bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Premužićeva staza i NP Sjeverni Velebit - 1 dan
Šifra aranžmana346715
Datum polaska 2.10.2021
Datum povratka2.10.2021
Boravak 1 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
UslugaSamo prijevoz
Cijenaod 200,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
346715Zagreb2.10.20212.10.20211 dana200,00
346715Zagreb17.10.202117.10.20211 dana200,00

Opis programa

Putovanje Premužićeva staza i NP Sjeverni Velebit autobusom  - 1 dan

Vrijednost više: OBILAZAK CIJELE DIONICE ZAVIŽAN - ROSSIJEVA KOLIBA - ALAN

Pridružite nam se na jednom od najljepših planinarskih izleta po Hrvatskoj - po Premužićevoj stazi nazvanoj po njenom graditelju, inženjeru Anti Premužiću. Staza je građena od 1930-1933 godine i ukupna dužina je 57 km. Ova dionica je najljepša, a duga je ukupno 15 km te se ukupno hoda cca 5-6 sati. Zbog kvalitete gradnje i uklopljenosti u prirodni okoliš, ova staza predstavlja biser graditeljstva pješačkih puteva u Hrvatskoj.

Polazak iz Zagreba, (južno parkiralište Gradskog poglavarstva) u 06:30 sati. Slijedi ugodna vožnja autobusom u smjeru Zadra. Kod Otočca napuštamo autocestu, i nastavljamo u smjeru Kuterevo, Krasno, Zavižan. Po dolasku na Zavižan slijedi šetnja najljepšom dionicom Premužićeve staze koja kreće od botaničkog vrta Zavižan preko Rossijeve kolibe do planinarskog doma Alan. Sama staza prolazi vršnim dijelovima sjevernog i srednjeg Velebita  preko brojnih serpentina, tunela i mostića, proći ćemo kroz divlji i nedostupan velebitski krš. Visinska razlika između najviše i najniže točke u cijeloj njezinoj dužini je ukupno 700 m. Ono što sve ostavlja bez daha je spektakularan poged na more I otoke Kvarnerskog zaljeva. Nakon cca 2 i pol sata hodanja dolazimo do Rossijeve kolibe, planinarskog skloništa s krasnim vidikom na otok Rab, a nazvano po strastvenom planinaru i istraživaču velebitske flore Ljudevitu Rossiju. Nakon odmora i osvježenja nastavak planinarenja prema Alanu. Po dolasku u planinarski dom (cca 2,5 sati hodanja) slobodno vrijeme za odmor i okrjepu. Povratak u Zagreb u dogovoreno vrijeme te dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datumi polazaka
18.09., 02.10., 17.10.
First Minute cijena 200
Redovna cijena 250

First Minute cijena vrijedi do popunjenja mjesta po FM cijeni

Cijena aranžmana uključuje:
- Prijevoz turističkim autobusom prema programu
- Voditelja putovanja
- Razgledavanja prema programu
- jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:
- ulaznice i osobna potrošnja
- osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Obavezne doplate: (promjenjivo do polaska)
- Ulaznica u NP Sjeverni Velebit 35 kn (plaćanje na licu mjesta)

Korisne informacije I preporuke:
- Za obilazak Premužićeve staze preporuča se čvrsta i udobna obuća za hodanje po neravnim terenima (tenisice za hodanje ili gojzerice) te štapovi za hodanje (prema potrebi)
- S obzirom na limitiranu ugostiteljsku ponudu svakako treba ponijeti hranu u torbi, dovoljno tekućine, slojevitu odjeću, šiltericu/šešir te kabanicu
- Ruta je umjereno zahtjevna

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Minimalni broj: 30