bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Istanbul - 4 dana
Šifra aranžmana00909
Datum polaska 30.6.2022
Datum povratka3.7.2022
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 2.190,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
00909Zagreb30.6.20223.7.20224 dana2190,00
00909Zagreb14.7.202217.7.20224 dana2190,00
00909Zagreb28.7.202231.7.20224 dana2290,00
00909Zagreb12.8.202215.8.20224 dana2290,00

Opis programa

Putovanje u Istanbul zrakoplovom - 4 dana

Garantirani polasci!

1. dan, ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07.00 sati. Prijava na let kompanije Turkish Airlines i polijetanje zrakoplova za Istanbul u 09.00 sati. Dolazak u Istanbulu  12.15 sati po lokalnom vremenu.Transfer i smještaj u hotel. Kraće slobodno vrijeme za odmor. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do Trga Taksim, centra noćnog života i šetnju poznatom Ulicom oslobođenja – Istiklal Caddesi s brojnim restoranima, trgovinama i barovima. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u turskim specijalitetima.Navečer je moguć fakultativni odlazak na program „Istanbulska noć na 2 kontinenta“ (uz prijavu i doplatu na licu mjesta). Odlazak na panoramski razgled Istanbula prelazak preko Zlatnog roga, Taksima, Bešiktaš stadiona i Bešiktaš četvrti. Nastavak preko prvog Bosporskog mosta „15 Juli“ prema najvišem brodu u Istanbulu - brdu Camlica (vidikovac odakle se pruža pogled na čitavi Istanbul Europski i Azijski dio). Pauza kod nove džamije te druga pauza na samom vidikovcu. Nastavak prema popularnoj četvrti Ortakoy gdje su snimane neke od najpoznatijih turskih serija. Pauza za kavu, čaj, vafle ili krumpir - delicije koje su specifične za ovu četvrt koja se nalazi odmah ispod Bosporskog mosta. Povratak prema hotelu, noćenje.

2. dan, ISTANBUL
Doručak. Razgled grada pješice u pratnji gradskog vodiča: Aja Sofija – od nedavno ponovno džamija – svojevremeno najveća crkva u Bizantskom carstvu koja je sagrađena u doba cara Justinijana te predstavlja remek djelo bizantske arhitekture, džamija sultana Ahmeta, poznata pod nazivom Plava džamija koja je i posljednja sagrađena velika kraljevska palača jedinstvena sa svojih šest minareta, Hipodrom koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopola, a danas je memorijalni trg s obeliskom iz rimskog perioda, bazilika Cisterna koja je poznata i pod nazivom Utonula palača, najveći od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode ili cisterna Serafiye, palača Topkapi koja je 400 godina bila glavna rezidencija osmanskih sultana, a u kojoj se čuva impresivna kolekcija blaga, kristala, srebra i kineskog porculana koja uključuje i poznati Smaragd, najveći dragi kamen na svijetu te mnoge važne relikvije. Preporučamo posjetiti harem, labirint intriga i centar svađa palače Topkapi. S terase palače Topkapi pruža se prekrasan pogled na Mramorno more i Bospor. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite programe. Predlažemo posjet ekstravagantnoj palači Dolmabahce koja je sagrađena u rokoko stilu po nalogu sultana Abdula Mejida koji je želio imati svoju varijantu dvorca Versailles. Navečer moguć fakultativni odlazak na tursku gastronomsku večeru gdje ćete okusiti i zasladiti se originalnim turskim specijalitetima (uz  doplatu). Noćenje.

3. dan, ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na Egipatsku tržnicu i krstarenje Bosporom (uz doplatu). Na Egipatskoj tržnici moći ćete kupiti neki od mnogobrojnih mirisnih začina i čajeva te doživjeti istinski duh starog Istanbula. Tijekom krstarenja po prekrasnom Bosporu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju, imat ćete priliku uživati u prekrasnom pogledu na obalu s mnogobrojnim drvenim vilama, raskošnim palačama, utvrdama i ribarskim selima. Slobodno vrijeme za vlastite programe, ručak ili posjet i kupovinu na Kapali čaršiji – Grand Bazaru, jednom od najvećih natkrivenih bazara na svijetu s više od 4000 dućana sa zlatom, tkaninama, keramikom i suvenirima. Navečer je moguć fakultativni odlazak na tursku večer s uključenom večerom i programom s trbušnim plesačicama (uz doplatu). Noćenje.

4. dan,  ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za osobne programe ili odlazak u shopping. Predlažemo posjet Sulejmaniji, jednoj od najljepših istanbulskih džamija koju je gradio poznati arhitekt Sinan po nalogu Sulejmana Veličanstvenog čiji se mauzolej nalazi unutar džamije. Mogućnost fakultativnog odlaska na Djevojačku kulu, današnji svjetionik smješten na južnom ulazu u Bospor uz koju je povezana jedna od najpopularnijih turskih legendi (uz doplatu). U ranim poslijepodnevnim satima, transfer do zračne luke. Prijava na let kompanije Turkish Airlines za Zagreb. Odlazak zrakoplova u  18.15 sati po lokalnom vremenu. Dolazak u Zračnu luku Zagreb u  19.20 sati.

Cijene po osobi u HRK:

datum polaska  30.06.,
14.07.
 28.07.,
12.08.
First Minute cijena 2.190 2.290
Redovna cijena 2.390 2.490
Zrakoplovne pristojbe 1.090 1.090

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja

Minimalan broj putnika: 20

Cijena aranžmana uključuje:
• prijevoz zrakoplovom redovne linije Turkish Airlinesa na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb
• smještaj u hotelu 4* na osnovi 3 noćenja sa doručkom
• voditelja  putovanja
• transfer od zračne luke u Istanbulu do hotela i natrag
• razgled Istanbula u pratnji gradskog vodiča
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• doplatu za jednokrevetnu sobu –  750 kn
• obavezne pristojbe zračnih luka –  1.090 kn (iznos može biti podložan promjeni)
• ulaznice za muzeje ,kulturno-povijesne spomenike i fakultativne sadržaje,po osobi (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni):
- Istanbulska noć na 2 kontinenta s lokalnim vodičem: 25 EUR (uplata na licu mjesta)
- vožnja brodom po Bosporu: 25 EUR (uplata na licu mjesta)
- turska večera uz tradicionalni folklorni program: 45 EUR uz neograničenu konzumaciju bezalkoholnih pića ili 55 EUR uz neograničenu konzumaciju alkoholnih i bezalkoholnih pića (uplata na licu mjesta)
- turska večera u tradicionalnom lokalnom restoranu na Taksimu: 45 EUR menu uz 1 bezalkoholno piće te kavu/čaj i desert (uplata na licu mjesta)
- Sultan Ahmet paket ulaznica (ulaznica za Topkapi palaču muzej s gradskim vodičem, posjet Aja Sofiji s gradskim vodičem, posjet Plavoj džamiji s gradskim vodičem, ulaznica za baziliku  Cisternaili cisternu Serafiye uz vođenje gradskog vodiča): 49 EUR (uplata na licu mjesta)
- posjet haremu u Topkapi palači s vodičem: 12 EUR (uplata na licu mjesta)
- ulaznica za Dolmabahce palaču: 30 EUR (uplata na licu mjesta)
• karta javnog prijevoza u Istanbulu 6 turskih lira Istanbul card (informativna cijena)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja

Popusti:
Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruju 10 % popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je i za odraslu osobu po redovnoj cijeni.

Red letenja:
• TK 1054     ZAGREB – ISTANBUL  09.00  12.15.
• TK 1055     ISTANBUL – ZAGREB  18.15  19.20

Napomena:
Iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Turkish Airlines i može biti podložno promjeni. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

Istanbul (turski: Istanbul), na hrvatskom se još naziva ili nazivao Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava -  rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je prograšena njezinim glavnim gradom. Ovo je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.   Grad je izabran za Europski glavni grad culture za 2010.g., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj I Essenom u Njemačkoj. Zemljopisni položaj: nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora I Zlatnog roga, nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2 dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća i vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za putovanje u Republiku Tursku od 02.03.2020., hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana! Za sve ostale svrhe putovanja potrebno je ishoditi tursku vizu! Putovnica i dalje treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator:
BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

VAŽNE NAPOMENE UZ COVID-19 :
Informacija prema stanju na dan 25.02.2022. – mogućnost promjene – molimo pratiti informacije na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr

Na snazi su  mjere turske vlade za ulazak  hrvatskih državljana(osim djece mlađe od 12 godina):
Putnici  koji ulaze u Republiku Tursku preko zračnih luka, morskim i kopnenim putem, moraju predočiti negativni nalaz PRC testa koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski test na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati.

Ukoliko osoba ima potvrdu o cijepljenju protiv COVID-19 obavljeno prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice (od dana primitka druge doze ili 14 dana od primanja jednokratnog cjepiva), ta osoba će moći ući u Republiku Tursku bez potrebe za dodatnim testiranjima na SARS-CoV-2 i neće biti podložna samoizolaciji.

Ako je osoba preboljela COVID-19 unatrag posljednjih šest mjeseci i ima liječničku potvrdu o preboljenoj bolesti, za tu osobu također vrijedi izuzeće od obveze predočenja negativnog PCR ili brzog antigenskog testa.

Ukoliko osoba nema jedan od prethodna dva dokumenta, potrebno je imati negativan PCR test obavljen u posljednja 72 sata prije ulaska u Republiku Tursku ili negativan rezultat brzi antigenski test na SARS-CoV-2 napravljen 48 sati prije ulaska u Tursku.

Do daljnjega je obavezno nošenje zaštitne maske na svim javnim mjestima i održavanje socijalne distance

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Tursku na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Tursku.

VAŽNO:
Svi putnici koji putuju u Tursku (osim putnika koji su u tranzitu kroz Tursku i djece mlađe od 6 godina) dužni su ispuniti online obrazac Ministarstva Zdravstva Republike Turske unutar 72 sata prije leta, isprintati ili spremiti na mobitel kako bi pokazali prilikom prijave na let. Prilikom ispunjavanja potrebno je pripremiti putovnicu.
Uvedena je i obveza popunjavanja putnog obrasca „Traveler Entry Form“ (dostupan na poveznici http://register.health.gov.tr) kojeg je potrebno ispuniti u roku od 72 sati prije ulaska u zemlju (ne odnosi se na putnike u tranzitu) i na osnovu tih informacija bit će Vam određen tzv. HES kod („Hayat Eve Sigar“) koji je svojevrsni elektronički oblik praćenja zdravstvenog stanja putnika i potreban je za ulaz u sve ugostiteljske, uslužne objekte i trgovačke centre.