bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Austrijska jezera - 2 dana
Šifra aranžmana001875
Datum polaska 21.9.2019
Datum povratka22.9.2019
Boravak 2 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 690,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
001875Zagreb21.9.201922.9.20192 dana690,00

Opis programa

Putovanje na austrijska jezera autobusom - 2 dana

1. dan ZAGREB - HALLSTATT - BAD ISCHL - ST. WOLFGANG - HOTEL
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja prema Austriji i zoni Salzkammerguta, području najljepših austrijskih ledenjačkih jezera uz kraće zaustavljanje putem. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru i  jednim dijelom romantične ceste dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta - mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Nastavak vožnje kroz područje Salzkammerguta. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak 1.svjetskog rata - župna crkva - otmjena dvorana termalne vode - vile na rijeci Traun - Kurpark, park lječilišta. U gradskom središtu imati ćete prilike posjetiti jednu od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad Ischlu. Tu je i Carska vila - ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali, Franjo Josip išao u lov na kozoroge na okolne brežuljke, a carica Sissy sa svojim dvorskim damama šetala parkom. Kratka vožnja do jednog od najljepših austrijskih jezera Wolfgangsee. Jezero je nazvano po svetom Wolfgangu čija je crkva i svetište u turističkom mjestu St. Wolfgang koje ćemo prvo posjetiti. Danas je to poznato turističko mjesto zahvaljujući i tradiciji operete i slavnih hotela u koje dolaze bogati i slavni. Prošetati ćemo do crkve s poznatim Pacherovim oltarom i dvostrukim baroknim oltarom i diviti se prelijepom panoramskom pogledu na jezero s crkvene terase. Vožnja do hotela na području Sazlkammerguta. Smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan HOTEL - ROMANTIČNA CESTA AUSTRIJSKIH JEZERA MONDSEE - ATTERSEE - TRAUNSEE - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Putujemo romantičnom cestom austrijskih jezera, jednom od najpoznatijih turističkih ruta Austrije. Posjet mjestu Mondsee na istoimenom jezeru. Ovdje je bio veliki samostan i crkva koja je i mjesto hodočašća. Film „Moje pjesme moji snovi“ učinio je ovu crkvu svjetski poznatom, jer je u njoj snimano vjenčanje glavne junakinje filme Marije i kapetana von Trappa. Panoramska vožnja uz najveće jezero regije Salzkammerguta Attersee, najveće od 76 jezera. Ovo je jezero autentičnih prirodnih ljepota i malih naselja. Prelijepi krajolici uz obale bili su inspiracija umjetnika. Put se nastavlja do jezera Traunsee. Ovo je područje poznato po tradiciji izrade keramike, a popularna TV serija „Schlosshotel“ učinila je mjesto Gmunden vrlo poznatim. Posjet slikovitom gradskom središtu i šetnja do glavnog trga i gradske vijećnice sa zvončićima, te do župne crkve. Slobodno vrijeme za šetnju promenadom uz obalu, za kavu ili ručak. Moguća fakultativna vožnaj linijskim brodom po jezeru Traunsee. Povratak vožnjom kroz Austriju uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
21.09.
First Minute cijena 690
Redovna cijena 750

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije puta

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu 3* na području Salzkammerguta
• razgledavanja prema programu
• pratitelja putovanja s iskustvom vođenja tura po austrijskim jezerima
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 290 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koji se mogu posjetiti u slobodno vrijeme (informativne individualne cijene nekih ulaznica koje mogu biti podložne promjeni): Muzej hallstattske kulture 10 EUR, Kosturnica crkve u Hallstattu 1,50 EUR, Carska vila u Bad Ischlu ulaznica samo za park 5,10 EUR,  ulaznica za park s Carskom vilom 15 EUR, plovidba brodom po jezeru Traunsee 12 EUR po osobi
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.280.703. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj.Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj putnika.Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
- obročno: American 2-6 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard 2-12 rata beskamatno, Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti broj 1322-00041335 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000733 uplaćena kod Wiener osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.