bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Ljeto u Budimpešti - 2 dana
Šifra aranžmana003435
Datum polaska 28.8.2021
Datum povratka29.8.2021
Boravak 2 dana
Grad polaskaZagreb/Varaždin
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 490,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
003435Zagreb/Varaždin28.8.202129.8.20212 dana490,00
003435Zagreb/Varaždin4.9.20215.9.20212 dana490,00

Opis programa

Ljeto u Budimpešti autobusom - 2 dana

Vrijednost više: hotel Ibis Trg heroja 3*  na najljepšem trgu Budimpešte!

Garantirani polasci!


1. dan ZAGREB - BUDIMPEŠTA

Polazak autobusa u 06:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506, polazak moguć sa stajališta Ljubeščica na auto cesti za putnike s varaždinskog područja (uz obaveznu prijavu mjesta ukrcaja prilikom rezervacije putovanja). Vožnja kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor i kavu putem. Put nas vodi iznad područja Blatnog jezera i blizu jezera Velence do Budimpešte. Po dolasku u gradsko središte prošetat ćemo s pratiteljem putovanja od  impresivne Bazilike Sv. Stjepana, do trga Vorosmarty ter, slavne slastičarnice Gerbaud, do glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Zajedničku šetnju završit ćemo pred prekrasnom zgradom zatvorene tržnice u kojoj ćete pronaći bogatu ponudu suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija, različitih vrsta začinske paprike i veliki izbor zalogajnica s popularnim savijačama, gulaš juhom, raznim vrstama kobasica, kolačima i drugim mađarskim specijalitetima. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu, šetnju i osobne programe. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora fakultativni odlazak na vožnju brodom po Dunavu. Uz čašu šampanjca i objašnjenja i vođenje pratitelja putovanja uživat ćete u doživljaju prekrasne  mađarske prijestolnice s rijeke, uz obale Margaretinog otoka, ispod mostova, s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada i na najpoznatije spomenike i palače. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan BUDIMPEŠTA - ZAGREB
Doručak. Razgled grada autobusom i pješice približit će nam najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti Budimpešte: Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara, aveniju Andrassy najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom, povijesni Budim s kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom, brdo Gellert s utvrdom-Citadelom.... Po završetku razgleda slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima.Ne propustite probati slavne Sissy kremšnitei druge fine kolače u jednoj od tradicionalnih kavana-slastičarnica na Budimu! Odlazak iz Budimpešte u ranim poslijepodnevnim satima. Mogućnost kasnog fakultativnog ručka u poznatoj Kukoricsa čardi, blizu obale Blatnog jezera. Vrijeme za  šetnju uz obalu Blatnog jezera „mađarskog mora“. Povratak u Hrvatsku u kasnim večernjim satima.

Cijena po osobi u HRK:

datumi polazaka
28.08., 04.09.
First Minute cijena 490
Redovna cijena 550

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije puta   

Minimalan broj putnika: 40

VAŽNO! Molimo da se prije uplate ovog putovanja o mogućnostima i pravilima za putovanje u Mađarsku informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija: http://www.mvp.hr
Prenosimo i slijedeće informacije (prema stanju na dan 19.07. 2021), informacije mogu biti podložne promjeni i potrebno ih je provjeriti na službenoj stranici Ministarstva: Uredbom Vlade Mađarske od 23. lipnja 2021. ukinuta su sva ograničenja za ulazak u Mađarsku iz Republike Hrvatske, osim u slučajevima putovanja civilnim zrakoplovom. Detaljne informacije o uvjetima ulaska u Mađarsku dostupne su na web stranicama mađarske nacionalne policije: http://www.police.hu/en/content/information-on-general-rules-of-border-crossing

Vaš hotel u Budimpešti: hotel Ibis Trg heroja 3* (Ibis Heroes Square). Hotel na najljepšem trgu Budimpešte na odličnom položaju. Hotel ima bar, a la carte restoran i nudi buffet doručak prilagođen epidemiološkim mjerama. Nasuprot hotela je poznati Trg heroja, Zoološki vrt udaljen je 5 minuta pješice od hotela, kao i najpoznatiji muzej Budimpešte nedavno obnovljeni Muzej lijepih umjetnosti. Položaj hotela omogućuje šetnju obližnjim velikim parkom s umjetnim jezercima, kao i šetnju najljepšom i najotmjenijom avenijom Budimpešte Avenijom Andrassy koja je odmah do Trga heroja. U okolici hotela nekoliko je restorana, kao i stanica povijesne milenijske linije podzemne željeznice.

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom  prema programu putovanja
• 1 noćenje s  buffet doručkom u hotelu  Ibis trg heroja 3* u Budimpešti
• turističkog pratitelja tijekom puta
• razglede prema programu putovanja
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• moguću nadoplatu za jednokrevetnu sobu: 250 kn
• Ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike
• vožnju brodom po Dunavu uz čašu šampanjca 15 EUR  ( prijava i doplata na licu mjesta, minimum 20 prijavljenih osoba)
• ručak u Kukoricsa čardi na povratku – turistički menu od tri slijeda bez pića 15 EUR (prijava i doplata na licu mjesta, minimum 15 prijavljenih osoba)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno zdravstevno osiguranje

Popusti:
Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem  10% popusta. Treća odrasla  osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem  5% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine. Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Praktične napomene: valuta u Mađarskoj je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u Budimpešti u nekim mjenjačnicama. Fakultativni sadržaji se na licu mjesta uplaćuju u eurima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.