bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Prag - 3 dana
Šifra aranžmana001866
Datum polaska 11.2.2022
Datum povratka13.2.2022
Boravak 3 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 750,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
001866Zagreb11.2.202213.2.20223 dana750,00

Opis programa

Putovanje u Prag autobusom - 3 dana

Vrijednost više: Prag bez kombinacije s drugim gradovima!

1. dan ZAGREB - PRAG
Polazak autobusa iz Zagreba u 05:00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Austriju prema Češkoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Prag u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom do gradskog središta, šetnja Vaclavskim namestima i prvo upoznavanje živahnog gradskog središta češke prijestolnice. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan PRAG
Doručak. Razgled Praga autobusom i pješice uz pratnju gradskog vodiča: Loreta – samostan Strachov - Hradčany – katedrala sv. Vita – kraljevska palača - Mala Strana – Karlov most – Staromestni trg s poznatim astronomskim satom i starom gradskom vijećnicom – spomenik Jana Husa - Vaclavske namesti. Slobodno vrijeme za ručak, kupovinu, posjet brojnim muzejima ( muzej slavnog slikara Muche, Narodni muzej, Muzej voštanih figura, muzeji Praškoga dvorca, Muzej Franza Kafke, Nacionalna galerija), ili uživanje u ozračju „zlatnog Praga“ i u u poznatom češkom pivu, dobrim restoranima i bogatoj turističkoj ponudi. Navečer moguća fakultativna plovidba brodom po Vltavi uz uključenu večeru. Noćenje.

3. dan PRAG - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u gradsko središte. Slobodno prijepodne za osobne programe,
šetnju, kupovinu, ručak ili posjet pivnicama. Odlazak iz Praga u 13 sati. Povratak vožnjom kroz
Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima. 

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
11.02.2022.
First Minute cijena 750 kn
Redovna cijena 790 kn

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje:
Prijevoz turističkim autobusom prema programu
Smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Pragu
Gradskog vodiča u Pragu za razgled grada
Razgledavanja prema programu
Pratitelja tijekom putovanja
Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 190 kn
Boravišnu pristojbu koja se plaća direktno na recepciji hotela oko 2 EUR po osobi i noćenju (informativni iznos, točna informacija u završnom pismu)
Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike ( informativne cijene koje mogu biti podložne promjeni): Praški dvorac 250 CZK, stara gradska vijećnica 100 CZK, Židovska četvrt
300 CZK (muzeji u Židovskoj četvrti nisu otvoreni subotom), Muzej voštanih figura 290 CZK
Karte javnog prijevoza u Pragu : pojedinačna karta 30 minuta 30 CZK, pojedinačna karta 90 minuta 40 CZK
Dvosatnu vožnju brodom po Vltavi s uključenom večerom 25 EUR (doplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
Putno osiguranje

Popusti: Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjer prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
-  sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

Praktične napomene:
Valuta u Češkoj Republici je češka kruna CZK. Krune je moguće nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamijeniti na licu mjesta. Promjena hrvatskih kuna u češke krune moguća je u većem broju mjenjačnica u Pragu. Fakultativni sadržaji mogu se uplatiti u eurima. Prag je  glavni  i s 1,3 milijuna stanovnika najveći grad  Češke  te njeno kulturno i gospodarsko središte. Zemljopisno leži u sredini Češke kotline na rijeci  Vltavi , lijeva pritoka  Labe . Uz stanovnike zabilježene u službenoj statistici, pretpostavlja se da u Pragu živi još oko 300.000 neprijavljenih osoba, tako da se ukupan broj stanovnika penje do 1,5 milijuna. Prag ima dobro očuvanu  srednjovjekovnu  gradsku jezgru:  Hradčani  i  Malá Strana  na lijevoj obali te  Staré Město , Josefov i  Nové Město  (Stari, Josefov/Židovska četvrt i Novi grad) na desnoj obali Vltave. Od  1992 . Stari dio Praga uvršten je u  UNESCO -v  popis mjesta svjetske baštine u Europi  kao divan primjer razvoja europskog grada od 11. do 18. stoljeća.

Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku ,  Slovačkom  na  jugoistoku ,  Austrijom  na  jugu  i  Njemačkom  na  zapadu  i  sjeverozapadu .
Glavni grad Češke je  Prag . Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije,  Češke  i  Moravske , te dijela treće povijesne regije,  Šleske . Na površini od 78.866  km 2 živi 10.650.000 stanovnika.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Češku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama. Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40.

Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
Gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
Kreditne kartice:
- jednokratno: Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno: Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard ZABA 2-12 rata beskamatno,
ZABA Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u
poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja:
Turistički aranžmani sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01- 080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH,  http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Rok za prijavu: 10 dana prije polaska

Minimalan broj putnika: 40