bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Pariz - 5 dana
Šifra aranžmana00651
Datum polaska dnevni polasci
Grad polaskaPariz
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 7.290,00 kn
Opis programa

Putovanje u Pariz - 5 dana

Vrijednost više: uključen razgled grada s gradskim vodičem

1. dan PARIZ
Dolazak u Pariz u vlastitom aranžmanu. Transfer od zračne luke u Parizu do hotela 3* na centralnom položaju u Parizu. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

2. dan PARIZ
Doručak. Cjelodnevni razgled Pariza uz pratnju Vašeg privatnog gradskog vodiča na hrvatskom jeziku. Razgled pariških znamenitosti je pješice, tako ćete najbolje upoznati srce Pariza. Odlazak do slavne avenije Champs Elysees, jedne od najpoznatijih i najljepših  ulica na svijetu. Šetnja uz Malu i veliku palaču do trga Concorde. Razgled se nastavlja uz pojašnjenja i zanimljive priče gradskog vodiča do otoka Ile de La Cite, katedrale Notre Dame (izvana), Palače pravde i utvrde Conciergerie do Latinske četvrti, kao i najstarijeg mosta u Parizu Pont Neuf. Uz obalu Seine vidjeti ćete štandove bukinista koji od 15. stoljeća prodaju stare i vrijedne knjige. Razgled unutrašnjih dvorišta muzeja Louvre s poznatom staklenom piramidom, malog slavoluka Carousela i vrtova Tuleries. Predlažemo nakon razgleda jednosatnu plovidba brodom po Seini uz  najpoznatije  spomenike i mostove koja će  upotpuniti dojam „grada svjetlosti“ . Noćenje.

3. dan PARIZ
Doručak. Predlažemo da nastavak Vašeg individualnog razgleda Pariza dopunite turističkom vožnjom autobusom tipa Open tour. Panoramska vožnja u trajanju od oko dva sata približiti će Vam sve najvažnije točke Pariza od Opere, muzeja Orsay, Slavoluka pobjede, trga Concorde, Eiffelovog tornja, mosta Aleksandra III i brojnih drugih pariških znamenitosti uz slušanje komentara s audio-slušalica na jednom od 12 svjetskih jezika po izboru. Svakako posjetite i četvrt umjetnika na brežuljku Montmartre, veliku baziliku Sacre Coeur, trg Place Tertre gdje možete naručiti izradu svog portreta ili kupiti tipične pariške suvenire. Slobodno vrijeme za šetnju po Champs Elysees, dodatne posjete muzejima, velikim robnim kućama na bulevaru Hausmann ili uživanje u pariškom ozračju. Predlažemo odlazak na čuveni pariški cabaret show (moguć upit  i doplata prilikom rezervacije putovanja). Noćenje.

4. dan PARIZ
Doručak. Predlažemo odlazak vlakom do Versaillesa, veličanstvenog dvorca Louisa XIV okruženog velikim vrtovima. Vrijeme za individualni posjet prostorijama dvorca ili šetnju parkom, najpoznatijim primjerom francuske geometrijske vrtne arhitekture. Grad Versailles zanimljivi je primjer klasicističkih otmjenih planski izgrađenih palača. Predlažemo i individualni odlazak u Disneyland, do kojeg se dolazi jednostavno prigradskim vlakom RER. Cjelodnevni boravak u zabavnom parku uz niz atrakcija poput Gusara Kariba, vožnje rudarskim vlakićem, avanture Indiana Jonesa, kuće duhova, parade u glavnoj ulici, svemirske rakete, podmornice kapetana Nema, svijeta Divljeg Zapada, zemlje avantura, leta Petra Pana razveseliti će i djecu i odrasle. Navečer predlažemo odlazak na večeru u latinsku četvrt uz mnoštvo restorančića, francuskih specijaliteta i autentične pariške atmosfere. Noćenje.

5. dan PARIZ
Doručak. Transfer do zračne luke u Parizu. Odlazak iz Pariza u vlastitom aranžmanu.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: od 7.290 kn

TERMIN PUTOVANJA: datum na upit od 1.08.2021. do 31.10.2022.

Rok za prijavu: 14 dana prije puta   

Minimalan broj putnika: 1

NAPOMENA: navedena cijena putovanja je informativna. Odabirom datuma putovanja u razdoblju od 01.08.2021. do 31.10 2022. putnik postavlja upit na temelju kojeg će dobiti ponudu s točnom cijenom vezanom za odabrani datum putovanja. Moguće je produžiti boravak u Parizu uz dodatna noćenja, cijena je na upit.

Cijena uključuje:
• transfer od zračne luke do hotela u Parizu
• transfer od hotela u Parizu do zračne luke
• smještaj na osnovi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Parizu na centralnom položaju
• cjelodnevni privatni razgled Pariza pješice u pratnji gradskog vodiča na hrvatskom jeziku
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
•  moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: od 1.990 kn
• prijevoz avionom od/do Pariza
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• informativne cijene ulaznica i drugih sadržaja  (cijene mogu biti podložne promjeni, plaćanje na licu mjesta ): dvosatna panoramska vožnja autobusom Open tour 25 EUR, jednosatna plovidba brodom po Seini 15 EUR,  muzej Louvre 17 EUR besplatno za mlade građane EU do 26 godina, Eiffelov toranj  drugi kat 16,70 EUR, treći kat 26,10 EUR, dvorac Versailles 18 EUR besplatno za mlade građane EU do 26 godina, vrtovi dvorca Versailles besplatni u niskoj sezoni, ulaznica od 8,50 EUR u glavnoj sezoni,
• karte za javni prijevoz: metro carnet od 10 karata 16,90 EUR
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe: na ovom putovanju moguća je rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem. Pomoćni ležaj moguć je za dijete do 12 godina uz popust od 10%. Pomoćni ležaj za odraslu osobu nije moguć.

NAPOMENE: Dolazak i odlazak  putnika od/do Pariza je individualan. Transfer od/do zračne luke u Parizu uključen je u cijenu aranžmana. Ukoliko putnik dolazi do hotela u Parizu  na drugi način ili drugim prijevoznim sredstvom i ne želi  koristiti  transfer od/do zračne luke, cijena aranžmana se ne umanjuje. Cjelodnevni razgled Pariza pješice s gradskim vodičem uključen je u cijenu. Boravak u hotelu u Parizu moguće je produžiti dodatnim noćenjima, cijena je na upit. Nema ograničenja za minimalni broj putnika, dovoljna je prijava i samo jednog ili dva putnika. Redoslijed  predloženih obilazaka može biti promijenjen zbog radnog vremena muzeja i praznika (muzej Louvre zatvoren je utorkom, dvorac Versailles i brojni drugi pariški muzeji ponedjeljkom), kao i prometne situacije u Parizu, u programu su navedeni prijedlozi dodatnih razgleda i posjeta. Za posjet muzeju Louvre svakako preporučujemo rezervaciju ulaznice putem interneta. Za razgled unutarnjih prostorija dvorca Versailles preporučujemo rezervaciju online. Putnici će dobiti sve dodatne informacije u završnom pismu.

Francuska je država u zapadnoj Europi  s 67 390 000 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu.Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija..

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na broj posjetilaca u muzejima, dvorcima i drugim znamenitostima. Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 1. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, American Express, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno: PBZ Visa Premium 2-12 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard ZABA 2-12 rata beskamatno, PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa  2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu), ZABA Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.