bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Južna Turska - 8 dana
Šifra aranžmana762732
Datum polaska 9.12.2019.
Datum povratka16.12.2019.
Boravak 8 dana
Grad polaskaLjubljana/Zagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 1.200,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
762732Ljubljana/Zagreb9.12.2019.16.12.2019.8 dana1200,00

Opis programa

Putovanje u južnu Tursku i Pamukkale avionom - 8 dana


1. dan: Let do Antalije
Let s posebnim zrakoplovom /Charter let) iz Zagreba* za  Antaliju. Vaš vodič putovanja dočekati će Vas na dolasku i još jednom Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela, večera i noćenje u hotelu na području Beleka.

2. dan: Slobodan dan ili fakultativni izlet
Doručak. Današnji dan Vam je na raspolaganju za osobne programe ili nam se možete pridružiti na organiziranim fakultativnom izletu (uz doplatu). Večera i noćenje u hotelu na području Beleka.

3. dan: Antalya - Pamukkale*
Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i odlazak na dvodnevni izlet u Pamukkale. Vožnja kroz predivnu meandarsku dolinu prema Pamukkaleu, što na turskom znači pamučna palača. Snježnobijele terasaste vapnenačke padine travertina koje se naziru u daljini nastale su prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Ovi termalni izvori bili su poznati po svojoj ljekovitosti još u antičkom dobu. Nakon dolaska možete iskoristiti prednosti termalne kupelji u svom lječilišnom hotelu. Noćenje na području Pamukkalea.

4. dan: Hierapolis - Antalya
Doručak. Impozantni grad Hierapolis najveći je procvat doživio u rimsko doba, a prostire se iznad bajkovitih vapnenačkih „terasa“ Pamukkala. Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Zadivit će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama i teatra. Putovanje nastavljamo vožnjom kroz krajolike moćne planine Taurus prema Antaliji. Usput ćete posjetiti i predionicu tepiha po kojima je Turska svjetski poznata. Imat ćete priliku upoznati se s cjelokupnim procesom izrade, od sirovine do tehnike tkanja te vidjeti brojne predivne primjerke gotovih tepiha. Slijedi vožnja do Vašeg hotela na području Beleka. Večera i noćenje.

5. dan: Antalya - vodopad Karpuzkaldiran
Antalija se nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere. Posjetitelje najviše privlače čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici, stara gradska jezgra Kaleici te jedna od najočuvanijih kulturnih ostavština - Hadrianova vrata, izgrađena još 130.g. pr. Kr. Centar starog grada, nekad rimsko pristanište, sada je preuređen u marinu oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na Mediteranu turističko je i kulturno središte regije. Između ostalog, vidjet ćete simbol grada, džamiju Yivli Minaret s izrezbarenim minaretom, luku, ostatke zidina i odlično očuvani stari dio grada. Upoznat ćete i dvije važne turske djelatnosti: proizvodnju kože i proizvoda od zlata. Iskoristite brojne mogućnosti za povoljnu kupovinu. Za kraj dana posjetit ćemo čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje u hotelu na području Beleka.

6. dan: slobodno vrijeme ili fakultativni izlet
Doručak u hotelu. Uživajte u ponudi svog hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu (uz doplatu). Večera u hotelu i noćenje u hotelu na području Beleka.

7. dan: slobodno vrijeme ili fakultativni izlet
Doručak u hotelu. Slobodan dan za osobne programe ili fakultativni izlet iz naše ponude (uz doplatu). Večera u hotelu i noćenje u hotelu na području Beleka.

8. dan: Povratak kući
Doručak u hotelu. U skladu s vremenom odlaska, autobus će Vas dovesti do zrakoplovne luke i krenut ćete na put kući.

Cijena po osobi u HRK:

datumi polazaka
09.12.2019.
Redovna cijena 1.200
Zrakoplovne pristojbe 799

Cijena uključuje:
• povratni charter let Zagreb* – Antalija (u slučaju manjeg broja putnika moguć polazak iz Ljubljane)
• 7x noćenja u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj standard sobi
• 7x doručak iz bogate ponude švedskog stola
• 7x večera iz bogate ponude švedskog stola
• ulaznice i stručno vođenje za Hierapolis/Pamukkale
• posjet Antalyi i slapovima Karpuzkaldiran
• prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
• pratitelja grupe na hrvatskom jeziku + lokalni vodič
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• pristojbe zračnih luka koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana (799 kn po osobi)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
(piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
• napojnice
• putno osiguranje
• vizu

Doplate u agenciji:
• Viza i agencijska usluga ishođenja: 179 kn po osobi
• Transfer Zagreb – Ljubljana (oba smjera): 199 kn po osobi (u slučaju polaska iz Ljubljane)

• Obavezna doplata po osobi:
• Pristojbe zračnih luka: 799 kn po osobi
• Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 899 kn

NAPOMENA:
navedene cijene vrijede samo za jednokratnu uplatu u gotovini ili na naš žiro račun

VAŽNO:
Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i viza.
Viza se može ishoditi putem sustava E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom.
Cijena vize je 20 USD. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni od 179 kn (s uključenim troškom vize). Dodatne informacije zatražite putem naših telefona.

*Napomena:
Organizator putovanja zadržava pravo promjene dana putovanja u Pamukkale, koji je sastavni dio programa. Odlazak u Pamukkale može biti  2., 3. ili 4. dan.
U slučaju manjeg broja putnika moguć polazak aviona iz Ljubljane.


Fakultativni izleti:
rezervacija i doplata na destinaciji*

Hamam (turska kupelj): 35 € po osobi
Myra & Crkva St. Nikole (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 65 € po osobi
Manavgat vožnja brodom (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 45 € po osobi
Aspendos & Manavgat vožnja brodom (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 55 € po osobi
Green Canyon (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 45 € po osobi
Alanya (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 45 € po osobi
Sema (Ples Drviša) u Pamukkale: 20 € po osobi
Izlet na Olympos žičarom & Ulupinar (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 55 € po osobi
Antički grad Perge & Arheološki muzej (uključen ručak, cijelodnevni izlet) 55 € po osobi
Aquarium & Arheološki muzej Antalya (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 55€ po osobi
Aquarium Antalya: 30 € po osobi
Nature Safari (uključen ručak, cijelodnevni izlet): 45€ po osobi

*Za relizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Najmanji broj putnika po polasku: 35

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju charter prijevozom. Točno vrijeme polaska biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja.
Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima   odgovornost.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske http://www.mvep.hr

Dokumenti potrebni za putovanja:
Za ovo putovanje hrvatskim državljanima potrebna je putovnica važeća još 6 mjeseci nakon povratka s putovanja i viza, koja se ishodi putem sustava E-viza.
Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom.
Cijena vize je 20 USD. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni od 179 kn (s uključenim troškom vize).
Državljanima BiH viza nije potrebna, dovoljna je putovnica važeća 6 mjeseci nakon povratka.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske http://www.mvep.hr