bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Berlin, Potsdam i Dresden - 5 dana
Šifra aranžmana344505
Datum polaska 18.6.2020
Datum povratka22.6.2020
Boravak 5 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.490,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
344505Zagreb18.6.202022.6.20205 dana1490,00
344505Zagreb7.10.202011.10.20205 dana1490,00

Opis programa

Putovanje u Berlin, Potsdam i Dresden autobusom - 5 dana

Garantirani polasci!

1. dan, ZAGREB - BERLIN
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb u 19:00 sati. Vožnja preko Slovenije, Austrije i Njemačke uz kraća zaustavljanja.

2. dan, BERLIN
U jutarnjim satima, po dolasku u prijestolnicu Njemačke slijedi panoramski razgled grada autobusom i pješice: Olimpijski stadion, Charlottenburg Schloss, Stup pobjede, dvorac Bellevue, Reichstag, Brandenburška vrata-ponosni simbol nekadašnje prijestolnice njemačkog carstva. Nastavljamo razgled pješke: Trg Parizer Platz - Spomenik ubijenim židovima 2. svjetskog rata - lokacija Hitlerovog bunkera - Potsdamer Platz gdje se nalazi jedan od najvećih shopping centara u Berlinu - Detlev - Rohwedder - Haus, jedina preostala zgrada iz doba nacizma u Berlinu koja nije nastradala tijekom bitke za Berlin, a koja je služila kao ministarstvo avijacije (Luftwaffe), a poslije rata kao zgrada centralnog komiteta Istočne Njemačke - Friedrichstraße - ostaci Berlinskog zida i muzej Topografije terora izgrađen na mjestu bivšeg sjedišta SS - Checkpoint Charlie koji se nalazi na nekadašnjoj granici Zapadnog i Istočnog Berlina  gdje se nalazi i replika kontrolne kućice sa statistima koji stoje ispred nje u uniformama američke, francuske i ruske vojske i za naknadu slikaju s turistima - Muzej berlinskog zida,East side Gallery. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel i kraći odmor. Predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalni njemački restoran sa lokalnim specijalitetima. Slobodno vrijeme za večernju šetnju po predivno osvijetljenom gradu. Noćenje.

3. dan, BERLIN
Doručak. Nastavak razgledavanja grada pješice. Alexanderplatz - centar bivšeg istočnog Berlina gdje se nalazi i najviši toranj u Njemačkoj s kojeg se pruža prekrasna panorama na grad i koji godišnje posjeti više od milijun posjetitelja (fakultativno odlazak na vrh tornja); katedrala Berliner Dom (ulaz se naplaćuje), Gradska vijećnica, Nikolaviertel najstariji dio Berlina. Nastavljamo prema  katedrali i otoku muzeja, avenija Unter den Linden na kojoj se nalazi čuvena državna Opera, Humbodtovo sveučilište, čiji su najslavniji polaznici bili Albert Einstein, Karl Marx pa čak i Vladimir Lenjin. Brandenburška vrata-ponosni simbol nekadašnje prijestolnice njemačkog carstva, Reichstag - posjet sjedištu njemačkog parlamenta sa prekrasnom kupolom koji slovi za najposjećeniju Berlinsku znamenitost, Potsdamer Platz- moderno središte s izvanrednim primjerima suvremene arhitekture. Slobodno vrijeme za šetnju Berlinom, kupovinu, posjet muzejima i galerijama. Predlažemo posjet Otoku muzeja i večernji odlazak u Hackescher Markt - četvrt punu restorana i barova (fakultativno). Noćenje.

4. dan, BERLIN - POTSDAM - BERLIN
Doručak. Odlazak autobusom u obližnji Potsdam (uz doplatu), rezidencijalni grad dinastije Hohenzolerna, stoljetne dinastije koja se od knezova Brandenburga  uspjela do naslova njemački careva 1871.g. Jedan je od najljepših malih njemačkih gradova koji je poznat po veličanstvenim palačama i parkovima nastalim u vrijeme najznačajnijeg pruskog kralja, Fridricha Velikog. Ujedno je i mjesto čuvene Postdamske konferencije održane 1945. godine u dvorcu Cecilienhofu. Kraći razgled grada uz pratnju vodiča: Nova palača, park i dvorac Sanssouci - pruski Versailles, Cecilienhof, Alter Markt, crkva sv. Nikole, Vrata sreće, Ured Vlade, Nizozemska četvrt s zgradama izgrađenim od crvene opeke u nizozemskom stilu, Alexandrowka - ruska kolonija s drvenim kućama izgrađenih u ruskom rustikalnom stilu. Povratak u Berlin. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Predlažemo posjet Kurfüsterdamm aveniji sa najvećom i najpoznatijom robnom kućom KaDeVe. Slobodno vrijeme za istraživanje noćnog života Berlina. Noćenje.

5. dan, BERLIN - DRESDEN - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Berlina te vožnja do Dresdena- takozvane „Firenze na Elbi" jednog od najljepše obnovljenih gradova Njemačke. Najbrže razvijajući grad nekadašnjeg DDR-a. Sedmi po veličini prije II. sv. rata. Grad je strahovito stradao u savezničkom bombardiranju od 13. -15. veljače 1945. Obnavljan je kamen po kamen do naših dana. Ujedno je i grad glazbe u kojem je Friedrich Schiller napisao tekst Ode radosti. Po dolasku u grad slijedi razgled grada: Dresdenska katedrala, Dresdenski dvorac iz 15. Stoljeća koji je bio središte Saskih kraljeva., Zwinger, crkve Frauenkirche i Hofkirche, Bruhlska terasa, Semper opera, Zid saskih vojvoda, Plavi most preko Elbe nazvan Blaues Wonder (Plavo čudo). Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datumi polazaka 2020.
29.04., 18.06., 07.10.
First Minute cijena 1.490
Redovna cijena 1.690

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena aranžmana uključuje:
- prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
- sve razglede prema programu,
- 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u IBIS Budget Berlin Ost
- licenciranog turističkog pratitelje - vodstvo tijekom cijelog putovanja,
- osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
- organizaciju i realizaciju putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:
- doplatu za jednokrevetnu sobu 490 kn
- paket TOP 3 ulaznica: Reichstag, Katedrala i najviši toranj Berlina  Fernsehtuhrm: 22 EUR
- PAKET PREMIUM - Reichstag, Katedrala i najviši toranj Berlina  Fernsehtuhrm + ulaznice za sve muzeje Otoka muzeja - 42 eur
- zajednička večera u tradicionalnom njemačkom restoranu - 22 eur
- izlet autobusom u Potsdam 15 EUR
- dvorac Sans Souci u Potsdamu - 12 EUR (paketi, ulaznice i večera se nadoplaćuju na lokaciji)

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju popust: 400 kn

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi 100 kn
bilo koje drugo sjedalo po odabiru 50 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane Republike Hrvatske viza za Njemačku nije potrebna, a za putovanje je dovoljna važeća osobna iskaznica ili putovnica.          

Napomena: za potrebu odobrenja ulaza u Reichstag potreban je datum rođenja putnika prilikom rezervacije aranžmana. Reichstag zadržava pravo da odbije ulaz i najavljenim posjetiteljima usljed nepredviđenih okolnosti i bez posebnih objašnjenja.