bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Slovenija dolina Soče - 1 dan
Šifra aranžmana346739
Datum polaska 25.9.2021
Datum povratka25.9.2021
Boravak 1 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
UslugaSamo prijevoz
Cijenaod 170,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
346739Zagreb25.9.202125.9.20211 dana170,00

Opis programa

Putovanje Slovenija dolina Soče autobusom - 1 dan

ZAGREB-TOLMINSKA KORITA-NP TRIGLAV-KOBARID-IZVOR SOČE-BOVEC-ZAGREB
Polazak autobusa u 6:00 sati s dogovorenog mjesta. Vožnja kroz Sloveniju do gradića Zatolmin te nastavak do Tolminskih korita, mjesto gdje se spajaju korita Rijeka Tolminka i Zadalščica. Korita su ujedno i najniža ulazna točka u NP Triglav. Ono što je najupečatljivije u ovom parku su kristalno plava boja rijeka, zelena mahovina i sive stijene zbog čega ćete se osjećati  kao da ste na nekom drugom planetu. Na ulazu započinje razgled s lokalnim vodičem koji će vas upoznati sa ljepotama ušća korita Rijeka, Danteovom  jamom i ostalim čarima Tolminske klisure, staze su sigurne no preporuka je zatvorena obuća pošto je teren sa malo više uspona i prirodnih stepenica. Nakon ca 2 h lagane šetnje povratak i nastavak putovanja  u smjeru Kobarida, gradića u kojem su se odigrale neke od najstrašnijih bitaka Prvog svjetskog rata. Šetnja gradom i mogućnost posjete Kobaridskom muzeju. Ukoliko ste ljubitelj gastronomije u Kobaridu se nalazi Hiša Franko u kojem kuha glavni ženski chef koja je 2017. osvojila titulu najboljeg ženskog chefa na svijetu. Slijedi nastavak putovnja prema Bovcu uz kratko stajanje kod slapa Boka, jednom od najvećih i najljepših slapova u Europi (144 m visine). Nastavak putovanja prema izvoru rijeke Soče i dolazak do Koče pri izvoru Soče (886 m) koja je smještena na početku slikovite doline Zadnje Trente. Slijedi šetnja od ca 10 min po stazi osiguranoj sajlama i klinovima do izvora Soče. Rijeka je duga 137 km te se od svog izvora do ušća naglo spušta u Jadransko more u Tršćanskom zaljevu. Soča je jedna od najljepših europskih rijeka  a u gornjem toku koji je izuzetno čist živi i ugrožena vrsta pastrva glavatica. Slijedi odlazak do Bvca, bajkovitog mjesta ispod skijališta Kanin. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u planinskom zraku. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.

Cijene po osobi u HRK:

datum polaska
25.09.
First Minute cijena 170
Redovna cijena 190

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Cijena aranžmana uključuje:
- Prijevoz turističkim autobusom
- Turističkog pratitelja tijekom putovanja
- razglede prema programu
- jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Doplata:
- Ulaznica za Tolminska korita + stručno vodstvo: 15 EUR odrasli, 12 EUR djeca 6-14 godina (okvirna cijena, obavezna prijava u ageciji, plaćanje na licu mjesta)
- Ulaznica za Kobaridski muzej 6 EUR, djeca, student, umirovljenici: 4 EUR (okvirna cijena)

Informacije: Za državljane RH viza za Sloveniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Minimalni broj: 35