bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Finska jezera i Helsinki - 8 dana
Šifra aranžmana002444
Datum polaska dnevni polasci
Grad polaskaHelsinki
PrijevozVlastiti
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 5.790,00 kn
Opis programa

Putovanje Finska jezera i Helsinki - 8 dana

1. dan HELSINKI
Dolazak u Helsinki u vlastitom aranžmanu. Samostalni dolazak u hotel 3* u centru Helsinkija. Noćenje u hotelu u Helsinkiju.

2. dan HELSINKI - PORVOO - LAPPEENRANTA
Doručak. Odlazak iz hotela u Helsinkiju. Preporučujemo posjet drugom najstarijem gradu Finske Porvoo, s očuvanim drvenim kućama iz 18. i 19. stoljeća, kao i starom katedralom. Stare drvene trgovačke kuće uz rijeku Porvoo poznati su finski fotografski motiv. Individualno putovanje do regije južne Karelije i grada Lappeenranta. Individualni dolazak do hotela 3* u Lappenranti, grada na obali jezera Saimaa. Noćenje u hotelu u Lappeenranti.

3. dan LAPPEENRANTA I JEZERO SAIMAA
Doručak. Preporučujemo dvosatni izlet brodom po jezeru Saimaa. Po povratku s izleta svakako posjetite pješčani dvorac, veliku atrakciju koja je vidljiva na ulazu u luku u vremenu od lipnja do kolovoza. Preporučujemo i izlet na brzace Imatrankoski kod Imatre, prirodne ljepote privlače posjetitelje već više od 200 godina. Od sredine lipnja do sredine kolovoza u večernjim satima puštaju se velike količine vode kroz branu i posjetioci mogu uživati u igrama voda. Noćenje u hotelu u Lappeenrati.

4. dan LAPPENRANTA  - SAVONLINNA - JOENSUU
Doručak. Odlazak iz hotela u Lappeenranti. Ovo područje Finske okružuju prekrasni jezerski krajolici. Odlazak do Savonlinne, mjesta gdje se održava poznati Operni Festival.  Na otoku se nalazi poznata utvrda Olavinlinna iz 15. stoljeća. Grad je na vrlo slikovitom položaju i vrijedi posjetiti pokrajinski muzej, katedralu i crkvu Kerimaki u okolici, najveću drvenu crkvu na svijetu. Dolazak u grad Joensuu, sveučilišni grad u blizini granice s Rusijom. Smještaj u hotel 3*. Grad je glavni grad regije Sjeverna Karelija. Preporučujemo posjet muzeju Carelicum, gradskoj vijećnici koju je gradio slavni finski arhitekt Saarinen i drvenim kućama uz rijeku Pielisjoki. Noćenje u hotelu u Joensuu.

5. dan JOENSUU - JYVÄSKYLÄ
Doručak. Odlazak iz hotela u Joensuu. Preporučujemo putovanje prema zapadu finskih jezera preko Varkhausa. Nezaboravni krajolici ogromnih jezera, gustih šuma, drvenih kućica uz obale jezera i riječnih tokova ostavljaju veliki utisak na posjetioce. U stvarnosti Finska ima više od 188.000 većih jezera!  Dolazak u Jyväskylu, u središtu zone jezera. Smještaj u hotel 3* u Jyväskili. Grad zovu i „Atena Finske“ zbog brojnih sveučilišta, muzeja, galerija i kazališta. Veliki finski arhitekt Alvar Aalto u svom je rodnom gradu projektirao nekoliko zgrada koje vrijedi pogledati. Noćenje u hotelu u Jyväskyli.

6. dan JYVÄSKYLÄ - TAMPERE - TURKU
Doručak. Odlazak iz hotela u Jyväskilli. Odlazak do grada Tampere smještenog na obalama dva jezera s visinskom razlikom od 18 metara između jezera. Tampere je treći najveći grad Finske. Preporučujemo šetnju do gradske vijećnice i katedrale, te do glavnog trga sa starom crkvom i svakako posjet tržnici s velikom ponudom finskih specijaliteta. Nastavak individualnog putovanja do grada Turku. Ovo je najstariji, a ujedno i prvi glavni grad Finske. Smještaj u hotel 3* u Turku u centru.  Preporučujemo šetnju nekadašnjom prijestolnicom Finske s velikom gotičkom katedralom, zanimljivim četvrtima drvenih kuća i starim dvorcem. Noćenje u hotelu u Turku.

7. dan TURKU - HELSINKI
Doručak. Individualno putovanje nastavlja se kroz tipični krajolik juga Finske nekadašnjim kraljevskim putem kojim se u davno doba i kad je to vrijeme dopuštalo putovalo od Osla do St. Petersburga. Dolazak u Helsnki i smještaj u hotel 3* na centralnom položaju. Preporučujemo da razgledate najvažnije znamenitosti Helsinkija: trg Senata s luteranskom katedralom, pravoslavnu katedralu Uspenski, tržnicu, šetalište Esplanade, Parlament, salu Finlandia, Operu, Olimpijski stadion, spomenik Sibeliusu i čudesnu crkvu u stijeni. Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom, kupovinu suvenira na zanimljivoj tržnici ili predmeta finskog dizajna i mode u glavnoj ulici. Noćenje u hotelu u Helsinkiju.

8. dan HELSINKI
Doručak. Odlazak iz Helsinkija u vlastitom aranžmanu. Rezervacija dodatnih noćenja u hotelu u Helsinkiju  moguća je na upit.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: od 5.790 kn

TERMIN PUTOVANJA: datum na upit od 1.05.2022. do 30.09.2022.

Rok za prijavu: 35 dana prije puta   

Minimalan broj putnika: 1

NAPOMENA: navedena cijena putovanja je informativna. Odabirom datuma putovanja u razdoblju od 01.05.2022. do 30.09.2022. putnik postavlja upit na temelju kojeg će dobiti ponudu s točnom cijenom vezanom za odabrani datum putovanja. Na upit je moguće dobiti i ponudu za najam automobila ili dodatna noćenja u Helsinkiju.

Cijena uključuje:
• smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u centru Helsinkija na osnovi 2 noćenja s doručkom
• smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Lappenranti na osnovi 2 noćenja s doručkom
• smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Joensuu na osnovi 1 noćenja s doručkom
• smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Jyväskyli na osnovi 1 noćenja s doručkom
• smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Turku na osnovi 1 noćenja s doručkom
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: od 4.490 kn
• prijevoz avionom do/od Helsinkija
• transfer od/do zračne luke u Helsinkiju
• transfere do/od hotela u gradovima u kojima su noćenja
• prijevoz na putovanju (cijena za najam automobila na upit, do gradova u kojima su hoteli moguće je doći i javnim prijevozom vlakom ili autobusom)
• ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe: rezervacija ovog tipa sobe (dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem) moguća je  na ovom programu za dijete do 12 godina. Popust za dijete koje spava na pomoćnom ležaju je 15% na cijenu aranžmana.

NAPOMENE: Dolazak i odlazak  putnika od/do Helsinkija je individualan. Nema ograničenja za minimalni broj putnika, dovoljna je prijava i samo jednog ili dva putnika. Putovanje je individualno, bez uključenih vodiča. U gradskim turističkim uredima ili na recepcijama hotela putnici ukoliko to žele mogu rezervirati i uplatiti razgled grada s vođenjem. Prijevoz po Finskoj nije uključen u cijenu ovog putovanja. Cijena najma automobila je na upit. Iako putovanje automobilom pruža slobodu zaustavljanja na brojnim mjestima prirodnih ljepota na jezerima, pa i skretanje s glavne rute puta, putovanje je moguće realizirati i prijevozom vlakovima i međugradskim autobusima do gradova u kojima je predviđeno noćenje. Prijevozna povezanost među  finskim gradovima gdje su hoteli na ovom programu  je česta i dobra. Putnici će dobiti sve vrlo detaljne dodatne informacije i tehničke upute  u završnom pismu.

Granične i vizne formalnosti:
Za putovanje u Finsku hrvatskim državljanima nije potrebna viza, ali je potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, kao ina prometne i vremenske prilike .

Finska je nordijska država u sjeveroistočnoj Europi, s 5.518.000 stanovnika i površine od 338.144  kvadratnih kilometara. Najveći dio Finske je nizak, blago valovit, šumovit kraj s mnogo jezera. Ima 187.888 jezera (većih od 500 m²) te 179.584 otoka. Glavni je grad Helsinki. Finci pripadaju ugrofinskoj skupini naroda i govore finskim jezikom. Uz finski službeni jezik je i švedski.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 40  dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 1. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana.  Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

pute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.