bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Rumunjska velika tura - 9 dana
Šifra aranžmana503669
Datum polaska 18.6.2022
Datum povratka26.6.2022
Boravak 9 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 3.490,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
503669Zagreb18.6.202226.6.20229 dana3490,00
503669Zagreb24.10.20221.11.20229 dana3490,00

Opis programa

Putovanje Rumunjska velika tura - 9 dana

1.dan ZAGREB – GOLUBAC –  ĐERDAPSKA KLISURA – SKULPTURA DECEBALA – TEMIŠVAR
Polazak ispred Gradskog Poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1) u 03.00 sati. Nastavak vožnje uz  kraća zaustavljanja tijekom puta. Prelazak Srpsko – Hrvatske granice te vožnja u smjeru Dunava prema Srebrnom jezeru, akumulacijskom jezeru koje se nalazi u predivnim tamo gdje je Dunav najširi. S obzirom da je jezero umjetno, razina vode je uvijek niža nego u Dunavu, zahvaljujući pumpama koje tu istu vodu ispumpavaju. Nastavak vožnje uz Dunav prema Nacionalnom Parku Đerdap, najvećem nacionalnom parku Srbije. Potom idemo u Golubački Grad ili Golubac, najljepšu srednjovjekovnu tvrđavu u Srbiji gdje ćemo stati kod centra za posjetitelje te imati razgled tvrđave ( Doplata za ulaznicu ) te kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje nacionalnim parkom do rumunjske granice. Park se prostire na površini od gotovo 640 km². Granicu Rumunjske i Srbije prelazimo preko mosta kod hidroelektrane Đerdap. HE Đerdap najveća je brana na Dunavu. Zaustavljanje i razgled kod centra za posjetitelje. Tamo se nalazi osnovni prirodni fenomen ovog područja, 100 km duga Đerdapska klisura. Ovo je ujedno najduži i najveći klanac u Europi kroz koju protječe rijeka Dunav sa liticama koje ponegdje dosežu visinu do 300 metara, uz dubinu vode od preko 80 metara u najdubljim dijelovima klanca. Ovdje ćemo imati priliku napraviti nezaboravne fotografije. Prelazak granice. Odmah po prelasku granice posjetiti ćemo još jedan fenomen, ovaj puta napravljen ruskom rukom. Radi se o jednom od najpoznatijih motiva Rumunjske, glavi dačkog kralja Decebala uklesanog u stijenu, koji će nam poželjeti dobrodošlicu u Rumunjsku te nas polako uvesti u povijest Rumunjske. Nastavak vožnje rumunjskim Banatom prema Temišvaru. Banat je smješten u zapadnom dijelu Rumunjske, a povijesno i geografski to područje slično je mađarskoj Velikoj zavali i Vojvodini. Dolazak u Temišvar, najveći i najrazvijeniji grad Banata kasnijim kasnim večernjim satima. U ovome gradu počeo je ustanak protiv diktatorskog režima Nicolae Ceaușescu, bio je među prvima na svijetu gdje je uveden tramvaj na konjsku vuču, a imao je i prvi vodovod u Rumunjskoj te prvu javnu rasvjetu u kontinentalnoj Europi. Smještaj u hotel. Za one koji žele, odlazak s pratiteljem i centar grada na orijentacijski razgled. Slobodna večer u Temišvaru. Noćenje.

2.dan TEMIŠVAR – ALBA IULIA
Doručak. Odjava iz hotela. Staviti ćemo stvari u autobus te slijedi odlazak u centar Temišvara na razgled povijesne jezgre uz pratnju vodiča: Piaţa Unirii – trg ujedinjenja, koji je centar starog grada. Na njemu se nalazi poznati muzej revolucije, Palatul vechii prefecturi nekadašnja guvernerova palača, pravoslavna i katolička katedrala, Piaţa Victoriei – trg pobjede, Piaţa Libertăţii – trg slobode, kompleks baroknih trgova po kojima Temišvar još nazivaju mali Beč. Slobodno vrijeme u Temišvaru, te u poslijepodnevnim satima polazak prema gradu Alba Iulia. Slijedi vožnja prema gradu koji je ujedno središte katoličke dijeceze te nekadašnja prijestolnica Istočnog Ugarskog kraljevstva. današnja Alba Iulia izgrađena je na temeljima drevnog dačkog grada Apulona. Nakon pada grada pod Rimljane promijenio je ime u rimsku verziju Apulum, pa kasnije i u Karlssburg u srednjem vijeku. Sam grad poznat je po utvrdi oblikovanoj na zidinama drevnog rimskog kastruma, te starom gradu daje izgled zvijezde kada se na grad gleda sa visine, kao što možemo vidjeti i na malim gradovima diljem Italije koji su građeni na ostacima Kastruma, poput naprimjer Palmanove. Blaga klima i odlično tlo daju izvrsna vina još od rimskog doba pa je Alba čuvena po vrhunskim bijelim vinima. Po dolasku, smještaj u hotel. Odlazak u razgled Ceteatea Alba Iulia, citadele iz 18 stoljeća sa svojih gotovo 10 kilometara dugim zidina i 7 bastiona uz pratnju vodiča:  Catedrala Încoronării, pravoslavna katedrala završena 1923. godine kako bi se proslavilo ponovno ujedinjenje Transilvanije sa Rumunjskom – katolička katedrala iz 13. stoljeća – Nacionalni Muzej Ujedinjenja – Zgrada Fakulteta – spomenik Custozza – Palača Kneza Mihajla Hrabrog iz 16. stoljeća – centralna ulica Mihajla Hrabrog – Via Principalis i ostatci rimskog zida – obelisk Horea, Closca i Crisan – povijesna Treća vrata – Palača Apor – Biblioteca Batthyaneum. Slobodna večer u gradu. Noćenje.

3.dan ALBA IULIA – TURDA – BIERTAN – SIGHISHOARA
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u smjeru sjevera prema rudniku soli Salina Turda, koji je ujedno najstariji rudnik soli u Rumunjskoj te jedan od najstarijih u svijetu. Smješten je na području Durgău-Valea Sărată kod grada Turde u Transilvaniji. Na ovom se mjestu sol proizvodila još od srednjeg vijeka, a svoj procvat rudnik je doživio pod vlašću Habsburgovaca. Rudnik je bio aktivan sve do 1932. godine, a od 2010. godine preuređen je u muzej i jedan vrlo neobičan zabavni park. U parku smještenom 120 metara ispod zemlje nalazi se jezero kojim možete zaploviti u brodiću. Također možete Ovdje možete i zaplivati u bazenu, zaigrati minigolf, kuglati, pogledati predstavu ili poslušati kakav koncert u sklopu podzemnom amfiteatra. Mi ćemo naravno ući u rudnik i čuti sve o procesu vađenja soli. Vidjeti ćemo i panoramski kotač koji omogućuje turistima da iz blizine prouče stalagmite koji se na istom mjestu talože već više od 1000 godina. Nakon razgleda rudnika, slijedi polazak za grad Sighisoaru, po mnogima najljepši grad u Transilvaniji, koji se nalazi u samom srcu ove pokrajine, na vrhu brežuljka koji se smjestio u dolini rijeke Târnava Mare (Velika Trnava). Putem ćemo stati u selu Biertan, u kojem se nalazi jedna od najočuvanijih saksonskih crkvi-utvrda u Rumunjskoj. Imati ćemo kraću pauzu za fotografiranje te ukoliko se ukaže mogućnost, s obzirom da je crkva često zatvorena, pokušati i ući ( Doplata ). Potom slijedi polazak prema obližnjoj Sighishoari uz kraću vožnju od otprilike pola sata. Grad je danas pod zaštitom UNESCO – a, a osnovali su ga Saski rudari u 12. stoljeću pod imenom Schäßburg. Tu je rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Ţepeş, prema kojem je irski književnik Bram Stoker stvorio fiktivni lik Drakule. Po dolasku u Sighishoaru u večernjim satima smještaj hotel, te orijentacijska šetnja gradom. Noćenje.

4.dan SIGHISHOARA – BRASOV
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi razgled Sighisoare uz pratnju vodiča. Kula sa satom – ulaz u srednjovjekovnu gradsku jezgru u kojoj se nalazi povijesni muzej – Drakulina rodna kuća – Jelenova kuća, (renesansne palače tvrđave iz 15. stoljeća). Tu su još i kule srednjovjekovnih zidina, nekadašnja sjedišta gradskih cehova: Kula kovača – Kula čizmara – Kula krojača – Biserica din Deal – tipičan primjer utvrđenih crkvi specifičnih za Transilvaniju. Kraće slobodno vrijeme za vlastite sadržaje te ručak. Nastavak puta za Brasov. Dolazak u Brasov u kasnim poslijepodnevnim satima te smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, idemo prema starom gradu, Centru Vechi gdje ćemo imati razgled uz pratnju vodiča: Piata Sfatului, centralni trg Brašova – Gradska viječnica i Casa Sfatului u kojoj se nalazi gradski muzej – Casa Hirscher – Biserica Neaga, takozvana “Crna Crkva” poznata i kao najveći gotički vjerski objekt u cijeloj Istočnoj Europi – ulica Sforii, najuža ulica u gradu, a prema tvrdnjama lokalnog stanovništva, također i u cijelom svijetu – stari ulazi u grad, vrata Porta Schei i Porta Ecaterina. Slobodno vrijeme za ručak te uživanje u poznatoj brašovskoj kuhinji. Preporučamo probati tradicionalnu brašovsku palačinku. Noćenje.

5.dan BRASOV – BRAN – MANASTIR SINAIA – PELEŠ – BUKUREŠT
Doručak. Vožnja kroz dramatične Karpatske predjele, do sela Bran u kojemu se nalazi legendarni dvorac grofa Drakule. Razgled poznatog dvorca Bran kojeg još nazivaju Drakulin dvorac (Ulaznica uz doplatu). Dvorac je sagrađen u 13. stoljeću. Nalazi se na impozantnoj 60 metara visokoj zaravni okruženoj šumom te je služio u obrani stanovništva od upada Avara. Nastavak vožnje do mjesta Sinaia. Posjet manastiru Sinaia ( Ulaznica uz doplatu ) ) iz 17. stoljeća. Manastir je osnovao princ Mihai Cantacuzino 1695. godine i nazvao ga po Sinajskoj gori u Egiptu, a kasnije je isto ime dobilo i obližnje naselje. Slijedi odlazak do bajkovitog dvorca Peleš ( Ulaznica uz doplatu ). Dvorac je smješten na rubovima Karpata, a jedan je od najljepših rumunjskih dvoraca. Izgrađen je u neorenesansnom stilu, a nalazi se u mjestu Sinaia i samo imanje na kojem se nalazi dvorac naziva se Kraljevski posjed Sinaja. Izgradio ga je kralj Karol I, koji prema pisanju povjesničara bio zaljubljen u taj čarobni kraj. Dvorac Pelišor dio je kompleksa dvorca Peleš. Nastavak puta kroz Rumunjsku sve do Bukurešta. Dolazak u Bukurešt, grad koji nazivaju i Malim Parizom predviđen je u večernjim satima. Prvo ćemo napraviti panoramski razgled busom te vidjeti prekrasno uređene gradske parkove i bulevare. Proći ćemo pokraj Slavoluka pobjede – umanjene verzije onog pariškog, te Muzeja sela – prekrasno uređenog muzeja sa originalnim kućama donesenim sa rumunjskih sela. Smještaj u hotel. Šetnja sa vodičem do centra grada na orijentacijski razgled. Noćenje

6.dan BUKUREŠT – STARI GRAD – PUTEVIMA REVOLUCIJE
Doručak. Nakon doručka idemo u razgled centra Bukurešta uz pratnju vodiča: Krećemo od doslovno najveće zgrade u Bukureštu – Palatul parlamentului, zgrada Parlamenta koja je iza Pentagona najveća zgrada na svijetu te istodobno i spomenik egu rumunjskog diktatora Nicolae Ceauşescua – Centru Civic – Piața Constituției, trg koji povezuje Parlament sa Bulevardul Unirii, bulevarom jedinstva – najvećim bulevarom u Europi, te gotovo 3 kilometara dugačkoj aveniji. Na samoj aveniji nalazi se moderna instalacija od 44 fontane koje su ujedno i prve potpuno informatizirane fontane na svijetu, te se svake večeri ovdje odvija jedinstveni show svijetla i vode – Piata Unirii – Dealul Mitropoliei ili Patrijaršijsko brdo, vjerski gledano centar rumunjske pravoslavne crkve – Palača pravde, te potom idemo u stari dio Bukurešta. Slijedi razgled starog dijela ( Centru Vechi ) – Manuc Inn – Curtea Veche, ostatci palače u kojoj je vladao poznati vlaški knez Vlad Tepeš – crkva svetog Antuna – Rumunjski povijesni muzej – Prva banka Rumunjske – najstariji pub/restoran u gradu, slavni Caru cu Bere, koji u prijevodu znači Vagon Piva – crkvica Stavropoleos – zgrada i muzej rumunjske nacionalna Banka, te ćemo izaći na najveću i najpoznatiju ulicu u Bukureštu, ulicu pobjede ( Calea Victoriei ). Proći ćemo i kroz poznate prolaze sa žutim krovovima Macca i Vilacrosse. Kraće vrijeme za odmor i kavu u centru starog grada. Nastavljamo s razgledom Bukurešta uz pratnju vodiča, idemo putevima revolucije iz 1989: Prvo idemo na trg Univerziteta ( Piaţa Universităţii ) gdje je počela pobuna protiv diktatora Ceauşescua – u blizini se nalazi i zgrada rumunjskog sveučilišta – Nacionalno kazalište Ion Luca Caragiale, te hotel Intercontinental. Nastavak razgleda i šetnja po Calea Victoriei: Cercul Militar – Casa Capsa – Teatar Odeon – Zgrada telekomunikacija – Ostatci starog teatra ispred hotela Novotel – Biserica Cretulescu, te idemo na Trg revolucije, mjesto održavanja poznate rumunjske revolucije 1989te. Vidjet ćemo spomenik oslobođenja, danas najkontrovezniju skuplturu Bukurešta koju lokalni stanovnici nazivaju krumpir na igli – zgrada centralnog komiteta s čijeg je balkona Ceauşescu održao svoj posljednji govor rumunjskom narodu te sa čijeg je krova pobjegao helikopterom kada je započela revolucija – Galerija primjenjenih umjetnosti, muzej koji sadrži najviše djela rumujskih ali i europskih umjetnika – spomenik Karolu I. – koncertna dvorana Ateneul Român ( Ateneum ). Slobodno poslijepodne u Bukureštu. Preporučamo odlazak u stari grad i uživanje u Bukureštu. Svakako sjednite i pojedite nešto u poznatom restoranu Caru cu Bere. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan BUKUREŠT – CONSTANTA – MAMAIA – BUKUREŠT
Doručak. Danas preporučamo fakultativni izlet u grad Constantu, najveći grad na obali Crnog mora (205 km), drevni Tomis kamo je slavni rimski pjesnik Ovidije bio prognan 8. godine n.e. Oni koji ne žele ići na izlet imati će slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Bukurešta. Po dolasku slijedi kraći razgled Constante uz pratnju vodiča: Ovidijev trg na kojem se nalazi njegov spomenik te Nacionalni povijesni muzeji – starorimski kompleks s mozaicima iz 4. stoljeća – Akvadukt – Velika džamija Mahmudija –  Pravoslavna saborna crkva sv Petra i Pavla –  Kuća lavova – Akvarij – Casino Cosntanta, napušteni Casino koji se nalazi na obali Crnog Mora. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje. U poslijepodnevnim satima polazak i vožnja do obližnje Mamaie, središta rumunjske crnomorske rivijere, te kraća šetnja crnomorskom plažom. Polazak za Bukurešt uz povratak u kasnim večernjim satima. Noćenje.

8.dan BUKUREŠT – MOGOSOAIA – SIBIU – DEVA
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak nazad u smjeru Transilvanije prema gradiću Sibiu. Putem ćemo stati kod palače Mogosoaia, koja se nalazi samo 10 km od Bukurešta. Palaču je izgradio Constantin Brancoveanu  1702 godine i danas se smatra krunom poznatog rumunjskog Brancovenesc stila arhitekture. ( Ulaznica uz doplatu ). Šetnja parkom te palačom koja je inače omiljeno izletište građana Bukurešta. Nastavak vožnje u smjeru Sibiu uz dolazak u poslijepodnevnim satima. Razgled europske prijestolnice kulture za 2007. godinu: Piata Mare – Piata Mica, kompleks očuvanih srednjovjekovnih trgova sa gradskom vijećnicom – srednjovjekovne gradske zidine sa obrambenim tornjevima – Biserica Evangelica, protestantska katedrala s najvećim orguljama u Rumunjskoj – čuveni Podul Mincinosilor – most laži. Legenda kaže da će svaki lažljivac koji se usudi zakoračiti na most na licu mjesta umrijeti. ( Za svaki slučaj, mi ne idemo preko mosta ). Slobodno vrijeme za večeru i vlastite sadržaje. Polazak prema našem hotelu u cca 120 km udaljenom gradu Deva. Dolazak u hotel u kasnim večernjim satima. Noćenje.

9.dan SIBIU – HUNEDOARA – ZAGREB
Doručak. Vožnja do obližnje Hunedoare, rodnog mjesta narodnog kralja Matije Korvina. Kraći razgled grada te obilazak dvorca Janka Sibinjanina (Janoš Hunjadi), poznat još kao dvorac obitelji Korvin ( Ulaznica uz doplatu ). Dvorac predstavlja bajkovito zdanje podignuto u 14. stoljeću sa 50 prostorija u kojem se danas nalazi povijesni i etnografski muzej. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj sa usputnim kraćim zaustavljanjima radi odmora. Dolazak u Zagreb predviđen u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
18.06., 24.10.
First Minute cijena 3.490
Redovna cijena 3.690

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- 9 dnevno putovanje Rumunjsku
- Smještaj u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama u hotelima 3*** /4****
- Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi u Temišvaru
- Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi u Alba Iulia
- Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi u Sighishoari
- Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi u Brašovu
- Tri noćenja s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi u Bukureštu
- Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi u Devi
- Prijevoz turističkim autobusom
- Licenciranog turističkog pratitelja
- Sve razglede prema programu u svim gradovima
- Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- Nadoplata za jednokrevetnu sobu u iznosu od: 990 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
- Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
- Ulaznice za pojedine objekte
- Vlastite troškove
- Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja) CIJENA PO OSOBI:
- PAKET ULAZNICA ZA DVORCE I MANASTIRE
(Ulaznica za dvorac Bran, ulaznica za dvorac Peleš, ulaznica za dvorac Korvin u Hunedoari, ulaznica za manastir Sinaia, ulaznica za palaču Mogosoaia, ulaznica za rudnik Turda uz službenog vodiča te prijevod na hrvatski jezik, ulaznica za tvrđavu Golubac u NP Đerdap)
Minimalno 20 prijavljenih putnika za odraslu osobu 390 kn
za djecu do 12 godina 150 kn
za umirovljenike 290 kn
za studente 190 kn
- IZLET CRNO MORE – CONSTANTA I MAMAIA
(Uključuje vođenje na hrvatskom jeziku, prijevoz iz Bukurešta do Constante i Mamaie, razgled destinacija prema programu)
Minimalno 20 prijavljenih putnika 300 kn
- Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta) CIJENA PO OSOBI: 
- ULAZNICA ZA CRKVU – UTVRDU U BIETRANU
(Uključuje ulaznicu na licu mjesta, cijena ovisno o broju zainteresiranih te hoće li crkva biti otvorena) cca 10 – 15 LEI

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Hotel Venezia je vrlo moderan i elegantan izvršni hotel s 4 zvjezdice. Arhitektura i stil dizajna, prepoznatljivost, toplina i intima su ključne riječi hotela Venezia. Udaljen je nekoliko minuta od vrtova Cismigiu, Nacionalne opere i Starog grada. Svojim gostima nudi klimatizirane sobe s besplatnim bežičnim pristupom internetu. Ugodne sobe sadrže TV ravnog ekrana s kabelskim programima, mini bar, sef i vlastitu kupaonicu.

Hotel Central 4* smješten u samom srcu grada, Hotel Central je idealno polazište za ljubitelje poslovnih četvrti. Udaljen je nekoliko minuta od stare gradske jezgre, te u blizini svih glavnih atrakcija. Hotel nudi pristup svim prijevoznim sredstvima, lociranim umjetničkim i kulturnim institucijama, bankama, vrtu Cismigiu, parlamentu, gradskoj vijećnici, luksuznim trgovinama, restoranima, pubovima. Svaka soba sadrži TV s ravnim ekranom s kabelskim programima, sef, minibar i modernu kupaonicu.

Hotel Boavista 3* ima à la carte restoran s 2 terase za objedovanje i nalazi se oko 1,5 km od centra grada Temšivara. Hotel posjeduje wellness centar sa saunom i fitness sobom, kao i masaže. Moderne sobe nude besplatni bežični pristup internetu i TV sa satelitskim programima. Neke sobe uključuju prostorije za sjedenje i potpuno opremljene kuhinje. Restoran La Vendetta u okviru hotela poslužuje jela iz domaće i međunarodne kuhinje. Ljeti se možete opustiti na salonu terase u privatnom vrtu.

Hotel Casa Wagner 3* je lociran na glavnom trgu stare jezgre Sighisoare te je pod UNESCO-ovom zaštitom. U svojoj ponudi nudi dobro opremljene, individualno uređene sobe i odličnu kuhinju u kojoj će gosti uživati. Ulaskom u sobe, gosti će osjetiti ugođaj kao da su ušli u druga, stara vremena što će učiniti njihov boravak ugodnim budući su sobe uređene s ciljem očuvanja prošlosti kombinirajući ih sa modernim sadržajima kao što su telefon, SAT TV i najmanje jedan antikni namještaj. U sklopu objekta, restoran nudi širok asortiman međunarodne i tradicionalne kuhinje kao i izbor odličnih vina iz vinskog podruma.

Hotel Sighisoara 3* sagrađen još iz davnog 16. stoljeća, posjeduje rumunjski tradicionalni restoran i vinski podrum. Nudi wellness s masažom, teretanom, solarijem, saunom i vrućom kadom. Sve sobe, smještene unutar povijesnih zidina, individualno su uređene i namještene te su prilagođene kućnim ljubimcima. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu i mini bar. Možete kušati fino vino dok uživate u srednjovjekovnom dekoru vinskog podruma na licu mjesta.

Hotel Regal 3* udaljen samo 5 minuta vožnje od centra grada, hotel Regal nudi smještaj s besplatnim bežičnim pristupom internetu. Sobe hotela Regal su opremljene mini barom i imaju TV ravnog ekrana, a privatne kupaonice su opremljene tušem i sušilom za kosu. Neke sobe imaju klimatizacijski uređaj kao i neke sobe su opremljene balkonom.

Hotel Sarmis 3* je smješten na glavnoj ulici srednjovjekovnog gradića Deva te je udaljen samo 700 m od željezničke i autobusne stanice. Hotel nudi besplatan pristup internetu kao i besplatno parkiralište. Sve sobe i apartmani su opremljeni balkonom, TV s kabelskim programima, kupaonicom i mini barom, a neke sobe nude i odvojeni dnevni boravak s prostorom za sjedenje. Gosti mogu uživati u domaćoj ili međunarodnoj kuhinji u restoranu Sarmis.

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
1. red – sjedalo 3, 4 100 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 100 kn
sjedala iza 2. vrata 100 kn
ostala raspoloživa sjedala 50 kn

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.