8 dana7990,00
004101Lisabon17.10.2022.24.10.2022.8 dana7990,00

Opis programa

Putovanje u Portugal - 8 dana

Vrijednost više: uključen izlet u Španjolsku!

1. dan LISABON
Dolazak u Lisabon u vlastitom aranžmanu. Transfer od zračne luke do hotela u Lisabonu i smještaj.  Noćenje.

2. dan LISABON, SINTRA i LISABONSKA RIVIJERA
Doručak. Sastanak s vodičem ture  na engleskom jeziku. Posjet poznatim ljetovalištima Estoril i Cascais. Zaustavljanje u Sintri, poznatoj po kraljevskim palačama  Palacio de  Vila i Palacio de Pena koja je poput dvorca iz bajke. Slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Sintre. Povratak u Lisabon i razgled grada: samostan Jeronimos - toranj Belem - Spomenik pomorskim istraživačima - gradsko središte  - Avenide de Libertade - trg Rossio - četvrt Bairro Alto - Praca de Comercio. Slobodno vrijeme za večeru uz nezaobilazne portugalske specijalitete od bakalara te tradicionalni kremasti desert pasteis de Belem, šetnju obalom rijeke Tejo ili vožnju starinskom uspinjačom do viših dijelova grada  Noćenje.

3. dan LISABON - OBIDOS - COIMBRA - BRAGA
Doručak. Odlazak iz hotela u Lisabonu. Vožnja prema sjeveru kroz slikovite krajolike. Posjet Obidosu, očuvanom gradu iz 13.stoljeća iznad kojeg se uzdiže velika utvrda. Nastavak puta do Coimbre, starog sveučilišnog grada na romantičnom položaju na brežuljku uz rijeku Mondego. Panoramski razgled grada uz posjet sveučilištu koje je je osnovano 1290. godine i odmah je postalo jedno od najvažnijih kulturnih središta tog doba (uključena ulaznica za posjet unutarnjim prostorijama sveučilišta). Nastavak vožnje do Brage. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan BRAGA I IZLET SANTIAGO DE COMPOSTELA
Doručak. Cjelodnevni izlet u Španjolsku. Razgled slavnog hodočasničkog grada Santiago de Compostela u kojem je pokopan sv. Jakov, svetac zaštitnik Španjolske. Ovaj grad je jedno je od najvažnijih svjetskih mjesta hodočašća, u srednjem vijeku poslije Rima i Jeruzalema najveći je broj hodočasnika dolazio ovdje. Duhovno putovanje srednjeg vijeka, hodočasnici-putnici ogrnuti pelerinama, s hodačkim štapovima i školjkom s kao simbolom  svakog će posjetitelja  vratiti mislima u prohujala vremena. Svečano je i dirljivo biti prisutni na misi u katedrali dok se čitaju imena hodočasnika koji su prešli cijeli put. Razgled povijesne jezgre  i slobodno vrijeme za posjet katedrali i kupovinu suvenira. Na povratku zaustavljanje u slikovitom portugalskom gradiću Ponte de Lima uz kraće slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu. Povratak u hotel u Bragi. Noćenje.

5. dan BRAGA - GUIMARAES - PORTO
Doručak. Razgled Brage, nekad važnog rimskog grada zvanog Bracara Augusta, a u povijesti vjerskog središta s velikim brojem crkvi i samostana. Šetnja povijesnom jezgrom do katedrale. Poznato je svetište Bom Jesus do Monte, svjetski poznato po baroknim stepenicama - jednim od najpoznatijih spomenika Portugala sa simbolikom križnog puta. Zaustavljanje kod svetišta. Posjet Guimaraesu, gradu pod zaštitom UNESCO-a, koji se smatra „kolijevkom Portugala“. Ovdje je rođen princ Alfonso koji će biti proglašen kraljem Portugala. Šetnja povijesnom jezgrom i posjet dvorcu - palači vojvoda od Braganze (uključena ulaznica). Dolazak u Porto, drugi najveći grad Portugala. Proba  poznatog vina Porto u jednom od vinskih podruma (uključena u cijenu). Smještaj u hotel u Portu. Noćenje.

6. dan PORTO
Doručak. Panoramski razgled Porta, najvećeg grada na sjeveru Portugala uz pratnju gradskog vodiča: ušće rijeke Douro - katedrala - crkva sv. Franje - most Dom Luis - trg Libertade - Palača burze (uključena ulaznica) - željeznička stanica Sao Bento – toranj Clerigos. Vožnja brodom po rijeci Douro ispod mostova Porta (uključena u cijenu) uz pogled na slikovitu četvrt Ribeira. Slobodno poslije podne za kupovinu u glavnoj trgovačkoj ulici Santa Catalina, šetnju, večeru u jednom od brojnih autentičnih gostionica Ribeire ili osobne programe. Noćenje.

7. dan PORTO - AVEIRO - FATIMA - LISABON
Doručak. Odlazak iz hotela u Portu. Zaustavljanje u Aveiru, slikovitom gradiću poznatom po kanalima i smještenom na obali Atlantskog oceana. Nastavak vožnje prema Fatimi. Razgled jednog od najznačajnijih marijanskih svetišta gdje se 1917. godine na mjestu današnje bazilike ukazala Gospa malim pastirima. Posjet Velikoj bazilici i šetalištu s mjestom ukazanja. Vožnja prema Lisabonu. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan  LISABON
Doručak. Transfer do zračne luke u Lisabonu. Odlazak u vlastitom aranžmanu.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 7.990 kn

Rok za prijavu: 14 dana prije puta   

Minimalan broj putnika: 1

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu ture
• transfer od/do zračne luke u Lisabonu
• lokalnog pratitelja ture na engleskom jeziku
• smještaj u dvokrevetnim sobama (jednokrevetne sobe moguće uz doplatu) na osnovi sedam noćenja s doručkom u hotelima 3/4* :
• tri noćenja u Lisabonu u  hotelu 3* (hotel Roma 3* ili sličan)
• dva noćenja u Bragi u hotelu 3/4* (hotel Mercure Braga 4* ili sličan)
• dva noćenja u Portu u hotelu 3/4* (hoteli Villa Gale Porto 4*, Holiday Inn Porto Gaia 4* ili slični)
• turu Lisabon, Estoril,Cascais i Sintra uz pratnju mjesnog vodiča
• izlet u Španjolsku u Santiago de Compostela
• mjesnog vodiča za razgled u Santiago de Compostela
• mjesnog vodiča za razgled u Portu
• ulaznicu za sveučilište u Coimbri
• ulaznicu za dvorac vojvoda od Braganze u Guimaraesu
• probu vina u vinskom podrumu u Portu
• ulaznicu za palaču Burze u Portu ( u slučaju nemogućnosti posjeta Burzi zbog javnog događanja posjetiti će se crkva svetog Franje u Portu s uključenom ulaznicom)
• vožnju brodom po rijeci Douro u Portu u trajanju od cca 50 minuta
• boravišne pristojbe u hotelima
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 2.390 kn
• moguću doplatu za paket 3 x večera i 1 x ručak (paket sadrži večeru s vodom i vinom i fado predstavu u Lisabonu prvi dan, dvije večere u hotelu u Bragi i jedan ručak u Portu.Uplatu ne preporučujemo putnicima koji kasno dolaze u Lisabon i koji ne mogu stići na fado predstavu): 1.290 kn
• prijevoz avionom od/do Lisabona
• ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
• informativne cijene individualnih ulaznica (mogu biti podložne promjeni): samostan Jeronimos u Lisabonu 10 EUR, toranj Belem 6 EUR
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• moguću uslugu nosača prtljage u hotelima i napojnice
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe: rezervacija ovog tipa sobe nije moguća na ovom programu.

NAPOMENE: Dolazak i odlazak  putnika od/do Lisabona je individualan. Transfer od/do zračne luke u Lisabonu uključen je u cijenu aranžmana. Ukoliko putnik dolazi do hotela u Lisabonu  na drugi način ili drugim prijevoznim sredstvom i ne želi  koristiti transfer od/do zračne luke, cijena aranžmana se ne umanjuje. Putovanje je s međunarodnom grupom putnika koji mogu biti iz različitih zemalja i dijelova svijeta. Tura je s vođenjem na engleskom jeziku. Polazak putovanja je garantiran (ukoliko nema razloga više sile ili nepovoljne epidemiološke situacije), veličina grupe, kao i veličina autobusa na turi može varirati ovisno o ukupnom broju prijavljenih putnika. Boravak u hotelu u Lisabonu moguće je dodatno produžiti na kraju ture, cijena je na upit. Nema ograničenja za minimalni broj putnika, obzirom da se putnici pridružuju međunarodnoj grupi, dovoljna je prijava i samo jednog ili dva putnika. Putnici će dobiti sve dodatne informacije u završnom pismu.

Portugal je država na zapadu Europe, na istoku i sjeveru graniči sa Španjolskom, a na zapadu i jugu izlazi na Atlantski ocean. Ime Portugal, samo po sebi otkriva dijelove rane povijesti ove zemlje - ono potiče od rimskog imena Portus Cale, moguće mješavine grčkog i latinskog imena koje znači "Lijepa luka". Portugal je postao kraljevina 1139.g., a prvi kralj je bio Afonso I. Portugalski. Portugal je tijekom 15. i 16. stoljeća proširio svoj utjecaj. Slavne osobe tih stoljeća su: Fernando Magellan koji je oplovio svijet, Bartolomeo Diaz koji je dospio do Rta dobre nade i istočnog kraja Afrike, Vasco da Gama i ostali. Krajem 16. stoljeća, Portugal je prvi put u povijesti izgubio nezavisnost, našavši se pod vlašću Španjolske čime je počelo propadanje Portugala kao velesile.

Španjolska je po ustavnom uređenju parlamentarna monarhija. Smještena je na jugozapadu Europe i zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Dio su njezinog teritorija i otočni arhipelazi Baleari i Kanarski otoci, sjevrnoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, kao i enklava Llivia u francuskim Pirinejima. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 35 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 1. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.