bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Učka, Land Art staza i Opatija - 1 dan
Šifra aranžmana346716
Datum polaska 26.9.2021
Datum povratka26.9.2021
Boravak 1 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
UslugaSamo prijevoz
Cijenaod 200,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
346716Zagreb26.9.202126.9.20211 dana200,00

Opis programa

Putovanje Učka, Land Art staza i Opatija autobusom - 1 dan

Vrijednost više: Jednodnevni izlet autobusom do Parka Prirode Učka, ne zahtjeva planinarska šetnja prekrasnom 6,5 km dugom kružnom stazom Land Art uz nazaboravne vidikovce te poslije planinskog zraka, pauza u Opatiji za kavu i šetnju uz more.

LAND ART STAZA je prekrasna kružna staza na Učki, otvorena u srpnju 2016.-e godine. Radi se o kružnoj stazi dugoj 6,5 km koja je spoj umjetničkih intervencija u formi land-arta i rock-arta i prirodnih ljepota Čičarije. Land Art Staza ima 20 točaka koje ćemo obić. Radovi se nalaze na mjestima na kojima ih najmanje očekujete. Vodeća misao staze, koja je idejni projekt umjetnika Borisa Pecigoša, razvijanje je svijesti o značaju povezanosti čovjeka i prirode. Čovjek je, bez obzira na otuđenost i užurbanost današnjeg načina života, neodvojivi dio prirode. Iako samim svojim postojanjem utječe na prirodu i mijenja je, može naučiti slijediti ritmove prirode i poštivati druga bića koja s njim žive na planetu. Neke od točaka koje čemo obići su: Travnati vršak, Vilinsko sijelo, Ljubavni kamen… Na stazi postoje i 3 vidikovca od kuda puca zaista nezaboran pogled….

PROGRAM PUTOVANJA:
Polazak autobusa u 07:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Slijedi putovanje prema Opatiji I parkiralištu Poklon koje se nalazi na 922 m nnv. Od tuda kreće naša cca 3 satna šetnja Parkom prirode Učka I prekrasnom Land Art stazom. Dok šećete, udahnite mirise šume, osluhnite njene zvukove, opipajte vlažnu zemlju pod prstima, pomilujte nježnu mahovinu, zagrlite stablo, pustite suncu da vas miluje po koži, upijajte zelenilo i osjetite moćnu energiju prirode oko sebe. Ne trebate tragati za osjećajima jednakosti s prirodom jer će se oni dogoditi sami od sebe. Dišite s prirodom kao jedno. Nakon šetnje Učkom, spustit ćemo se do Opatije, kraljice Kvarnera. Očarat će vas njezin šarm i ljepota šetališta Lungomare, parkovi, Ljetna pozornica, kip Djevojke s galebom koja je simbol Opatije… Ne propustite popiti kavu u jednoj od prekrasnih opatijskih kavana. Povratak u Zagreb u večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja

Cijena aranžmana uključuje:
- Prijevoz turističkim autobusom prema programu
- Voditelja putovanja
- Razgledavanja prema programu
- jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:
- ulaznice i osobna potrošnja
- osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

ZAHTJEVNOST IZLETA:
- Land Art Staza je kondicijski lagana i nije zahtjevna. Prilagođeno je i izletu sa djecom i starijim osobama.

Korisne informacije I preporuke:
- preporuča se čvrsta i udobna obuća  za hodanje po neravnim terenima (tenisice za hodanje ili gojzerice) te štapovi za hodanje ( prema potrebi) te zaštita od sunca, vjetra i kiše u skladu s vremenskim uvjetima.
- svakako treba ponijeti dovoljno tekućine i prema želji hrane prema vlastitoj procjeni
- IZLET NIJE PRIMJEREN ZA OSOBE KOJE SLABIJE HODAJU ILI SE TEŽE KREĆU KAO NI ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Minimalni broj: 30