bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Egipat Velika tura - 9 dana
Šifra aranžmana181290
Datum polaska 10.10.2022
Datum povratka18.10.2022
Boravak 9 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 7.890,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
181290Zagreb10.10.202218.10.20229 dana7890,00

Opis programa

Putovanje u Egipat zrakoplovom i brodom - 9 dana

Vrijednost više: 
izvrstan vodič na hrvatskom jeziku, hoteli i brod 5*, ulaznice uključene u cijenu

1.dan  ZAGREB
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish airlinesa TK1056 u 20.15h. Po dolasku u Istanbul oko 23,30h, nastavak puta za Kairo letom TK692 u 00,45h. Nakon slijetanja u 01.55h obavljanje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj i noćenje.

2.dan  KAIRO i PIRAMIDE
Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide Keopsova, Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga. Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu, građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista. Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska.

3.dan   KAIRO – fakultativno MEMFIS I SAKARA
Doručak. Fakultativni izlet do nekadašnje drevne prijestolnice Egipta – Memfisa. S oko 30,000 st., bio je najveći grad na svijetu od 2250. pr. Kr. do oko 1400. pr. Kr. Značaj mu opada nakon što se pod XVIII. dinastijom uzdiže grad Teba, današnji Luksor, a potpuno gubi značaj u vrijeme helenizma i procvatom obalne prijestolnice Aleksandrije. Prepun je ostataka egipatskih građevina te je 1979. god. upisan na UNESCO-vu listu zajedno s pripadajućom drevnom nekropolom u Sakari i piramidama u Gizi. Najznačajniji objekat u Sakkari svakako je najstarija egipatska piramida - stepenasta piramida posvećena faraonu Džoseru. Uz nju, u Sakkari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti.  Povratak u Kairo. Večera i noćenje.

4.dan   KOPTSKI KAIRO - ASUAN
Doručak. odlazak u koptski, najstariji dio grada koji obuhvaća nekadašnju rimsku tvrđavu Babilon te mnoge koptske crkve i povijesne znamenitosti. Tu se nalazi crkva Presvete Bogorodice, poznata i kao Viseća crkva, jedna od najstarijih crkvi u Egiptu (potječe iz 3. st.). Nastavak do Citadele, srednjovjekovne utvrde u središtu starog Kaira, s prekrasnim pogledom na grad, gdje se nalazi džamija Muhameda Ali Paše ili Alabasterna džamija, simbol Kaira sa svojim turskim stilom gradnje. Za kraj slijedi posjet najvećem bazaru u Africi - bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Transfer do željezničke stanice i ukrcaj u vlak za Asuan. Smještaj u dvokrevetne kabine i večera.

5.dan   ASUAN
Dolazak u Asuan, doručak. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine i ručak. U popodnevnim satima vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, kao i odlazak na fakultativne izlete u obližnje Nubijsko selo ili hram Philae. Večera i noćenje na brodu. 

6.dan    ASUAN - fakultativno Abu Simbel - KOM OMBO - EDFU 
Prije zore, uz doručak za ponijeti slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Povratak na ručak. Za one koji ostaju, doručak te uživanje na brodu. Nakon ručka razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Slijedi plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.

7.dan  EDFU - ESNA - LUKSOR
Nakon doručka, razgled hrama boga Horusa u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta.  Plovidba preko riječne rampe (ustave) u Esni do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) uz ručak na brodu. Dolazak u Luksor uvečer. Večera i noćenje.

8.dan  LUKSOR - DOLINA KRALJEVA
Doručak. Odjava s broda te odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut  te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III.  Povratak u Luksor. Večera i noćenje.

9.dan  LUKSOR - KARNAK - HURGADA
Doručak. Slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Nastavak razgleda obližnjeg hrama u Luksoru koji je Alejom sfingi povezan s Karnakom. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena slijedi vožnja autobusom do Hurgade, poznatog ljetovališta na obalama Crvenog mora. Po dolasku, večera u restoranu te transfer do zračne luke. Nakon obavljenih formalnosti, povratni let Turkish airlinesa TK1430 za Istanbul u 00.25h.

10.dan   ISTANBUL - ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 04.20h. Nastavak puta za Zagreb letom TK1053 u 07.00h, s dolaskom u 08.05h.

Cijena aranžmana u HRK:
datumi polaska 
10.10.
Ultra First Minute cijena 7.890
First minute cijena 8.190
Redovna cijena  8.490
Zrakoplovne pristojbe 2.290

Ultra first minute i First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje:
prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kairo-Hurgada-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage max 30kg), lokalnog vodiča na engleskom jeziku, 1 noćenje s doručkom  i 2 polupansiona u htl 5* u Kairu, 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Asuan-Luksor, 1 polupansion u dvokrevetnim kabinama za vrijeme noćne vožnje vlakom, 1 polupansion u htl 5* u Luksoru, 1 večera u restoranu u Hurgadi, sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom, razglede i ulaznice prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:
obavezna doplata u agenciji za zrakoplovne pristojbe 2.290 kn, doplata po želji za jednokrevetnu sobu 2.090 kn, po želji doplata za paket putnog osiguranja, obavezne doplate na licu mjesta - za napojnice 45 USD, za troškove ulazne egipatske vize 25 USD koja se ishodi u egipatskoj zračnoj luci (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu)

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 2.290 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe: 2.090 kn

Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust na upit

Fakultativna ponuda u Kairu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Memfis i Sakara 50 eur

Fakultativna ponuda u Asuanu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Hram Philae 35 eur; Nubijsko selo 35 eur; Abu Simbel autobusom 120 eur

Fakultativna ponuda u Karnaku (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Sound and light show 45 eur

Informacije o letu, prijevoznik Turkish airlines:
Polazak: 10.-19.10.
ZAG IST 20:15 23:30 IST CAI 00:45 01:55
HGR IST 00:25 04:20 IST ZAG 07:00 08:05

NAPOMENA:
Potrebna potvrda o cijepljenju s QR kodom ili za sve ostale potreban negativan PCR test ne stariji od 72h tj. BAT test ne stariji od 24h (oboje u tiskanom obliku, na engleskom jeziku). Djeca do 12g. izuzeta. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji.