bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Island i Farski otoci - 12 dana
Šifra aranžmana00419
Datum polaska 8.10.2020
Datum povratka19.10.2020
Boravak 12 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus+brod
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 10.690,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
00419Zagreb8.10.202019.10.202012 dana10690,00

Opis programa
Putovanje Island i Farski otoci autobusom i brodom - 12 dana
 
Uključen polupansion na brodu i svi izleti! Potrebna rana prijava!

1. dan ZAGREB - REGENSBURG - WÜRZBURG
Odlazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Posjet Regensburgu, jednom od najljepših srednjevjekovnih gradova Njemačke. Prekrasna povijesna gradska jezgra obiluje starim tornjevima i palačama. Razgled grada započinje šetnjom preko Starog mosta i rijeka Dunav i Regen. Šetnja povijesnom jezgrom: Golijatova kuća - Gradska vijećnica - katedrala svetog Petra - Rimski toranj - Stara Kapela, bogato ukrašena crkva u rokoko stilu sa pozlaćenim ukrasima -  crkva Münster - uske srednjovjekovne uličice - najstariji restoran s kobasicama u Njemačkoj - stara rimska vrata Porta Pretoria. Nastavak puta i smještaj u hotel u okolici Würzburga. Noćenje.

2. dan WÜRZBURG - FLENSBURG - HOTEL
Doručak. Vožnju nastavljamo prema sjeveru uz kraća zaustavljanja putem. Put nas vodi prema Hannoveru i Hamburgu uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Posjetiti ćemo stari kapetanski grad Flensburg koji se nalazi u dugačkom fjordu Baltičkog mora. Šetnja ugodnom pješačkom zonom i povijesnom jezgrom do crkve sv. Marije i uz tipičnu arhitekturu starih kapetanskih kuća. Smještaj u hotel u blizini dansko - njemačke granice. Noćenje.

3. dan HOTEL - HIRTSHALS – BROD
Doručak. Nastavak puta dalje prema danskom poluotoku Jyllandu. Vožnja zelenom unutrašnjošću poluotoka uz pitome danske krajolike uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u luku Hirtshals na sjeveru poluotoka Jyllanda. Ukrcaj na brod MS Nörröna prijevoznika Smyrill Line (jedini brod koji cijelu godinu plovi sjevernim Atlantikom!) i smještaj u kabine. Naš se autobus ukrcava na brod i izlazi na kopno na Farskim otocima i na Islandu za izlete! Odlazak broda u poslijepodnevnim satima. Info sastanak na brodu u vezi svih informacija o plovidbi i programu putovanja uz piće dobrodošlice. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja: restorani, barovi, glazba, kino... Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

4. dan BROD PLOVIDBA SJEVERNIM ATLANTIKOM
Doručak na brodu. Opustite se uz sadržaje koje nudi brod, uživajte u pogledu na Atlantski ocean, koristite brodske wellness ponude i zaplešite navečer uz glazbu u brodskom salonu! Prikazivanje filma na brodu o Farskim otocima. Ruta plovidbe vodi nas uz krajnji sjeverni dio Shetlandskih otoka. Pratitelj putovanja biti će na raspolaganju na recepciji broda u određeno vrijeme za sva Vaša pitanja. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

5. dan IZLET  TURA  FARSKI OTOCI
Doručak na brodu. Dolazak u jutarnjim satima u luku Thorshavn na Farskim otocima (Färöer). Arhipelag od 18 otoka pripada Danskoj, nalaze se na sjevernom Atlantiku i bogati su zelenim pašnjacima s puno ovaca, zanimljivim bazaltnim stijenama i slikovitim ribarskim naseljima. Brod pristaje na otoku Streymoy gdje možemo vidjeti primjere drvenih crkvi i tradicionalne arhitekture 19. stoljeća. Poludnevni izlet autobusom (izlet uključen u cijenu) približiti će Vam divlju ljepotu Farskih otoka izvan glavnog grada Thorshavna: duboke fjordove, ribarske luke, usamljene kamene crkve, nastambe ptica sjevernih otoka na stijenama, svjetionike i bezbrojne zelene pašnjake. Posjet povijesnom mjestu Kirjubour s najstarijom srednjevjekovnom crkvom i ostacima katedrale sv. Magnusa. Vožnja uz obalu otoka Streymoy i prijelaz mostom preko tjesnaca Sundini na otok Eysturoy. Vožnja panoramskom rutom do slikovitog ribarskog mjesta Gjogv s pogledom na otvoreni Atlantik i tradicionalnom arhitekturom. Povratak na brod. U poslijepodnevnim satima brod kreće prema Islandu. Prikazivanje filma o Islandu uz kavu i islandski kolač. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

6. dan ISLAND IZLET SNAGA LEDENJAKA, MJESEČEVI PEJZAŽI I METEORITSKI KRATERI
Doručak na brodu. Dolazak broda na Island u luku Seydisfjördaur, najvažniju luku istočne obale Islanda i nekad središtu trgovine haringama. Iskrcaj s broda i cjelodnevni  izlet  (uključen u cijenu) uz najveće prirodne ljepote istočne obale. Ovim dijelom otoka dominira poznati vulkan Vatnajokull. Krajolici impresivne prirode, ledenjaci, neki od najvećih i najbogatijih vodopada Europe i divlje rijeke dominiraju ovim dijelom Islanda. Provesti ćemo planinskim prijevojima uz pogled koji zaustavlja dah i  vidjeti utjecaj lave na formiranje krajolika. 11% površine Islanda čine ledenjaci. Island je velik poput Engleske i nalazi se na geografskoj razmeđi Europe i Amerike. Neke od najljepših vikinških saga i legendi nastale su upravo na Islandu.  Moguć posjet Detifossu, prvom vodopadu Europe po količini vode. Vodopad je visok 45 metara, širok gotovo stotinu metara, a stvorila ga je rijeka koja izvire iz ledenjaka. Na ovom ćete izletu upoznati divlju snagu prirode Islanda! Povratak na brod uz zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama uključujući vruće izvore i zanimljive geološke formacije. Večera na brodu.  Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan ISLAND IZLET ISTOČNI FJORDOVI, ISLANDSKA ŠUMA I JEZERO LAGARFLJOT
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda i cjelodnevni izlet  prema istočnim fjordovima (uključen u cijenu). Neobični oblici stijena i planina govore o povijesti naše planete Zemlje. Island je otok bogat gejzirima, izvorima vruće vode koji se koriste za grijanje kuća, kao i aktivnim vulkanima. Slikovita mala mjesta istočnih fjordova sa šarenim drvenim kućama govore o pobjedi čovjeka nad silama prirode. Ribarstvo i prerada ribe bila su glavna zanimanja stoljećima na ovom dijelu otoka. Zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama istočnih fjordova. Vožnje uz jezero Lagarfljot uz čije se obale nalazi jedina šuma na Islandu. Slobodno vrijeme u gradiću Egilsstadir gdje ćete imati prilike opskrbiti se islandskim suvenirima, kupiti njihove čokolade, pivo i druge proizvode. Povratak u luku Seydisfjördur i ukrcaj na brod. Odlazak broda s Islanda u večernjim satima.  Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

8. dan FARSKI OTOCI IZLET GLAVNI GRAD THORSHAVN
Doručak na brodu. Dolazak broda u Thorshavn na Farskim otocima u ranim poslijepodnevnim satima. Iskrcaj s broda i razgled glavnog grada Farskih otoka (izlet uključen u cijenu). Thorshavn ima pravi mornarski ugođaj, razgled stare gradske jezgre: utvrda Skansin - stara glavna ulica Gongin - trgovačka četvrt Tinganes - lučka crkva - gradska vijećnica. Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za kupovinu suvenira, šetnju ili posjet muzeju. Povratak na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Vikinški punč na palubi broda. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

9.  dan BROD PLOVIDBA SJEVERNIM ATLANTIKOM
Doručak na brodu. Opuštanje i odmor uz korištenje brodskih sadržaja: restorani, barovi, brodska trgovina s tax-free ponudom, glazba, sauna... Naš je pratitelj na usluzi informativnim satima dežurstva na brodskoj recepciji za sva Vaša pitanja i potrebne informacije. Večera na brodu kao veliki vikinški buffet uz obilje sjevernih specijaliteta i uz poklon-suvenir svakom putniku! Noćenje u kabinama na brodu.

10. dan BROD - HIRTSHALS - AARHUS - LÜBECK
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u danskoj luci Hirtshals na sjeveru poluotoka Jyllanda u jutarnjim satima. Vožnja pitomim danskim krajolicima preko Aalborga i fjorda do Aarhusa, drugog najvećeg danskog grada i nekad važnog vikinškog naselja. Gradsko središte blizu je luke, razgled grada: Katedrala Domkirke, jedna od najdužih skandinavskih crkvi - latinska četvrt s uskim ulicama i umjetničkim galerijama - gradska vijećnica - vikinški muzej. Nakon slobodnog vremena u slikovitoj pješačkoj zoni nastavljamo putovanje poluotokom Jyllandom do njemačke granice i Schleswig - Holsteina.  Dolazak u Lübeck, grad koji je bio na čelu trgovačke udruge Hanse i obogatio se trgujući sa Skandinavijom. Razgled gradske povijesne jezgre s brojnim kućama podignutim u stilu crvene ciglaste gotike: crkva sv. Marije - Hollstenska vrata, poznata s nekadašnje njemačke novčanice od 50 maraka - kuća obitelji Thomasa Manna poznata po romanu „Buddenbrokovi“ - glavni gradski trg s poznatom gradskom vijećnicom i slavnom kavanom Niederegger - kapetanske kuće. Tipični suvenir Lübecka je nadaleko poznati marcipan. Smještaj u hotel u Lübecku. Noćenje.

11. dan LÜBECK  - DRESDEN
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz područje Brandenburga prema Saskoj. Dolazak u Dresden. Razgled povijesne jezgre Dresdena „Firence na Elbi“, grada neprocjenjive umjetničke baštine iz zlatnog doba vladara Augusta Jakog i njegovih nasljednika: Semper Opera - katolička katedrala - dvorac - Zwinger s Galerijom starih majstora i muzejem porculana - Zid saskih vladara - Protestantska katedrala - Bruhlska terasa. Smještaj u hotel u Dresdenu. Noćenje.

12. dan DRESDEN - PRAG -  ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Češkoj. Kraće zaustavljanje u središtu Praga, šetnja do povijesne jezgre i slobodno vrijeme za kavu, kupovinu suvenira ili posjet češkoj pivnici. Povratak vožnjom kroz Češku i Austriju uz zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
08.10.
First Minute cijena 10.690
Redovna cijena 10.990

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: najkasnije 90 dana prije putovanja                      

Minimalan broj putnika:
25

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
• smještaj u hotelima 3/ 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi ukupno 4 noćenja s buffet doručkom:
• 1 noćenje s doručkom u Würzburgu/okolici
• 1 noćenje s doručkom na području dansko-njemačke granice
• 1 noćenje s doručkom u Lübecku/okolici
• 1 noćenje s doručkom u Dresdenu
• smještaj na osnovi 7 noćenja u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu MS Nörrona brodskog prijevoznika Smyrill Line na osnovi polupansiona (bogati doručak i večera, uključen veliki vikinški buffet za večeru 9.dan putovanja, hrana na brodu dobra i raznovrsna s bogatom ponudom!)
• piće dobrodošlice
• kavu i islandski kolač
• vikinški punč
• izlete s broda uz našeg pratitelja i uz prijevoz našim autobusom
• mjesne vodiče na Islandu i Farskim otocima
• razgledavanja prema programu
• stručnog pratitelja tijekom putovanja s višegodišnjm iskustvom vođenja ture na sjever Europe
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• doplatu za jednokrevetnu sobu i jednokrevetnu kabinu na brodu: isključivo na fiksni upit!
• doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu po osobi: 1.690 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe/kabine: Na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetnih soba i kabina.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi - 100 kn

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:
Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putovnice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

PRAKTIČNE NAPOMENE:
- valute na putovanju: Euro u  Sloveniji, Austriji i Njemačkoj, u ostalim zemljama vrijede nacionalne valute tih zemalja: danska i islandska kruna, dok na Farskim otocima uz dansku krunu  vrijedi i domaća valuta faroyarska kruna. Plaćanje kreditnim karticama vrlo je rašireno na Islandu i na Farskim otocima, kreditnim karticama može se platiti gotovo sve (kod plaćanja kreditnim karticama često se traži PIN). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite danske krune  prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Preostali nepotrošeni iznos u valuti jedne zemlje možete promijeniti na putu uz upute pratitelja  u valutu slijedeće zemlje na turi. Na brodu je moguće plaćanje u danskim krunama, eurima ili kreditnim karticama.
- ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike,obavezno jaknu ili kaput, vestu, čvršću sportsku obuću, topliju odjeću za daleki sjever,  šal, kapu i rukavice!
- sadržaj izleta može biti podložan promjenama na licu mjesta ovisno o stanju puteva i vremenskim prilikama
- putnici će prije odlaska na put dobiti detaljne praktične upute

PREPORUKA PUTOVANJA:
Ovo je vrlo posebno putovanje u kombinaciji 7 noćenja na putničkom brodu i 4  noćenja u hotelima, i možda jedno od najneobičnijih putovanja koje u životu možete napraviti autobusom. Putovanje vozimo i za manju grupu putnika (25 putnika) uz prijevoz regularnim visokoturističkim komfornim autobusom kapaciteta od najmanje 40 sjedala. Putovanje preporučujemo putnicima koji traže nešto posebno, jedinstvena i neobična putovanja. Plovidba brodom po sjevernom Atlantiku, divlja snaga prirode dalekih sjevernih otoka, prekrasni krajolici u ugođaju sjeverne jeseni...  Putovanje nije za putnike koji ne podnose duže vožnje brodom i koje smetaju vremenske prilike na sjeveru. Ovo putovanje nije brodom za krstarenje, već putničkim brodom, jedinim takve vrste na sjevernom Atlantiku, koji prevozi i vozila.  Naš autobus putuje s nama na brodu i izlazi s broda za vožnju izleta u  svakoj luci. Za putovanje je potrebna što ranija prijava zbog ograničenih brodskih kapaciteta! Bili smo već s grupama na ovom prekrasnom i neobičnom putovanju!
         
Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 80 422. 000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Danska je najmanja nordijska zemlja s 5 580 000 stanovnika i površinom od 43.000 kvadratnih kilometara. 406 otoka i poluotok Jylland čine danski teritorij. Glavni je grad Kopenhagen. Grenland i Farski otoci u Atlantskom oceanu danski su autonomni teritoriji. Danska je monarhija kojom vlada kraljica Margareta II.

Farski otoci su otočna skupina u sjevernom Atlantiku između Škotske, Norveške i Islanda. Od 1948. godine autonomna su regija Danske s nadležnošću u svim područjima osim obrane i vanjskih poslova. Na otocima živi oko 50.000 stanovnika.

Island je otočna zemlja u sjevernom Atlantiku između Grenlanda, Norveške i Britanskih otoka. Island se nalazi u sjevernom Atlantskom oceanu, malo južnije od arktičkog kruga, koji prolazi kroz mali otok Grímsey uz sjevernu obalu Islanda, ali ne kroz sam Island. Klima je polarna, sa kratkim i prohladnim ljetima, dugim i hladnim zimama. Na islandu živi 323.000 stanovnika.

Granične i vizne formalnosti:
Za putovanje na Island i Farske otoke hrvatskim državljanima nije potrebna viza, ali je potrebna važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju

Na ovom putovanju vrijede posebni uvjeti u slučaju otkaza putovanja od strane putnika:
više od 90 dana prije polaska fiksna naknada štete u iznosu od 25% cijene aranžmana
90 – 60 dana prije polaska 50% cijene aranžmana
60 – 0 dana prije polaska 100 % cijene aranžmana
nakon polaska i “no show” 100 % cijene aranžmana

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 90 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 25. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.