bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Nova Godina u Istanbulu - 7 dana
Šifra aranžmana00642
Datum polaska 28.12.2021
Datum povratka3.1.2022
Boravak 7 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 2.390,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
00642Zagreb28.12.20213.1.20227 dana2390,00

Opis programa

Nova Godina u Istanbulu autobusom - 7 dana

Vrijednost više: program s 4 noćenja u Istanbulu i 2 noćenja u Bugarskoj!

Garantirani polazak!

1. danZAGREB - SOFIJA

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 04:30 sati. Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 07:00 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Sofiju. Zajednička šetnja s pratiteljem gradskim središtem do crkve Aleksandra Nevskog i povijesne jezgre bugarske prijestolnice. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan SOFIJA - ISTANBUL
Doručak. Nastavak vožnje prema Istanbulu uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Istanbul u kasnim poslijepodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora, odlazak na šetnju s pratiteljem putovanja i prvo upoznavanje s turskom prijestolnicom ili odlazak javnim prijevozom do moderne gradske četvrti uz Trg Taksim i Ulicu oslobođenja - Istiklal Caddesi u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine, klubovi i restorani s turskim specijalitetima. Mogućnost zajedničkog odlaska na večeru u tradicionalni turski restoran u Cvijetnom pasažu. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan ISTANBUL
Doručak. Razgled grada pješice u pratnji gradskog vodiča: bazilika Cisterna koja je poznata i pod nazivom Utonula palača, najveći od nekoliko stotina  antičkih rezervoara vode. Palača Topkapi koja je 400 godina bila glavna rezidencija osmanskih sultana, a u kojoj se čuva impresivna kolekcija blaga, kristala, srebra i kineskog porculana koja uključuje i poznati Smaragd, najveći dragi kamen na svijetu te mnoge važne relikvije. Preporučamo posjetiti harem, labirint intriga i centar svađa palače Topkapi. S terase palače Topkapi pruža se prekrasan pogled na Mramorno more i Bospor. Moguć fakultativni odlazak na plovidbu brodom. Tijekom krstarenja po prekrasnom Bosporu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju, imat ćete priliku uživati u prekrasnom pogledu na obalu s mnogobrojnim drvenim vilama, raskošnim palačama, utvrdama i ribarskim selima. Navečer je moguć fakultativni odlazak na program „Istanbulska noć na dva kontinenta“. Odlazak na panoramski razgled Istanbula preko Zlatnog roga, Taksima, Bešiktaš stadiona i četvrti. Prijelaz preko prvog Bosporskog mosta prema brdu - vidikovcu Camlica  s kojeg se pruža pogled na čitav europski i azijski dio Istanbula. Zaustavljanje kod Nove džamije i na vidikovcu. Nastavak razgleda prema poznatoj četvrti Ortakoy gdje su snimane neke od najpoznatijih turskih serija. Pauza za kavu,čaj, vafle ili kumpir - delicije koje su tipične za ovu četvrt koja se nalazi odmah ispod bosporskog mosta. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ISTANBUL
Doručak. Nastavak razgleda grada pješice i javnim prijevozom uz pratnju gradskog vodiča. Razgled Plave džamije - Sultanahmet džamije - Hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopola, a danas je memorijalni trg s obeliskom iz rimskog perioda. Razgled Aja Sofije, svojevremeno najveće crkve u Bizantskom carstvu koja je sagrađena u doba cara Justinijana. Odlazak do palače Dolmabahče, rezidencije turskih sultana od sredine 19. stoljeća. Prostorije palače bogato su ukrašene zlatom, srebrom, skupocjenim tepisima i svjetiljkama, a posebno je upečatljiva upotreba kristala i stakla u ukrašavanju najljepših prostorija palače. Fasada palače proteže se uz Bospor u dužini od 500 metara, a parkovi su puni malih jezerca, fontana, ružičnjaka i cvjetnih nasada. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja do poznatih tržnica. Na Egipatskoj tržnici moći ćete kupiti neki od mnogobrojnih mirisnih začina i čajeva te doživjeti istinski duh starog Istanbula. Slobodno vrijeme za posjet i kupovinu na Kapali čaršiji - Grand Bazaru, jednom od najvećih natkrivenih bazara na svijetu s više od 4000 trgovina sa zlatom, tkaninama, keramikom i suvenirima. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Istanbula u dočeku Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda). Moguć fakultativni odlazak na novogodišnju večeru u tipičnom restoranu (uključena večera, neograničeno lokalno alkoholno i bezalkoholno piće, orijentalne plesačice i bogati zabavni program). Noćenje.

5. dan ISTANBUL SRETNA NOVA GODINA!  
Doručak.  Nakon odmora od novogodišnjeg dočeka odlazak  s pratiteljem putovanja u posjet poznatom proizvođaču kožnih proizvoda uz mogućnost kupovine kožne odjeće i predmeta. Moguć posjet jednom od shopping centara s bogatim izborom odjeće i obuće po povoljnim cijenama. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, ručak, samostalni obilazak skrivenih kutaka turske metropole. Navečer moguć fakultativni odlazak na tursku večer  s uključenom večerom i programom tradicionalnih turskih plesova i s trbušnim plesačicama. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan ISTANBUL - PLOVDIV
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema bugarskoj granici. Dolazak u Plovdiv, grad koji je 2019. godine proglašen europskom prijestolnicom kulture. Odlazak s pratiteljem u večernju šetnju jednim od najstarijih europskih gradova. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan PLOVDIV - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz Bugarsku i Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
28.12.
First Minute cijena 2.390
Redovna cijena 2.590

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije puta  

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Sofiji
• 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u Plovdivu
• 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Istanbulu
• turističkog pratitelja tijekom puta
• razgledavanja prema programu
• razglede Istanbula u pratnji gradskog  vodiča
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu - 890 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni):
• vožnju brodom po Bosporu: 25 EUR po osobi (uplata na licu mjesta)
• Sultan Ahmet paket ulaznica ( ulaznicu za Topkapi palaču muzej s gradskim vodičem, posjet Aja Sofiji s gradskim vodičem, posjet Plavoj džamiji s gradskim vodičem, ulaznica za baziliku Cisterna uz vođenje gradskg vodiča ): 45 EUR  po osobi (uplata na licu mjesta)
• posjet haremu u Topkapi palači s gradskim vodičem vodičem: 12 EUR po osobi  (uplata na licu mjesta)
• ulaznica za palaču Dolmabahče uz vođenje: 25 EUR po osobi  (uplata na licu mjesta)
• večernja vožnja Istabulska noć na 2 kontinenta s gradskim vodičem: 25 EUR po osobi (uplata na licu mjesta)
• turska večera u tradicionalnom lokalnom restoranu na Taksimu: 45 EUR  po osobi uz 1 bezalkoholno piće,kavu ili čaj (uplata na licu mjesta)
•  novogodišnja večera u restoranu uz folklorni i zabavni program: uključena večera, neograničeno lokalno alkoholno i bezalkoholno piće i program): 85 EUR po osobi (uplata na licu mjesta)
• turska večera uz folklorni program s trbušnim plesačicama uz neograničenu konzumaciju bezalkoholnih pića 45 EUR po osobi ili 55 EUR po osobi uz neograničenu konzumaciju alkoholnih i bezalkoholnih pića (uplata na licu mjesta)
• izlet Bagdadska ulica na azijskoj strani Istanbula uz mogućnost povoljne kupovine: 25 EUR po osobi (uplata na licu mjesta)
• karta javnog prijevoza u Istanbulu 2,70 turskih lira Istanbul card (informativna cijena)
• Putno osiguranje

Napomena: za fakultativne sadržaje   potrebno  je minimalno 15 prijavljenih putnika. Razgledi se obavljaju pješice i javnim prijevozom. Organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

Popusti: Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe  5 % popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je i za odraslu osobu po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Istanbul (turski: Istanbul), na hrvatskom se još naziva Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava - rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je prograšena turskim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.   Grad je izabran za europski glavni grad kulture za 2010., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj i Essenom u Njemačkoj. Zemljopisni položaj: nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora i Zlatnog roga nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2 dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća i vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Tursku od 02.03.2020., hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana! Za sve ostale svrhe putovanja potrebno je ishoditi tursku vizu! Putovnica i dalje treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama.Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
- gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
- kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, American Express, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno: PBZ Visa Premium 2-12 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard ZABA 2-12 rata beskamatno, PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa  2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu), ZABA Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja: Turistički aranžmani sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.