bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Munchen i dvorci Bavarske - 3 dana
Šifra aranžmana00826
Datum polaska 21.10.2022
Datum povratka23.10.2022
Boravak 3 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.290,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
00826Zagreb21.10.202223.10.20223 dana1290,00
00826Zagreb18.11.202220.11.20223 dana1290,00

Opis programa

Putovanje u Munchen i dvorci Bavarske autobusom - 3 dana

Vrijednost više: uključen izlet u dvorce Bavarske!

1. dan ZAGREB - MÜNCHEN 
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502 - 506 u 04:30 sati. Vožnja  kroz Sloveniju i Austriju  uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Po dolasku u bavarsku metropolu razgled grada autobusom i pješice: Kraljevski trg - četvrt muzeja sa slavnim pinakotekama - Ludwigstrasse - Maximilianeum - Isarska vrata - Karlov trg - glavni trg Marienplatz - crkva Frauenkirche - Residenz - dvorac Nymphenburg. Slobodno vrijeme u središtu Münchena za odličan shopping u glavnoj trgovačkoj ulici Kaufringerstrasse, osobne programe ili posjet tipičnoj bavarskoj pivnici. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan MÜNCHEN I IZLET DVORCI BAVARSKE
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u južnu Bavarsku. Vožnja do dvorca Hohenschwangau, mjesta gdje je kralj Ludwig II proveo djetinjstvo i dvorca Neuschweinstein, smještenog na visokoj stijeni, kojeg je Walt Disney uzeo za primjer dvorca iz bajke. Razgledi dvoraca i slobodno vrijeme za kavu ili kupovinu suvenira. Nastavak izleta vožnjom do dvorca Linderhof, jedinog završenog dvorca za Ludwigova života. Razgled dvorca okruženog prekrasnim parkovima, terasama, fontanama i paviljonima u maurskom stilu. U parku dvorca je Venerina špilja, umjetna špilja s jezercem i rasvjetom u kojoj je Ludwig II slušao Wagnerovu glazbu vozeći se čamcem u obliku labuda. Ovaj će izlet osim posjeta dvorcima posjetiocima približiti prirodne ljepote i alpske krajolike južne Bavarske. Povratak u hotel u Münchenu. Noćenje.

3. dan MÜNCHEN - JEZERO CHIEMSEE - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do obale jezera  Chiemsee „bavarskog mora“. Plovidba brodićem po jezeru do otoka Herrenisel na kojem je Ludwig II izgradio dvorac po uzoru na francuski Versailles i dvoranu ogledala. Posjet dvorcu i šetnja otokom. Povratak brodićem do pristaništa u Prienu. Nastavak vožnje kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijene po osobi u HRK:

datumi polazaka 2022.
21.10., 18.11.
First Minute cijena 1.290
Redovna cijena 1.390

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije polaska. 

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi dva noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u Münchenu
• razgledavanja prema programu,
• cjelodnevni izlet u dvorce Bavarske
• pratitelja tijekom putovanja,
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu na polasku 29.10.2021.: 490 kn
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu na svim ostalim polascima.: 550 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• ulaznice za dvorce (informativne cijene ulaznica mogu biti podložne promjeni, obavijest o točnom iznosu u završnom pismu): dvorac Nymphenburg 8 EUR dvorac Linderhof 7,50 EUR, dvorci Hohenschwangau-Neuschwanstein  kombinirana ulaznica 25 EUR; dvorac na Herreninselu 9 EUR, povratna karta za vožnju brodićem na jezeru Chiemsee 7,70 EUR, trošak rezervacije ulaza za dvorce 2,70 EUR po dvorcui osbi , mladi do 18 godina starosti ne  plaćaju ulaznice, ali plaćaju trošak rezervacije ulaza  2,70 EUR po osobi i dvorcu)
• dodatne usluge i troškove koji nisu predviđeni programom,
• troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
• Putno osiguranje

Popusti: Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem: 5 % popusta.

Savezna Republika Njemačka je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

München je glavni grad savezne pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, po broju je stanovnika treći grad u Njemačkoj te slovi za jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta države. München je površinom jedan od najvećih gradova Njemačke (310,43 km²). Točka s najvećom nadmorskom visinom iznosi 579 m dok najniža točka iznosi 482 m (prosjek 519 m n/m). Grad München ima približno 1 472 000 stanovnika.

- Više informacija o dvorcima Njemačke možete saznati na web stranici  Njemačke turističke zajednice  https://www.germany.travel/en/royal-palaces-castles/overview.html

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH viza za Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, American Express, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno: PBZ Visa Premium 2-12 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard ZABA 2-12 rata beskamatno, PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa  2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu), ZABA Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Copyright fotografije: DZT/ Francesco Carovillano

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.