bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Lika i Velebit - 1 dan
Šifra aranžmana346696
Datum polaska 9.10.2021
Datum povratka9.10.2021
Boravak 1 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
UslugaSamo prijevoz
Cijenaod 190,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
346696Zagreb9.10.20219.10.20211 dana190,00

Opis programa

Putovanje Lika i Velebit autobusom - 1 dan

Polazak autobusa u 07:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Vožnja prema  Lici i Velebitu. Prvo ćemo otići do mjesta Krasna – sjedište Nacionalnog parka Sjeverni Velebit gdje se nalazi i nadaleko poznato svetište Majke Božje od Krasna koje godišnje posjete deseci tisuća vjernika.( moguć odlazak do samog svetišta do kojeg treba pješačiti cca 20 minuta uzbrdo ). U Krasnom je moguće i kupiti Krasnarski sir koji je dobio mnoge nagrade za kvalitetu. Obići ćemo siranu Runolist gdje se možete upoznati sa fazama proizvodnje sira. Slobodno vrijeme za kupovinu sireva. Nakon toga obići ćemo novootvoreni informacijski centar NP Sjeverni Velebit, Kuću Velebita,  gdje ćete se upoznati se sa klimom I kulturnom baštinom našeg najmlađeg nacionalnog parka. Nakon toga uputit ćemo se do Kutareva, mjesto gdje se već 20 godina nalazi utočište velebitskog medvjeda. Volonteri iz Velebitske udruge Kuterevo, ali i ljubitelji životinja iz cijele Europe čija je misija pomaganje i očuvanje staništa životinja pomno se brinu o medvjedima tijekom cijele godine. Nastavljamo našu vožnju prema Lešću i izvoru Gacke. Razgled starih mlinica u Sincu na Majerovom vrilu te prezentacija mlinarenja uz degustaciju domaćeg kruha i mogućnost kupovine domaćeg mljevenog brašna. Ukupno rijeka Gacka u svojoj izvorišnoj zoni ima preko tridesetak izvora. Njena vrela su poput modrih malih jezera, a voda u Majerovom vrilu izvire s dubine od preko 100m.  Na Gacki i njenim pritocima radilo je tijekom 20. stoljeća oko šezdeset mlinica, a danas ih tek nekoliko. Najveći izvor rijeke Gacke je Tonković vrilo koje se nalazi na jugoistočnom rubu Gacke doline. Predlažemo zajednički odlazak na ručak uz degustaciju ličkih specijaliteta. Oko 18:00 sati povratak prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datumi polazaka
19.09., 09.10.
First Minute cijena 190
Redovna cijena 210

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena aranžmana uključuje:
- Prijevoz turističkim autobusom prema programu
- Voditelja putovanja
- Posjet sirani Runolist u Krasnom
- Razgledavanja prema programu
- jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:
- PAKET ULAZNICA: Kuća Velabita uz stručno vodstvo, utočište medvjeda u Kutarevu uz stručno vodstvo, prezenatacija mlinarenja i degustacija domaćeg kruha u Majerovom vrilu – 100 kn za odrasle, 80 kn za djecu 6-14 godina – DOPLATA U AGENCIJI PILIKOM REZERVACIJE! 
- ulaznice i osobna potrošnja
- osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Korisne informacije I preporuke:
- preporuča se čvrsta i udobna obuća u skladu s vremenskim uvjetima.
- svakako treba ponijeti dovoljno tekućine i prema želji hrane prema vlastitoj procjeni

MINIMALAN BROJ PUTNIKA:
Minimalan broj putnika za ovo putovanje je 30 putnika. U slučaju manjeg broja organizator ima pravo povisiti cijenu putovanja te o tome pravovremeno obavijestite putnike i tražiti pristanak ili otkazati navedeno putovanje.

COVID -19 MJERE:
-  obavezna zaštitna maska za vrijeme vožnje u autobusu
-  sredstva za dezinfekciju ruku nalazi se na ulazu u autobus, no savjetujemo da ponesete i vlastito malo dezinfekcijsko sredstvo koje ćete uvijek imati uz sebe

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Minimalni broj: 30