bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Pariz i dvorci Loire - 7 dana
Šifra aranžmana003133
Datum polaska dnevni polasci
Grad polaskaZagreb
PrijevozVlastiti
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 10.790,00 kn
Opis programa

Putovanje u Pariz i dvorce Loire - 7 dana

Vrijednost više: hoteli u centru, uključen prijevoz vlakom, izleti i razgledi!

1. dan PARIZ
Dolazak u Pariz u vlastitom aranžmanu. Transfer od zračne luke u Parizu  do hotela 3* na centralnom položaju u Parizu. Noćenje u hotelu u Parizu.

2. dan PARIZ
Doručak. Cjelodnevni razgled Pariza uz pratnju Vašeg privatnog mjesnog vodiča na hrvatskom jeziku. Razgled je kombinacija pješačke ture i upotrebe javnog prijevoza. Posjet četvrti umjetnika na brežuljku Montmartre, velikoj bazilici Sacre Coeur, trgu Place Tertre gdje možete naručiti izradu svog portreta ili kupiti tipične pariške suvenire. Odlazak do slavne avenije Champs Elysees, jedne od najpoznatijih i najljepših  ulica na svijetu. Šetnja uz Malu i veliku palaču do trga Concorde, te dalje razgled Velikih bulevara, otoka Ile de La Cite, Latinske četvrti, Invalida i Marsovih polja s Eiffelovim tornjem. Jednosatna plovidba brodom po Seini uz  najpoznatije  spomenike i mostove upotpuniti će dojam „grada svjetlosti“ (uz doplatu na licu mjesta). Pariz u večernjim satima sjaji posebnom ljepotom. Predlažemo odlazak na čuveni pariški cabaret show (upit i doplata na licu mjesta). Noćenje u hotelu u Parizu.

3. dan PARIZ
Doručak. Odlazak uz pratnju mjesnog vodiča na hrvatskom jeziku do muzeja Louvre i vrijeme za  posjet jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja, uz stručno vođenje i objašnjenja. Slobodno vrijeme za šetnju po Champs Elysees, dodatne posjete muzejima, velikim robnim kućama na bulevaru Hausmann ili uživanje u pariškom ozračju. Navečer predlažemo odlazak na večeru u latinsku četvrt uz mnoštvo restorančića, francuskih specijaliteta i dobre atmosfere. Noćenje u hotelu u Parizu.

4. dan PARIZ - VLAKOM U DOLINU LOIRE - TOURS
Doručak. Odlazak iz hotela u Parizu. Individualni dolazak na željezničku stanicu i vožnja brzim vlakom do Toursa, glavnog grada doline Loire, najduže francuske rijeke, a na njezinim je obalama francusko plemstvo izgradilo brojne dvorce i ladanjska imanja (vožnja vlakom u trajanju od oko 2 sata 10 minute). Individualni odlazak do hotela 3* na centralnom položaju u Toursu. Smještaj u hotel. Poslijepodnevni pješački razgled povijesne jezgre Toursa u pratnji mjesnog vodiča na engleskom jeziku. Grad Tours središte je ovog područja uz rijeku Loire. Posjet starom dijelu grada gdje ćemo vidjeti baziliku sagrađenu iznad groba sv.Martina i predahnuti na živopisnom trgu Place Plumereau s kućama iz 15. stoljeća i ugodnim restoranima. Posjet četvrti Chateauneuf „starom Toursu“  s brojnim spomenicima i kućama iz doba renesanse. Noćenje u hotelu u Toursu.

5. dan TOURS I IZLET DVORCI AMBOISE, CHAMBORD I CHENONCEAU
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u dvorce doline Loire. Izlet je s vođenjem na engleskom jeziku. Prvi dvorac koji se posjećuje slikoviti je Amboise na obali Loire. U ovom je dvorcu živio kralj Franjo I koji dovodi Leonarda da Vincija u Francusku i gradi mu u gradiću Amboise imanje Clos Luce. Posjet imanju Parc Leonardo da Vinci, lijepim vrtovima  kao i dvorcu - kraljevskoj rezidenciji Amboise. Ručak u gradu Amboise. Poslije podne posjet dvorcu Chambord, najvećem dvorcu u dolini Loire građenom od strane Franje I u renenasnom stilu i koji je bio lovački dvorac s velikim imanjem. Posjet najljepšem dvorcu Loire - dvorac Chenonceau dale su graditi žene. Dvorac je na pritoci Loire rijeci Cher i vezan je za romatičnu priču o ljubavi francuskog kralja Henrija II i Diane od Poitiersa. Prošetati ćemo vrtovima Diane i Catarine Medici i vidjeti unutarnje prostorije dvorca. Povratak u Tours. Noćenje u hotelu u Toursu.

6. dan TOURS - VOŽNJA VLAKOM - PARIZ
Doručak. Individualni odlazak do željezničke stanice u Toursu. Vožnja brzim vlakom  do Pariza u trajanju od cca 2 sata 10 minuta. Po dolasku u Pariz individualni odlazak do hotela 3* na centralnom položaju u Parizu. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje u hotelu u Parizu.

7. dan  PARIZ
Doručak. Transfer do zračne luke u Parizu. Odlazak iz Francuske u vlastitom aranžmanu.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: od 10.790 kn

TERMIN PUTOVANJA: datum na upit od 1.08.2021. do 31.10.2022.

Rok za prijavu: 14 dana prije puta   

Minimalan broj putnika: 1

NAPOMENA: navedena cijena putovanja je informativna. Odabirom datuma putovanja u razdoblju od 01.08.2021. do 31.10 2022. putnik postavlja upit na temelju kojeg će dobiti ponudu s točnom cijenom vezanom za odabrani datum putovanja.

Cijena uključuje:
• transfer od zračne luke do hotela u Parizu
• transfer od hotela u Parizu do zračne luke
• smještaj na osnovi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Parizu na centralnom položaju
• smještaj na osnovi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Toursu na centralnom položaju
• kartu za prijevoz brzim vlakom  2. razreda od Pariza do Toursa
• kartu za prijevoz brzim vlakom 2. razreda od Toursa do Pariza
• cjelodnevni privatni razgled Pariza pješice u pratnji mjesnog vodiča na hrvatskom jeziku
• poludnevni razgled muzeja Louvre u pratnji vodiča na hrvatskom jeziku
• ulaznicu za muzej Louvre za brzi ulaz (tzv. Priority)
• dvosatni pješački razgled grada Toursa u pratnji mjesnog vodiča na engleskom jeziku
• cjelodnevni izlet u dvorce Loire uz prijevoz mini busom i pratnju vodiča na engleskom jeziku
• ulaznicu za dvorac Amboise i park Leonarda da Vincija Clos Luce
• ulaznicu za dvorac Chambord
• ulaznicu za dvorac Chenonceau
• ručak u gradu Amboise bez uključenog pića
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
•  moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: cijena na upit
• prijevoz avionom od/do Pariza
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe: na ovom putovanju nema mogućnosti rezervacije trokrevetnih soba.

NAPOMENE: Dolazak i odlazak  putnika od/do Pariza je individualan. Transfer od/do zračne luke u Parizu uključen je u cijenu aranžmana. Ukoliko putnik dolazi do hotela u Parizu  na drugi način ili drugim prijevoznim sredstvom i ne želi  koristiti  transfer od/do zračne luke, cijena aranžmana se ne umanjuje. Razgled Pariza i posjet muzeju Louvre su  s vođenjem na hrvatskom jeziku. Tura po dvorcima Loire, kao i razgled grada Toursa je s vođenjem na engleskom jeziku. Veličina grupe za razglede i izlete, kao i veličina autobusa na izletu Dvorci Loire  može varirati ovisno o ukupnom broju prijavljenih individualnih  putnika. Boravak u hotelu u Parizu moguće je dodatno produžiti na kraju ture, cijena je na upit. Nema ograničenja za minimalni broj putnika, dovoljna je prijava i samo jednog ili dva putnika. Putnici će dobiti sve dodatne informacije u završnom pismu.

Francuska je država u zapadnoj Europi  s 67 390 000 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu.Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija..

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na broj posjetilaca u muzejima, dvorcima i drugim znamenitostima. Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 1. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, American Express, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno: PBZ Visa Premium 2-12 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard ZABA 2-12 rata beskamatno, PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa  2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu), ZABA Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.