bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Senegal - 8 dana
Šifra aranžmana042718
Datum polaska 30.11.2014
Datum povratka7.12.2014
Boravak 8 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPuni pansion
Cijenaod 8.890,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
042718Zagreb30.11.20147.12.20148 dana8890,00

Opis programa

Putovanje u Senegal avionom - 8 dana

1. dan - Zagreb - Lisabon - (Dakar)
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova aviokompanije TAP Portugal na liniji TP 861 za Lisabon u 14.35 sati. Po dolasku u Lisabon u 18.25 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Dakar u 20.50 sati na liniji TP 209. Noćni let.

2. dan - Dakar - Saly (Cca 80 Km, 2 Sata Vožnje) - Small Coast (20 km)
Dolazak u Dakar predviđen je u 01.00 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju u Dakar, po prolasku carinske kontrole, doček od strane lokalnog agenta te transfer do hotela 3* koji se nalazi na jednoj od najpoznatijih pješčanih plaža, Small Coastu. Smještaj. Noćenje. Doručak. Sastanak sa lok. agentom kako bi dobili osnovne informacije o putovanju koje nam slijedi. Prijepodne odmor uz hotelski bazen ili na prekrasnoj pješčanoj plaži. Ručak. Slijedi vožnja kočijom do sela Nguerigne, gdje će vas, nakon tople dobrodošlice, lokalno stanovništvo upoznati sa selom i detaljima svakodnevnog života, poput uzgoja hrane, dobavljanja vode iz vrela, kuhanja, škole, majčinskog centra te Koranske škole (Daara). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan - Small Coast - Saloum Delta (cca. 130 km, 1.5 sat vožnje)
Doručak. Odlazak autobusom u Joal, grad na kopnu koji je drvenim mostom povezan sa malim otokom Fadiouth. Razgled ribarske lučice, kuću velikog pjesnika i bivšeg predsjednika Senegala, Leopolda Sedara Senghora. Nakon ručka, nastavak putovanja
do delte rijeke Saloum, poznate po suhim produžecima slane zemlje poznate pod nazivom „tans“ te po šumi mangrova. Posjet malim šarmantnim selima sa tradicionalnim kolibama i njihovim gostoljubivim stanovnicima koji će Vas dočekati sa širokim osmjehom na licu. Tamo se nalazi i griotsko groblje od baobaba te serere piramide. Posjet selima stanovništva Serere i Fulani, te zaustavljanje kod jednog od najvećeg drva baobaba u Senegalu. Nastavak puta do Ndangane, male riječne luke prepune ribarskih brodića. Slijedi vožnja kanuom do otoka ptica. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan - Saloum – Touba – Saint Louis (cca 260 km, 6 sati vožnje)
Doručak. Slijedi odlazak autobusom prema Saint Louisu. Zaustavljanje u gradu Kaolack, posjet jednoj od najvećih natkrivenih tržnica u Zapadnoj Africi. Zaustavljanje u gradu Saloumu, koji je glavna prometna poveznica između Gambije i Senegala, te je poznat po uzgoju kikirikija. Nakon toga kreće vožnja kroz seoske predjele, gdje ćete imati priliku upoznati seosko stanovništvo te Fulani pastire. Zaustavljanje u gradu Toubi, poznatom po svojoj veličanstvenoj džamiji. Dolazak u St. Louis u kasnim popodnevnim satima. Večera u hotelu. Noćenje.

5. dan - St. Louis – Djoudj park ptica – St. Louis (cca 60 km, 1,5 sat vožnje)
Nakon ranog doručka u hotelu, odlazak prema parku ptica Djoudj, trećem po veličini ornitološkom parku u svijetu. Park zauzima 12.000 hektara delte rijeke Senegal. Smješten u pustinji, jedino je zeleno područje ovog dijela Sahela, te prva točka nakon Sahare gdje možete pronaći vodu. Od studenog do ožujka milijuni ptica iz Europe i Afrike dolaze ovamo kako bi prezimile. Slijedi vožnja rijekom u kanuima te promatranje fascinantnih ptičjih vrsta, gdje se među 400 vrsta najviše ističu flamingosi i pelikani. Ručak u parku. Poslijepodne, razgled grada St. Louis. Kao sjecište brojnih etničkih grupa i kultura, ovaj grad je bio inspiracija brojnim poznatim ličnostima, poput Mermoza, Saint Exuperya, Pierre Lotia. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan - St. Louis – Ružičasto (Retba) jezero (cca 225 km, 4 sata vožnje)
Doručak. Nastavak vožnje autobusom u sveti grad Tivaoune. Piknik ručak u gradiću Mboru, u sjeni kokosovog drveća. Poslijepodne, nastavak putovanja do Ružičastog jezera. Jezero je nastalo iz lagune koja se pomicanjem pješčanih dina zatvorila u 15. stoljeću. Smješteno je među pješčanim dinama i grmljem, nekoliko stotina metara od oceana. Kada se sunce uzdigne, jezero poprimi ružičastu boju koja se sa zalaskom sunca mijenja od svjetlo-ljubičaste do purpurne. Uz to, jezero je na drugom mjestu po stupnju saliniteta u svijetu nakon Mrtvog mora. Posjet farmi povrća Niayes, poznate po uzgoju cherry rajčica, ljutih paprika, papaje, manga i sl. Dolazak u hotel na Ružičastom jezeru u kasnim popodnevnim satima. Večera. Noćenje.

7. dan - Ružičasto Jezero – Dakar – Goree (cca 32 km, 1,5 sat vožnje)
Nakon doručka u hotelu, obilazak jezera, razgledavanje strojeva za berbu soli, te mogućnost kupanja u jezeru i ispiranja tijela sa svježom vodom iz izvora. Slijedi vožnja džipovima na okolnim pješčanim dinama. Ručak. Slijedi odlazak autobusom u Dakar. U glavnom gradu Senegala od 1960. godine još je vidljivo arhitektonsko nasljeđe iz kolonijalnog razdoblja. Razgled Trga Nezavisnosti, impresivne katedrale African Memory, sagrađene u zanimljivoj mješavini stilova sa dva tornja što podsjećaju na minarete, umjetničko selo Soumbedioune koje okuplja više od stotinu umjetnika (kipara, zlatara, tkalaca, krojača, kožara…). Nastavak vožnje autobusom do pristaništa te ukrcaj na trajekt i vožnja do otoka Goree. Goree je 20-ak minuta vožnje trajektom udaljen od Dakara i pod UNESCO je zaštitom. Kako je u prošlosti bio pod vladavinom Portugalaca, Nizozemaca i Francuza, otok je od 17. stoljeća bio jedna od glavnih utvrda trgovine robljem. Posjet dvorcu sa prekrasnim panoramskim pogledom, razgled kuće robova iz 1776. god., koja još uvijek svjedoči o patnjama robova, koji su ovdje regrutirani i pritvarani dok su čekali ukrcaj na brodove koji će ih odvesti na drugu stranu Atlantika, razgled crkve St. Charles Borrome te razgled mnogobrojnih slikovitih uličica na otoku. Transfer do zračne luke u Dakaru, gdje imate pristup VIP salonu te polijetanje zrakoplova do Zagreba.

8. dan - Dakar - Lisabon - Zagreb
Polijetanje zrakoplova aviokompanije TAP Portugal za Lisabon u 2.00 sati na liniji TP 206. Dolazak u Lisabon u 6.00 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji TP 862 u 8.15 sati. Predviđeno slijetanje u zagrebačku zračnu luku je u 13.50 sati po lokalnom vremenu.

Cijena po osobi u HRK

datum polaska
30.11.
First Minute cijena 8.890
Redovna cijena 9.290
Zrakoplovne pristojbe 3.495

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje
- prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa),
- transfere prema programu,
- smještaj u hotelima 3* na turi, u dvokrevetnim sobama na osnovi 6 punih pansiona,
- izlete i razglede prema programu,
- ulaznice za parkove koji se posjećuju na turi,
- usluge lokalnih vodiča,
- pratitelja na putovanju,
- jamčevinu,
- troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje
- pristojbe zračnih luka,
- vizu za Senegal,
- dodatne usluge, obroke i izlete koji nisu navedeni u programu,
- putno osiguranje (preporučamo),
- doplatu za jednokrevetnu soba 1.000 kn.

Obavezna doplata kod prijave:
zrakoplovne pristojbe cca. 3.495 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte).

Važne napomene
- Viza: potrebna. Za vizu je potrebno dostaviti original putovnicu, kopiju putovnice, ispunjen formular u cijelosti (u 2 primjerka), 2 fotografije (kao za putovnicu). Viza se ishodi u Berlinu. Cijena vize je 50 EUR. Mogućnost posredovanja za grupu, trošak po osobi 370 kn. Trajanje ishodovanja 3-4 tjedna.
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Senegala i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
- Strani državljanima preporučamo da se sami informiraju o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu.
- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: http://www.mvpei.hr

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 15

SENEGAL
Službeno ime: Republika Senegal
Geografski položaj: zapadna Afrika, obala Atlantskog oceana
Površina: 196.190 km2
Broj stanovnika: oko 12.500.000
Glavni grad: Dakar, 1.030.594 stanovnika
Jezik: francuski
Religija: muslimani 94%, katolici 5%, ostali 1%
Vremenska razlika: -1 sat zimi / -2 sata ljeti
Novčana jedinica: CFA franak (CFA), 1 USD = oko 501 CFA
Kupovina: tradicionalne rukotvorine, nakit od stakla, ručno izrađene haljine i suknje, maske, kozmetički proizvodi, slike, keramičke posude
Odjeća: preporučamo laganu pamučnu odjeću. Ženska odjeća trebala bi pokrivati tijelo od vrata do koljena. Preporuča se ponijeti kape/šešire radi zaštite od sunca.
Hrana i piće: kuhinja se temelji na ribi i riži. Lokalna gastronomija poznata je i po obilnom korištenju kikirikija, piletine te raznoga povrća. Pije se najviše čaj i voćni sokovi, a specijalitet je palmino vino. Alkohol uglavnom nije dozvoljen.
Napon struje: 220-240V, 50 Hz (potreban je adapter)
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: VIPnet i T-Mobile partneri
Pozivni broj zemlje: +221
Korisna web stranica: www.senegal-tourism.com
Klima: tropska, s odvojenim sušnim i kišnim razdobljem. Prosječna godišnja količina oborina za Dakar je oko 600 mm, a većina ih padne između lipnja i listopada kada je prosječna temperatura oko 27°C. Od prosinca do veljače temperatura se spušta na oko 17°C. Temperature su više u unutrašnjosti, a količina oborina povećava se prema jugu, gdje mjestimice doseže i 1500 mm.