bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Makedonija Ohridsko jezero - 6 dana
Šifra aranžmana002922
Datum polaska 6.10.2020
Datum povratka11.10.2020
Boravak 6 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.590,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
002922Zagreb6.10.202011.10.20206 dana1590,00

Opis programa

Putovanje Makedonija Ohridsko jezero autobusom - 6 dana

1. dan ZAGREB - SKOPJE
Polazak iz Zagreba u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 - 506. Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 22:30 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem.

2. dan SKOPJE - OHRID
Dolazak u Skopje u jutarnjim satima. Makedonska metropola smjestila se u dolini između sedam brda koja prema slavenskoj legendi predstavljaju začaranog zmaja koji je postao zaštitnikom grada. Razgled gradskog središta pješice u pratnji  mjesnog vodiča: Gradska tvrđava - Mustafa Paša džamija - Crkva sv. Spasa djelomično građena pod zemljom - stara gradska tržnica - stara turska kupelj Daut Paša Amam koja je danas muzej - bista Majke Tereze na mjestu na kojem je rođena koja je otkrivena povodom stote obljetnice njena rođenja -  saborni hram i kameni most iz 6.st. Nastavak puta do Ohridskog jezera Smještaj u hotel u  Ohridu. Slobodno vrijeme za šetnju i osobne programe. Noćenje.

3. dan OHRID 
Doručak. Razgled grada Ohrida u pratnji mjesnog vodiča. Ohrid je smješten na istoimenom jezeru, kojeg mnogi nazivaju i draguljem Makedonije zbog prekrasnih prirodnih ljepota s obzirom da se smjestio na vapnenačkoj hridi visokoj 792 m. Ohrid je danas najpoznatiji turistički centar Makedonije. Razgled grada: trobrodna bazilika sv. Sofije iz 11.st. - crkva sv. Klimenta i Pantelejmona - Samuilova tvrđava s koje se pruža prekrasan panoramski pogled na sam grad i jezero - antički amfiteatar - crkva sv. Ivana - Ali Pašina džamija. Slobodno vrijeme  za ručak, kupovinu suvenira ( poznati nakit od ohridskih bisera) i osobne programe. Navečer moguć odlazak na fakultativnu makedonsku večeru  s folklornim programom u tradicinalni restoran u Ohridu (prijava prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta). Noćenje.

4. dan OHRID I IZLET SV.NAUM
Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet uz pratnju mjesnog vodiča. Posjet Uvali kostiju, rekonstruranom naselju sojenica i muzeju na otvorenom gdje je vidljiv način života prvih stanovnika ovog područja iz 1200 g.pr.n.e. Nastavak izleta do sv.Nauma i posjet manastirskoj  crkvi iz 9. stoljeća s prekrasnim freskama. Crkva je na slikovitom položaju na visokoj stijeni iznad jezera. Ručak u restoranu u sv. Naumu. Vožnja brodom izvorima Crnog Drima koji tvore malo jezero s dva otoka. Povratak u Ohrid. (prijava za izlet prilikom rezervacije putovanja, doplata na licu mjesta). Noćenje.

5. dan OHRID - BEOGRAD  
Doručak. Odlazak iz hotela na Ohridu. Vožnja kroz Makedoniju i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Beograd. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan BEOGRAD - ZAGREB
Doručak. Razgled Beograda autobusom i pješice u pratnji gradskog vodiča: Knez Mihajlova ulica - Trg Republike - Narodno Kazalište - crkva Sv. Save - Trg Slavija - Parlament - Gradska Vijećnica - Terazije - Kalemegdan. Kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
06.10.
First Minute cijena 1.590
Redovna cijena 1.690

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije puta

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• 3 noćenja s doručkom sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Ohridu
• 1 noćenje s doručkom sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Beogradu
• turističkog pratitelja tijekom putovanja
• mjesne vodiče u Skopju, Ohridu i Beogradu
• razglede prema programu
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 450 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
• boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji : točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu
• fakultativni cjelodnevni izlet Sv. Naum: prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta: 35 EUR (izlet uključuje prijevoz autobusom, mjesnog vodiča, ulaznice za muzej u Uvali kostiju, ulaznicu samostan sv. Nauma, vožnju brodom na izvorima Drima i ručak u 3 slijeda u restoranu u Sv.Naumu, minimum 20 prijavljenih putnika)
• fakultativnu  tradicionalnu makedonsku večeru s folklornim programom: prijava prilikom rezervacije,uplata na licu mjesta (menu u tri slijeda s uključenim jednim pićem): 25 EUR  po osobi (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta, minimum 15 prijavljenih putnika)
• troškove osobne prirode
• putno osiguranje

Popusti:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 100 kn

Sjeverna Makedonija je država na jugoistoku Europe, a glavni grad joj je Skopje. Graniči s Bugarskom na istoku, s Grčkom na jugu, s Albanijom na zapadu te s Republikom Kosovo i sa Srbijom na sjeveru. Grad Ohrid je makedonski i pravoslavni Jeruzalem, muzej na otvorenom, kulturna baština se proteže od prapovijesti do današnjih dana, u njemu je osnovan i djelovao je prvi Sveslavenski univerzitet osnovan od Sv. Klimenta Ohridskog i Sv. Nauma Ohridskog. Freske i ikone u mnogim crkvama i manastirima u Ohridu i Makedoniji su jedinstvene u svijetu. Rijeka Radika i njezin kanjon je ekološka sredina, priroda je neponovljiva, a Manastir Sveti Jovan Bigorski je jedan od najljepših manastira na Balkanu, raspolaže s jedinstvenim u svijetu oltarom izrađenom dubokim duborezom.

Beograd je glavni grad Republike Srbije. Beograd predstavlja svojevrsno raskrižje putova između Zapadne Europe i Orijenta. Smješten je u sjevernom dijelu Središnje Srbije, na ušću Save u Dunav te okružen Vojvodinom s tri strane. Središte grada nalazi se na desnoj obali Dunava i desnoj obali Save. Na lijevoj obali Dunava počinje Banatska ravnica na kojoj se nalaze Borča i Krnjača, slabije naseljena sjeverna predgrađa. Između desne obale Dunava i lijeve obale Save nalaze se Novi Beograd, Zemun i Surčin, gdje prolazi bivša granica Habsburške monarhije i Osmanskog carstva. Rijeke Dunav i Sava imaju nekoliko ada - riječnih otoka. Najpoznatije su Veliko ratno ostrvo (na samom ušću) te Ada Ciganlija na Savi. Urbana površina grada iznosi 359,96 četvornih kilometara, dok šire gradsko područje obuhvaća prostor od 3.222,68 četvornih kilometara.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Makedoniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 90 dana od datuma ulaska u Makedoniju. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Završno pismo šaljemo 2 dana  prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.