bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Kapadokija - 8 dana
Šifra aranžmana761591
Datum polaska 11.11.2019
Datum povratka18.11.2019
Boravak 8 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 1.499,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
761591Zagreb11.11.201918.11.20198 dana1799,00
761591Zagreb18.11.201925.11.20198 dana1599,00
761591Zagreb25.11.20192.12.20198 dana1499,00

Opis programa

Putovanje Kapadokija avionom - 8 dana

1.dan: LET ZA ANTALIJU
Direktni charter let iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka. Večera i noćenje.

2.dan: ANTALIJA - KONYA - KAPADOKIJA
Nakon doručka krećemo prema prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša. Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji. Večera i noćenje na području Kapadokije.

3.dan: GÖREME
Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete podzemne jamske crkve ukrašene freskama, kulturni spomeni neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA. Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji – Dolinom monaha ili Dolinom vilinskoga kamenja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4.dan: MJESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA
Doručak. Pokrajina Kapadokija izgleda poput fantastičnog krajolika na Mjesecu, ukrašenog bizarnim kamenim oblicima s podzemnim crkvama i naseobinama. Tvorac ovako oblikovanog krajolika je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine materijala. Tijekom vremena, pod utjecajem prirodnih sila, neki su se slojevi materijala nakupili, dok su drugi jednostavno - isprani. Prvi stanovnici na ovom prostoru bili su izbjeglice u 7. st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su u mekim stijenama isklesali crkve, kapele i samostane. Nakon doručka, u jutarnjim satima vožnja i foto-stanke kroz scene ovog nestvarnog i bajkovitog okruženja. U drugoj polovici dana možete se pridružiti fakultativnom izletu. Večera i noćenje.

5.dan: KAPADOKIJA ˗ ANTALIJA
Nakon doručka napuštamo Kapadokiju i krećemo u smjeru stanice za karavane Sultanhan iz vremena Seldžuka. Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalije, na čijem području ćete boraviti posljednja tri dana putovanja.

6. dan: ANTALIJA ˗ VODOPAD KARPUZKALDIRAN
Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje.

7.dan: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET
Doručak. Uživajte u ponudi svojeg hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu. Večera i noćenje.

8. DAN: POVRATAK KUĆI
Doručak u hotelu. U skladu s vremenom charter leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let.

Cijene po osobi u HRK

datumi polazaka
11.11. 18.11. 25.11.
Redovna cijena 1.799 1.599 1.499
Zrakoplovne pristojbe 799 799 799

Cijena uključuje:
• Povratni charter let Zagreb - Antalija
• 7x noćenje u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
• 7x doručak iz bogate ponude švedskog stola
• 7x večera iz bogate ponude švedskog stola
• Ulaznice i stručno vođenje za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
• Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
• Pratitelja grupe na hrvatskom jeziku
• Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• Pristojbe zračnih luka koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana
• Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
(piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama
• Napojnice
• Putno osiguranje
• Vizu

Doplate u agenciji:
• Viza
• Pristojbe zračnih luka: 799 kn po osobi
• Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 899 kn

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*
• Dolina Ihlara i podzemni grad s ručkom: cca 55 €
• Ortahisar, Love Valley i podzemni grad s ručkom: cca 55 €
• Vožnja brodom po rijeci Manavgat, džamija Manavgat s ručkom: cca 45 €
• izlet u grad Alanya s ručkom: cca 55€
• Turska večer u Kapadokiji: cca 45,00 € (plesni show i uključena neograničena konzumacija lokalnih alkoholnih i bezalkoholnih pića)
• Sema (ples derviša) u Kapadokiji: cca 20 €
• Vožnja balonom: cca 175 € (ovisi o vremenskim uvijetima)
• Hamam (Turska kupelj): cca 35,00 €
*Za relizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Najmanji broj putnika po polasku: 35

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. Letovi se organiziraju charter prijevozom. Točno vrijeme polaska biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja.
Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije. O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske http://www.mvep.hr

Dokumenti potrebni za putovanja:
Za ovo putovanje hrvatskim državljanima potrebna je putovnica važeća još 6 mjeseci nakon povratka s putovanja i viza, koja se ishodi putem sustava E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 20 USD. Državljanima BiH viza nije potrebna, dovoljna je putovnica važeća 6 mjeseci nakon povratka. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske http://www.mvep.hr