bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Nova godina u Dubrovniku - 4 dana
Šifra aranžmana553547
Datum polaska 30.12.2020.
Datum povratka2.1.2021.
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 2.695,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
553547Zagreb30.12.2020.2.1.2021.4 dana2695,00

Opis programa

Nova godina u Dubrovniku avionom - 4 dana

1. dan – srijeda, 30.12. │ ZAGREB - DUBROVNIK
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 90 minuta prije polaska zrakoplova. Prijava na let uz asistenciju Elite Travel predstavnika. Direktan let zrakoplovom Croatia Airlines za Dubrovnik u 11:25 sati. Po dolasku u 12:30 sati slijedi transfer do povijesne jezgre, Vrata od Pila uz panoramsko zaustavljanje iznad starog grada za fotografiranje. Po dolasku krećemo na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Vrata od Pila, Stradun, velika Onofrijeva česma, Franjevački samostan, Palača Sponza, Crkva Svetog Vlaha, Knežev dvor, Katedrala i Gundulićeva poljana samo su neke od znamenitosti koje ćemo vidjeti tijekom razgleda. Slobodno vrijeme. Transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan – četvrtak, 31.12. │ DUBROVNIK (fakultativno zidine i žičara)
Doručak. Predlažemo fakultativni posjet Dubrovačkim zidinama i vožnju žičarom na Srđ uz pratnju lokalnog vodiča. Dolazak do starog grada javnim prijevozom. Fakultativni posjet zidinama uključuje ulaznicu i obilazak zidina te kartu za žičaru uz pratnju lokalnog vodiča. Plaćanje ulaznice za zidine i karte za žičaru na licu mjesta. Dubrovačke zidine nekada su čuvale grad od opasnosti, a danas su jedna od najvažnijih znamenitosti Dubrovnika i najposjećeniji spomenik u Hrvatskoj; duge su skoro 2 kilometra, visoke 25 metara i široke čak do 6 metara. One su jedinstvena pozornica za filmsku industriju ali i ona s koje se pružaju pogledi na grad koji oduzimaju dah. Nastavljamo vožnjom žičarom do vrha brda Srđ odakle tvrđava Imperijal stoljećima nadgleda pristup gradu, a vi ćete imati priliku uživati u panorami s Dubrovnikom i Elafitskim otočjem kao na dlanu. Ostatak dana slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan – petak, 1.1. │ DUBROVNIK – SRETNA NOVA GODINA! (fakultativno izlet Ston i Pelješac)
Doručak. Uz doplatu, danas posjetite Ston i drugi najveći hrvatski Poluotok, Pelješac. Polazak oko 11 sati. Vožnja od Dubrovnika prema sjeveru uz Dubrovačko primorje i vedute Elafitskog arhipelaga i platana u Arboretumu Trsteno vodi nas do Stona, drugog najvažnijeg grada nekadašnje Republike, utvđenog trećim najdužim obrambenim zidinama na svijetu. Vidjet ćemo Malostonski zaljev i uzgajališta čuvenih kamenica, stonske solane koje proizvode sol na isti način kao i prije 500 godina. Nakon kraćeg posjeta Stonu nastavljamo vožnju kroz vinograde hrvatske Toskane kako se naziva Pelješac, lokalitet od kuda dolaze najbolja hrvatska vina uključujući i kralja svih hrvatskih crnih vina, čuveni Dingač. Tijekom izleta posjetit ćemo lokalnu vinariju i kušati vina koje proizvode, čuti o stoljetnoj proizvodnji vina, te ćemo imati i tradicionalnu lokalnu zakusku.
Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan – subota, 2.1. │ DUBROVNIK – CAVTAT – KONAVLE – ZAGREB 
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja uz obalu zaljeva Župe dubrovačke do Cavtata. Po dolasku u Cavtat slijedi orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja. Cavtat su osnovali stari Grci u 6 stoljeću pr.Kr. kao antički Epidaurum, a najvažnije znamenitosti uključuju Crkvu Svetog Nikole, Samostan Gospe Sniježne, Meštrovićev mauzolej obitelji Račić i kuću čuvenog slikara Vlaha Bukovca. Slobodno vrijeme u Cavtatu. Prije odlaska za zračnu luku slijedi vožnja kroz Konavle, najjužniji dio Hrvatske. Prijava na let za Zagreb u 16:30. Dolazak u Zagreb u 17:35. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U HRK: 2.695 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 690 kn

Trokrevetna soba na upit.

CIJENA UKLJUČUJE: povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi – prijevoznik Croatia Airlines, zrakoplovne pristojbe u iznosu 610 kn, prtljaga uključena (1 komad ručne prtljage max 8kg i 1 komad predane prtljage za check in max 23kg), povratni transfer zračna luka – hotel – zračna luka, razgled Dubrovnika, lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, smještaj u hotelu 4* u Dubrovniku na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, boravišnu pristojbu, voditelja putovanja, jamčevinu i troškove pripreme putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod cijena uključuje, putno osiguranje – preporučujemo.

PREPORUKA: osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje prtljage.

RED LETENJA CROATIA AIRLINES (podložan promjeni)
OU 668 30DEC ZAGREB DUBROVNIK 1125 1230
OU 665 02JAN DUBROVNIK ZAGREB 1630 1735

FAKULTATIVNA PONUDA:
- Posjet zidinama i vožnja žičarom uz pratnju lokalnog vodiča uz dolazak do Pila javnim gradskim prijevozom. Plaćanje ulaznice za zidine i karte za žičaru na licu mjesta. Trenutne cijene (rujan 2020.): ulaznica za zidine 200kn, karta za žičaru 160kn.
- Izlet Ston i Pelješac: 300kn. Cijena uključuje: vodiča, transfere i razglede prema programu, vođeni posjet lokalnoj vinariji na Pelješcu uz degustaciju vina i tradicionalnu lokalnu zakusku. Minimum prijavljenih za realizaciju izleta: 15 osoba. Prijava i plaćanje u agenciji.
- Doplata za 3 večere u hotelu: 420kn (piće nije uključeno). Prijava i plaćanje u agenciji.

PUTNI DOKUMENTI: hrvatskom državljanima je za ovo putovanje potrebna važeća osobna iskaznica.

NAPOMENE:
- Hotel ne organizira svečanu novogodišnju večeru. 31.12., organizirana je klasična pasnionska večera.
- Za vrijeme boravka u zračnim lukama, autobusima i tijekom leta u zrakoplovu obvezno je nošenje zaštitne maske za lice.

MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 15