bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Savudrija i Buje - 1 dan
Šifra aranžmana1266691
Datum polaska 16.10.2021
Datum povratka16.10.2021
Boravak 1 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
UslugaSamo prijevoz
Cijenaod 200,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
1266691Zagreb16.10.202116.10.20211 dana200,00

Opis programa

Putovanje Savudrija i Buje autobusom - 1 dan

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 06.15h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz UČKU, započinjemo sa prekrasnim vidicima na unutrašnjost Istre. Vožnja prema SAVUDRIJI, malenom ribarskom mjestašcu smještenom na rubu istoimenog poluotoka. Savudrijski poluotok obiluje i kulturnom baštinom, a uz brojne rimske ruševine, srednjovjekovne crkve i samostane, jedna od popularnijih atrakcija je savudrijski svjetionik, najstariji na Jadranu. Izgrađen je početkom 19. stoljeća i prvi je svjetionik na svijetu koji je za rasvjetu koristio plin dobiven destilacijom ugljena. Svjetlost mu je davao ugljen iz Istre, iskopan u rudniku kamenog ugljena u blizini Labina… Zajednička šetnja uz voditelja putovanja i kraće slobodno vrijeme. Okupljanje grupe i odlazak prema BUJAMA, gradu koji je u prošlosti bio poznat kao ”straža Istre” zbog svog strateškog položaja na 222 metra nadmorske visine. Na prekrasnom brdovitom pejzažu, ponosno se uzdižu srednjovjekovni bedemi, Kula sv. Martina te dva zvonika: zvonik crkve sv. Servula i crkve Majke Božje Milosrdnice. Smjestila se tu i jedna od najčuvenijih vinskih cesta u Hrvatskoj s čak 23 poznata proizvođača vina, a zadovoljstvo je istražiti i puteve maslinova ulja na kojima se može saznati sve o proizvodnji i preradi tog čuvenog ploda. Na cestama bujskih prepoznatljivih proizvoda susreću se vinski znalci, tajne priče iz njihovih konoba, ali i vrijedni uljari koji maslinu nazivaju božanskim plodom… Nakon šetnje uz voditelja putovanja, slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema jednom od najljepših istarskih imanja – KABOLI koja je osvojila međunarodnu nagradu Travel&Hospitality Award za 2021. godinu. Vina i maslinova ulja Kabola rezultat su zalaganja i obiteljske tradicije duže od stoljeća, a priča počinje davne 1891. godine, o čemu svjedoči obiteljska boca muškata momjanskog upravo iz te godine… Kroz stoljeće bogate povijesti vinarije Kabola voditi će Vas multidisciplinarno iskustvo: enologija, arhitektura i degustacija vina…  Nakon degustacije vina i upoznavanje ljepota imanja ali i obilaska vinskih podruma, okupljanje grupe  i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja Istrom i zelenim srcem Hrvatske, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima, do 21h.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, pratitelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, degustaciju vina, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje.

CIJENA PO OSOBI: 200 kn

DOPLATA ZA OBILAZAK VINARIJE I DEGUSTACIJU: 100 kn / osoba (uključuje: stručno vođeni obilazak podruma, stručno vođenu degustaciju 3 svježa vina po odabiru sommeliera, sir, pršut, kruh, slastica, maslinovo ulje)

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30
(u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, Agencija zadržava pravo otkaza putovanja)

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.