bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Island - 5 dana
Šifra aranžmana002842
Datum polaska dnevni polasci
Grad polaskaReykjavik
PrijevozVlastiti
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 6.190,00 kn
Opis programa
Putovanje na Island - 5 dana

Vrijednost više: uključeni transferi, razgledi i izleti!

1. dan REYKJAVIK
Dolazak na Island u vlastitom aranžmanu. Transfer od zračne luke Keflavik do hotela u Reykjaviku i smještaj (u cijenu je uključen transfer shuttle autobusom do hotela). Noćenje.

2. dan REYKJAVIK
Doručak. Razgled Reykjavika i najbliže okolice u pratnji mjesnog vodiča na engleskom jeziku. Tijekom razgleda vidjeti ćete predsjedničku rezidenciju u Bessanstadiru, staru ribarsku luku, crkvu Hallgrimskirkja i panoramski vidikovac Perlan s kojeg se pruža pogled na Reykjavik. Posjet gradu Hafnarfjorduru okruženom prekrasnom prirodom i poznatom po priči o „sakrivenim ljudima“. Povratak u Reykjavik. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu suvenira i posjete brojnim muzejima (npr. Pomorski muzej u staroj luci, muzej naseljavanja Reykjavika, Nacionalna galerija, izložba modela islandskih kitova,  Muzej islandskih saga, Prirodoslovni muzej itd.). Noćenje.

3. dan REYKJAVIK I IZLET GOLDEN CIRCLE
Doručak. Odlazak na izlet „Golden Circle Tour“. Na ovoj kružnoj turi jugom Islanda posjetiti neke od najpoznatijih islandskih krajolika. Posjet nacionalnom parku Pingvellir gdje je 930. godine osnovan islandski parlament. Ovdje se susreću sjevernoamerička i euroazijska tektonska ploča. Odlazak do poznatog vodopada Gullfoss (zlatni vodopad)  na rijeci Hvita  i šetnja na području koje vodom natapa ledenjak Langjökull. Posjet geotermalnom području vrućih gejzira u dolini Haukadalur s vrlo zanimljivim geološkim oblicima i originalnim gejzirom koji je drugima dao ime. Posjet muzeju Gejzira i stakleniku (uključena ulaznica). Mirisi, boje i erupcije čine ovo mjesto jednim od najpoznatijih motiva Islanda. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

4. dan REYKJAVIK I IZLET PLAVA LAGUNA
Doručak. Izlet u jednu od najpopularnijih atrakcija Islanda Plavu lagunu (uključena ulaznica i prijevoz shuttle busom). Geotermalni bazen se nalazi usred krajolika oblikovanog lavom. Kupanje u plavim vodama Lagune jedinstveno je i nezaboravno iskustvo.Voda mliječno plave boje bogata je mineralima, a ulaznica uključuje i upotrebu ručnika, kao i jednu mineralnu masku za lice. Povratak u Reykjavik shuttle autobusom. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

5. dan REYKJAVIK
Doručak. Transfer shuttle autobusom do zračne luke Keflavik (transfer uključen u cijenu). Odlazak s Islanda u vlastitom aranžmanu.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: od 6.190 kn

TERMIN PUTOVANJA: datum na upit od 1.09.2021. do 30.09.2022.

Rok za prijavu: 35 dana prije puta   

Minimalan broj putnika: 1

NAPOMENA: navedena cijena putovanja je informativna. Odabirom datuma putovanja u razdoblju od 01.09.2021. do 30.09. 2022. putnik postavlja upit na temelju kojeg će dobiti ponudu s točnom cijenom vezanom za odabrani datum putovanja.

Cijena uključuje:
• smještaj u hotelu 3* u centru Reykjavika na osnovi 4 noćenja s doručkom
• transfer shuttle autobusom od zračne luke Keflavik do hotela u Reykjaviku
• transfer shuttle autobusom od hotela u Reykjaviku do zračne luke Keflavik
• razgled grada (Reykjavik i bliža okolica) u trajanju od cca 2,5 sata s vođenjem na engleskom jeziku
• izlet Golden Circle Tour s vođenjem na engleskom jeziku
• ulaznicu za Muzej gejzira i staklenik tijekom izleta Golden Circle Tour
• prijevoz shuttle autobusom od/do Reykjavika do/od Plave Lagune
• ulaznicu za Plavu Lagunu (ulaznica tipa Comfort uključuje ulaz, mineralnu blatnu masku, upotrebu ručnika i jedno piće)
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: od 1.950 kn
• prijevoz avionom od/do Islanda
• ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
•  moguću uslugu nosača prtljage u hotelima  i napojnice
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe: rezervacija ovog tipa sobe nije moguća na ovom programu.

NAPOMENE: Dolazak i odlazak  putnika od/do Islanda je individualan. Transfer shuttle autobusom  od/do zračne luke Keflavik do/od hotela u Reykjaviku  uključen je u cijenu aranžmana. Ukoliko putnik dolazi do hotela u Reykjaviku  na drugi način ili drugim prijevoznim sredstvom i ne želi  koristiti  transfer od/do zračne luke, cijena aranžmana se ne umanjuje. Razgledi i izleti su s vođenjem na engleskom jeziku, i  moguća je prisustnost i drugih individualnih putnika iz raznih zemalja na izletima. Nema ograničenja za minimalni broj putnika,  dovoljna je prijava i samo jednog ili dva putnika. Putnici će dobiti sve dodatne informacije u završnom pismu.

Granične i vizne formalnosti:
Za putovanje na Island hrvatskim državljanima nije potrebna viza, ali je potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošć ili za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne i vremenske prilike kao i na vrijeme dolaska transfera u hotele.

Island je otočna zemlja u sjevernom Atlantiku između Grenlanda, Norveške i Britanskih otoka. Island se nalazi u sjevernom Atlantskom oceanu, malo južnije od arktičkog kruga, koji prolazi kroz mali otok Grímsey uz sjevernu obalu Islanda, ali ne kroz sam Island. Klima je polarna, sa kratkim i prohladnim ljetima, dugim i hladnim zimama. Na islandu živi 364.000 stanovnika.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 40  dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 1. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.