bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Padova, Verona i Venecija - 3 dana
Šifra aranžmana001879
Datum polaska 29.10.2022
Datum povratka31.10.2022
Boravak 3 dana
Grad polaskaZagreb/Rijeka/Karlovac
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.150,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
001879Zagreb/Rijeka/Karlovac29.10.202231.10.20223 dana1150,00
001879Zagreb/Rijeka/Karlovac18.11.202220.11.20223 dana1150,00

Opis programa

Putovanje Padova, Verona i Venecija autobusom - 3 dana

Vrijednost više: uključen izlet u Veronu i Vicenzu !

1. dan ZAGREB/RIJEKA - VENECIJA - HOTEL
Polazak autobusa u 05:00 sati iz Zagreba (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Polazak iz Karlovca u 05:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna najava kod rezervacije programa) s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica. Polazak iz Rijeke u 07:30 sati sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Vožnja do pristaništa Punta Sabbioni, te prijevoz brodićem do Venecije. Po dolasku u Veneciju šetnja gradom s pratiteljem: kanal Giudecca – Riva degli Schiavoni – Most uzdaha - Trg Sv.Marka – Duždeva palača – Bazilika sv. Marka – most Rialto – kanal Grande. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu, šetnju ili vožnju gondolom. Prekrasne svjetski poznate crkve, sjaj starih palača venecijanskog plemstva, brojni mostovi i otočići, uske tajnovite uličice, muzeji i galerije, bogata trgovačka i ugostiteljska ponuda čine Veneciju - jedinstveni grad na vodi jednim od najzanimljivijih gradova na svijetu! Povratak brodićem do pristaništa Punta Sabbioni i vožnja do hotela u okolici Vicenze. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan IZLET VERONA I VICENZA
Doručak. Na cjelodnevnom izletu upoznati ćemo dva važna povijesna grada regije Veneto - Veronu i Vicenzu. Vožnja do Verone, povijesnog grada na rijeci Adige, grada poznatog po romantičnoj priči o ljubavi Romea i Julije koji privlači zaljubljene iz cijelog svijeta. Šetnja s pratiteljem putovanja povijesnom jezgrom: Piazza dei Signori - Piazza della Erbe - Julijina kuća - trg Piazza Bra - Arena - crkva Santa Maria Antica s grobnicama obitelji Scaligheri koja je vladala Veronom. Slobodno vrijeme za šetnju, fini talijanski aperitiv ili capuccino, shopping, ručak ili osobne programe. Nastavak izleta i posjet gradu Vicenzi, vezanom za djelovanje slavnog arhitekta Palladia koji je svojim stilom obilježio čitavu epohu graditeljstva u tzv. paladijanskom stilu 16. stoljeća, a na području Vicenze čak su 23 djela ovog čuvenog graditelja. UNESCO je Vicenzu stavio na listu svjetske baštine uz Palladijeve vile u Venetu. Šetnja povijesnom jezgrom: Basilica Palladiana - trg Piazza dei Signori - katedrala Santa Maria Annunziata - toranj sa satom - Teatro Olimpico. Povratak u hotel u okolici Vicenze. Noćenje.

3. dan HOTEL - PADOVA - RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Dolazak u Padovu, povijesni sveučilišni grad na slikovitom položaju s brojnim mostovima i velikim trgovima. Šetnja s pratiteljem: trg Prato della Valle sa 78 skulptura slavnih građana Padove - sveučilište - bazilika svetog Antuna - svetište svetog Leopolda Mandića - gradska vijećnica - trg Piazza delle Erbe. Padova je je najstariji grad sjeverne Italije. Slavni slikar Giotto ovdje je slikao poznati ciklus fresaka u kapeli Scrovegni. Kraće slobodno vrijeme za šetnju, osobne programe ili možda kavu u slavnoj kavani Pedrocchi. Odlazak iz Padove. Vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datumi polazaka
29.10.
18.11.
First Minute cijena 1.150 
Redovna cijena 1.190 

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

Rok za prijavu: 7 dana prije puta

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• Turističkog pratitelja tijekom puta
• 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u okolici Vicenze
• Razgledavanja prema programu
• Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Doplatu za jednokrevetnu sobu – 350 kn
• Vožnju brodićem na relaciji Punta Sabbioni – Venecija– Punta Sabbioni, 12 EUR po osobi (doplata na licu mjesta)
• Putno osiguranje
• Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (1 - 3 EUR po osobi/danu; obavijest o točnom iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu)
• Pristojbu za ulazak na područje Venecije (grad Venecija donio je odluku o naplati pristojbe za posjetitelje grada od 01.06.2022. Iznos pristojbe ovisiti će o datumu posjeta i ukupnom broju posjetitelja na području
• Venecije i otoka, od 3 EUR - 10 EUR po danu i osobi. Točna obavijest o naplati pristojbe i iznosu na dan posjeta biti će u završnom pismu.)
• Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• Putno osiguranje

Popusti:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije.
Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Italija je država na jugu Europe . Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru , Sicilije i Sardinije . Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru , na Alpama , gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom . Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Padova je grad i istoimena općina u regiji  Veneto , na sjeveru  Italije . Glavni grad pokrajine Padova, te gospodarsko i komunikacijsko središte područja. Padova se nalazi na rijeci  Bacchiglione , 40 km zapadno od Venecije i 29 km jugoistočno od  Vicenze . Rijeka Brenta, koja je nekoć tekla kroz grad, još uvijek dodiruje sjeverne četvrti. U gradu se nalazi renomirano, gotovo 800 godina staro,  Sveučilište , između ostalog poznato po tome što je na njemu predavao i  Galileo Galilei . Grad je slikovito mjesto s gustom mrežom ulica koje se arkadama otvaraju u velike gradske trgove, i s mnogim mostovima preko različitih ogranaka rijeke Bacchiglione, koja je nekada okruživala drevne gradske zidine poput jarka. U Padovi se nalazi i prekrasna  Bazilika svetog Ante , u kojoj se nalaze njegove relikvije te njegov grob.

Verona je glavni grad istoimene talijanske provincije i drugi najveći grad (poslije  Venecije ) u regiji  Veneto , na rijeci  Adige , u neposrednoj blizini jezera  Lago di Garda , 100 km zapadno od Venecije. U Veroni se nalazi mnoštvo kulturno-povijesnih spomenika, osobito dobro očuvanih iz rimskog razdoblja. Grad i danas leži na sjecištu dvije glavne ulice izvornog rimskog vojnog kampa, Cardo i Decumanus, što se može vidjeti na zračnim fotografijama grada. U Veroni se nalaze brojne vrijedne srednjovjekovne crkve. Zidine potječu iz 16. stoljeća, a povijesnu je jezgru UNESCO stavio na popis svjetske baštine.

Venecija je glavni grad talijanske pokrajine Veneto. Grad je poznat po kanalima, gondolama i bogatoj povijesti, većinom neovisnog grada koji je bio središte Mletačke Republike, kada je bio poznat i kao "Dominantna" (La Dominante), "Presvijetla" (Serenissima), "Kraljica Jadrana", "Grad vode", "Grad mostova", i "Grad svjetlosti". Često ga, s razlogom, smatraju najljepšim gradom na svijetu. Grad se nalazi na 118 manjih otoka u močvarnoj venecijanskoj laguni u venecijanskom zaljevu na sjeveru Jadranskog mora. Laguna se prostire uz talijansku obalu između ušća rijeka Po na jugu, i Piave na sjeveru. Vicenza je glavni grad istoimene  talijanske  pokrajine u regiji  Veneto , sjeverno od podnožja planine Monte Berico, oko 60 km zapadno od  Venecije  i 200 km istočno od  Milana . Poznato je zlatarstvo i tekstilna industrija, te proizvodnja glazbenih instrumenata i obrada vune i svile. To je grad bogate povijesti, posebno poznat po renesansnim građevinama i vilama arhitekta Palladia.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane Republike Hrvatske viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o p utovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.