bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Poljska tura - 7 dana
Šifra aranžmana006259
Datum polaska 5.8.2022
Datum povratka11.8.2022
Boravak 7 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 2.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
006259Zagreb5.8.202211.8.20227 dana2990,00

Opis programa

Putovanje Poljska tura autobusom - 7 dana

Vrijednost više: hoteli u centru s po 2 noćenja u svakom gradu - uključeni gradski vodiči na razgledima!

1. dan ZAGREB - BRNO - WROCLAW
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz kraće zaustavljanje putem, te nastavak puta kroz Češku. Posjet Brnu, središtu južne Moravske. Šetnja povijesnom jezgrom: katedrala sv. Petra i Pavla – palača Dietrichstein – stara gradska vijećnica – kazalište. Kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu. Nastavak puta prema granici s Poljskom i dalje prema Wroclawu. Dolazak u Wroclaw i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan WROCLAW
Doručak. Odlazak u razgled grada u pratnji gradskog vodiča. Grad Wroclaw je glavni grad Donje Šleske i povezan je s poviješću Habsburgovaca kao i Njemačke, a smješten je na kanalima rijeke Odre. Različite dijelove grada povezuje više od stotinu mostova zbog kojih Wroclaw zovu i „Poljska Venecija“. Posjet najstarijem dijelu grada otoku Ostrow Tumski, te nastavak razgleda: barokno sveučilište s auditorijem Aula Leopoldina (uključena ulaznica), remek djelom dekorativne umjetnosti  -stari trg - gotička gradska vijećnica - katedrala (uključena ulaznica) - Trg soli. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima, šetnju i kupovinu. Preporučujemo posjet Japanskom vrtu otvorenom 1913. za veliku vrtnu izložbu ili Fontani Pergola ispred stoljetne izložbene dvorane. Područje oko glavnog trga uz brojne restorane i kavane vrlo je živahno u večernjim satima. Noćenje.

3. dan WROCLAW - LODZ  -VARŠAVA
Doručak. Odlazak iz hotela u Wroclawu. Vožnja kroz nizinske predjela središnje Poljske do Lodza, trećeg najvećeg grada Poljske i središtu tekstilne industrije nekad zvanom zbog toga i „poljski Manchester“. Grad je jednim dijelom sačuvao svoje povijesne spomenike, a zanimljive su vile i palače u art-noveau stilu koje su podigli nekadašnji bogati tvorničari. Grad iz 19. stoljeća opisan je u romanu i filmu „Obećana zemlja“. Šetnja dugačkom pješačkom zonom ulicom Piotrkowska uz reprezentativne palače Kindermanna i Poznanjsku i kip slavnog pijanista Arthura Rubinsteina  do trga Plac Wolnosci. Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema Varšavi i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan VARŠAVA
Doručak. Cjelodnevni razgled glavnog grada Poljske u pratnji gradskog vodiča: obnovljeni stari grad s kraljevskim dvorcem - jezuitska crkva - spomenik kralju Žigmundu - gotička utvrda - ostaci gradskih zidina - Barbakan - katedrala sv. Ivana Krstitelja - spomenik herojima geta - saski vrt - kraljevsko predgrađe - kazališni trg - palača kulture i nauke. Slobodno vrijeme za ručak ili šetnju u starom gradu i nastavak razgleda posjetom parku Lazienki s poznatim Chopinovim spomenikom  (besplatan ulaz). Moguć posjet parku Wilanow uz kupovinu ulaznice na licu mjesta. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

5. dan VARŠAVA - CZESTOCHOWA (JASNA GORA) - KRAKOW
Doručak. Odlazak prema jugu Poljske. Zaustavljanje kod slavnog svetišta Czestochowa (Jasna Gora), najvećem mjestu hodočašća u Poljskoj  s poznatom Crnom gospom u ovom marijanskom svetištu, vjerskom središtu Poljske. Slika Crne Gospe čuva se u bazilici pavlinskog samostana unutar svetišta. Uz kraljevske insignije i zlatnu ružu pape Ivana Pavla II. u svetištu  se može vidjeti i viteška sala, samostanska knjižnica, sala reflektorija i oružarnica ( moguće je vođenje svećenika kroz unutarnje prostorije svetišta uz doplatu na licu mjesta). Slobodno vrijeme za šetnju svetištem, posjete crkvama, i osobne programe. Nastavak puta prema Krakow. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan KRAKOW
Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada u pratnji gradskog vodiča: dvorac Wavel  – katedrala (uključena ulaznica) - glavni trg, jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi i smatra se jednom od najljepših urbanističkih cjelina uopće – robna tržnica – palača Krzystofory – crkva Sv. Ane – Florianska ulica – Vrata Barbican - gotička crkva Naše drage Gospe. Slobodno vrijeme za ručak. Šetnja s pratiteljem starom židovskom četvrti Kazimierz: Stara sinagoga – sinagoga Remuh – staro židovsko groblje. Nekad važna židovska zajednica bila je nositelj gospodarskog razvoja Krakova, a podsjetnik na nju su danas brojne galerije, suvenirnice i kosher restorani upravo u Kazimierzu. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima i kupovinu. Noćenje.

7. dan KRAKOV - BRATISLAVA - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela u Krakowu. Putovanje kroz Slovačku. Dolazak u Bratislavu, šetnja starom povijesnom jezgrom: Michalski toranj – Katedrala sv. Martina – Academia Istropolitana - Slovačko narodno kazalište – glavni gradski trg. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijene po osobi u HRK:

datum polaska
05.08.2022.
First Minute cijena 2.990 kn
Redovna cijena 3.290 kn

First Minute  cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 14 dana prije puta

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Wroclawu (predviđeni hotel Europejski 3* ili sl.)
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Varšavi (predviđeni hotel Ibis Stare Miasto 3* ili sl.)
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Krakowu (predviđeni hotel Wyspianski 3* ili sl.)
• razgledavanja prema programu
• gradske vodiče za razgled grada u Wroclawu, Varšavi i Krakowu
• ulaznicu za Aulu Leopoldinu u Wroclawu
• ulaznicu za katedralu u Wroclawu
• ulaznicu za katedralu Wawel u Krakowu
• pratitelja tijekom putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
•  moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn
• Ulaznice za muzeje i kulturno -povijesne spomenike osim onih izrijekom navedenih kao uključene
• Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike u Wroclawu: Japanski vrt 8 PLN, Povijesni muzej u kraljevskoj palači besplatan ulaz (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni)
• Ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike u Varšavi: muzej Frederika Chopina 22 PLN, Nacionalni muzej 20 PLN, unutarnje prostorije Kraljevske palače 40 PLN, Gradski muzej Varšave 25 PLN, muzej varšavskog ustanka 25 PLN, park Wilanow 7 PLN  (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni)
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike u Krakovu: bazilika sv. Marije 10 PLN, dvorac Wawel 25 PLN, tvornica Oskara Schindlera 26 PLN  potrebna rezervacija on line (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe: rezervacija trokrevetnih soba nije moguća na ovom programu

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjer prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

PREPORUKA PUTOVANJA: ovo putovanje otkriva različitosti velikih gradova, krajolika i spomenika Poljske. Komforan program s po 2 noćenja u Wroclawu, Varšavi i Krakovu u hotelima u centru grada ostavlja mogućnost i za osobne programe i šetnje, istraživanje nepoznatih i zanimljivih kutaka ovih velikih gradova bogatih poviješću. Zahvaljujući centralnom položaju hotela ne treba koristiti prijevoz prilikom povratka u hotel. Gradski vodiči u Wroclawu,Varšavi i Krakowu približiti će Vam znamenitosti ovih gradova na vrlo detaljan način.

Poljska je država u srednjoj Europi,površine 312.679 km2. Ime Polska, koje se pojavljuje sredinom 11. stoljeća, dolazi od drevnog slavenskog plemena Polanie ("Oni koji žive na polju", doslovno Poljaci), koje se naselilo u nizinama između Odre i Vislenakon pada Rimskog Carstva, u 5. stoljeću.Poljsko zlatno doba je 16. stoljeće, kada se Poljska ujedinila s Litvom i bila jedna od glavnih europskih sila pod dinastijom Jagelovića.Zemlja je poslije podijeljena između Rusije, Prusije i Austrije. Poljska je opet uspostavljena kao neovisna država nakon 1. svjetskog rata.

Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistoku, Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije, Češke i Moravske, te dijela treće povijesne regije, Šleske. 

Slovačka država je Srednje Europe, koja graniči sa Češkom na sjeverozapadu, Poljskom na sjeveru, Ukrajinom na istoku, Mađarskom na jugu i Austrijom na jugozapadu. Slovačka je djelomično planinska zemlja. Karpati se protežu preko većeg dijela sjevera zemlje. U slovačke Karpate spadaju i Tatre, planine koje su popularno odredište za skijanje. Na njima je i najviši vrh Slovačke, Gerlachovský štít (2.655 m). Nizine se mogu naći na jugozapadu (uz Dunav) i jugoistoku zemlje. Osim Dunava, glavne slovačke rijeke su Váh i Hron.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama.Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
- gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
- kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja: Turistički aranžmani sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.