bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Strasbourg i Alzace - 4 dana
Šifra aranžmana00561
Datum polaska 25.8.2022
Datum povratka28.8.2022
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.890,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
00561Zagreb25.8.202228.8.20224 dana1890,00
00561Zagreb29.10.20221.11.20224 dana1990,00

Opis programa

Putovanje u Strasbourg i Alzace autobusom - 4 dana

Vrijednost više: uključeni svi izleti!

1.dan ZAGREB - ULM - STRASBOURG
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Nastavak puta kroz Njemačku. Posjet Ulmu, gradu na Dunavu s najvišim crkvenim zvonikom na svijetu, visokim 161,50 metara. Nekadašnji slobodni carski grad sa slikovitom gradskom vijećnicom i ulicom Rabengasse, te starom ribarskom četvrti rodni je grad Alberta Einsteina. Kraće slobodno vrijeme na glavnom gradskom trgu. Nastavak puta prema Francuskoj. Dolazak u Strasbourg i smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan STRASBOURG I IZLET MOLSHEIM - OBERNAI - SJEVERNA ALZAŠKA VINSKA CESTA
Doručak. Razgled Strasbourga, prijestolnice francuske povijesne regije Alzace (sada regija Grand Est). Razgled grada započinjemo posjetom katedrali Notre Dame, jednoj od najljepših klasičnih katedrala Francuske. Šetnja do Guthenberovog trga, trgovačke kuće Kammerzel, trga Place Kleber, crkve sv.Tome i mostova i kanala na rijeci Ill, kao i kroz poznatu četvrt Mala Francuska uz kuće s drvenim gradama. Moguća fakultativna  vožnjom brodom po kanalima uz povijesnu jezgru Strasbourga i Europski parlament. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju, posjete muzejima i osobne programe. Poslije podne ćemo se upoznati s dijelom jedne  od  najpoznatijih turističkih ruta ove regije, Alzaške vinske ceste. Posjet gradiću Molsheim okruženom vinogradima. Razgled povijesne jezgre: kuća Metzig, primjer alzaške renesansne arhitekture - jezuitska crkva - zgrada kartuzijanskog samostana u kojoj je danas muzej i sjedište fondacije Bugatti. Put se nastavlja prema gradiću Obernai, rodnom mjestu svete Odile, jednom od najposjećenijih manjih alzaških gradića. Posjet slikovitoj  renesansnoj gradskoj povijesnoj jezgri s kućama s drvenim gredama, glavnom trgu sa Žitnom salom, fontanom i gradskim zidinama. Povratak u Strasbourg. Preporučujemo posjet jednom od tipičnih alzaških tradicionalnih restorana koji će Vam ponuditi neki od poznatih alzaških specijaliteta: Choucroute s kiselim kupusom i kobasicama, alzaški specijaliteti uključuju i pitu  „tarte flambee“ od tankoga tijesta s dodacima, guščju paštetu jedan od najpoznatijih francuskih specijaliteta koji potiče iz ove regije i tradicionalni kuglof koji se servira s domaćom marmeladom. Dobra alzaška piva i poznati pereci upotpuniti će gastronomski dojam ove bogate regije.  Noćenje.

3.dan STRASBOURG I IZLET COLMAR - RIQUEWIHR - JUŽNA ALZAŠKA VINSKA CESTA
Doručak. Vožnja dijelom  južne alzaške vinske ceste, jedne od najstarijih turističkih ruta Francuske. Mala slikovita sela, brežuljci s vinogradima, prilika za probu najpoznatijih alzaških vina ima u svim mjestima tradicionalnim gostionicama gdje Vas očekuje ponuda Rizlinga - kralja alzaških vina, aromatičnog traminca, alzaškog tokajca ili pjenušavog vina. Zaustavljanje u gradiću Riquewihr, jednom od najljepših i najposjećenijih naselja s kućama iz 16. stoljeća. Šetnja prekrasnom povijesnom jezgrom i prilika za kupovinu ili probu poznatih alzaških vina. Izlet se nastavlja posjetom  gradu Colmaru s poznatim motivima kuća s drvenim gredama, a povijesna jezgra je zanimljiva kombinacija njemačkog i francuskog utjecaja. U čarobnom okruženju ovog grada poseban je doživljaj alzaške kulture i načina života, mnogi smatraju ovaj grad jednim od najljepših gradova Francuske! Razgled grada: glavni trg - tipične ulice Rue des Marchands i Rue Merciere - kuća stare carine - dominikanska crkva - četvrt  „mala Venecija“ okružena kanalima - kuća s kamenim glavama - crkva sv. Martina. Slobodno vrijeme u slikovitom gradskom središtu, preporučujemo posjet muzeju Unterlinden s vrlo vrijednom zbirkom slikarstva. Povratak u Strasbourg. Iskoristite vrijeme za večernju šetnju povijesnom jezgrom koja je posebno osvijetljena u večernjim satima ili odlazak na još jednu tradicionalnu večeru s alzaškim specijalitetima. Noćenje.

4.dan STRASBOURG - MÜNCHEN - ZAGREB
Doručak. Vožnja prema Njemačkoj  uz kraća zaustavljanja putem. Posjetiti ćemo München, glavni grad Bavarske. Panoramska vožnja gradskim središtem uz Kraljevski trg, četvrt muzeja, sveučilišni dio grada do Isarskih vrata. Razgled nastavljamo šetnjom do glavnog trga Marienplatz, gradske vijećnice i katedrale Frauenkirche. Nakon kraćeg slobodnog vremena za šetnju, ručak u bavarskoj pivnici ili kavu i kolač u jednoj od finih kavana-slastičarnica nastavljamo vožnju kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijene po osobi u HRK:

datumi polazaka 2022.
25.08. 29.10.
First Minute cijena 1.890 1.990
Redovna cijena 1.990 2.190

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije puta     

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Strasbourgu
• razgledavanja i sve izlete prema programu
• pratitelja putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 990 kn
• fakultativnu vožnju brodom po kanalima Strasbourga: 13,50 EUR  po osobi (informativna cijena, doplata na licu mjesta)
•  ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme (informativne cijene mogu biti podložne promjeni): muzej Unterlinden u Colmaru ulaznica uključuje audio slušalice na jednom od svjetskih jezika 15 EUR,  Alzaški muzej u Strasbourgu 3,50 EUR, muzej katedrale Notre Dame u Strasbourgu 6,50 EUR, muzej suvremene umjetnosti u Strasbourgu 7 EUR
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
• Putno osiguranje

POPUSTI: treća osoba na pomoćnom ležaju 5% popusta. U francuskim hotelima treći ležaj je često uži i manjih dimenzija, pa putnici koji žele rezervirati sobu s tri ležaja trebaju ovu informaciju imati na umu, kao i činjenicu da prostor za kretanje u sobi gdje su tri ležaja može biti ograničen.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

PREPORUKA PUTOVANJA: na ovom ćete putovanju doživjeti francusku regiju Alzace, jednu od najbogatijih regija Europe. Ovo je područje na samoj granici s Njemačkom. Kulturno i povijesno ispreplitanje francuskih i njemačkih utjecaja, čarobni gradići s kućama s drvenim gredama, bogata gastronomska ponuda i brojne zanimljivosti čine ova mjesta vrlo vrijednim posjeta. Na ovom programu uključeni su svi izleti, nije potrebno doplaćivati za izlete na licu mjesta niti čekati da se prijavi određeni broj putnika da bi se izlet mogao realizirati. Sve gradove i mjesta navedene u programu putovanja putnici posjećuju kao sadržaj uključen u cijenu putovanja !

Francuska je država u zapadnoj Europi, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Kontinentalna Francuska  graniči s Belgijom, Luksemburgom, Njemačkom, Švicarskom, Italijom, Monakom, Andorom iŠpanjolskom. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Također je zemlja osnivačica Ujedinjenih naroda, i jedna od pet stalnih članica Vijeća sigurnosti; pored toga je i članica grupa G8 i G-20, NATO-a, OECD-a, Frankofonije i niza drugih međunarodnih organizacija. Glavni ideali Francuske izraženi su u Deklaraciji o pravima čovjeka i građanina. Ustavom je definirana kao nedjeljiva, sekularna, demokratska i socijalna država. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija.

Alzace je povijesna  i kulturna regija koja se nalazi na sjeveroistoku Francuske na granici s Njemačkom i Švicarskom. Regija se sastoji od dva departmana: Bas-Rhin i Haut-Rhin. Alzace je zemljopisno smješten između planinskog masiva Vogeza i rijeke Rajne. Od 1982. do 2015. godine Alzace je bio jedna od francuskih administrativnih pokrajina. Ta administrativna pokrajina spojena je 2016. godine se pokrajinama Lorraine i Champagne-Ardenne kako bi nastala nova administrativna pokrajina Grand Est u kojoj se Alzace danas nalazi.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 83 166 000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Njemačku i Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, American Express, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno: PBZ Visa Premium 2-12 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard ZABA 2-12 rata beskamatno, PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa  2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu), ZABA Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.