bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Senegal - 8 dana
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPuni pansion
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
042718Zagreb8.9.201315.9.20138 dana9090,00
042718Zagreb20.10.201327.10.20138 dana9090,00

Opis programa

Putovanje u Senegal avionom - 8 dana

1. dan | ZAGREB – DAKAR – SALY (CCA 80 KM, 2 SATA VOŽNJE)
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova aviokompanije TAP Portugal na liniji TP 861 za Lisabon u 15.05 sati. Po dolasku u Lisabon u 18.45 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Dakar u 20.50 sati na liniji TP 209. Dolazak u Dakar predviđen je u 23.55 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju u Dakar, po izlasku iz carinske kontrole, doček od strane lokalnog agenta te transfer do hotela 3* koji se nalazi na jednoj od najpoznatijih pješčanih plaža Small Coastu. Noćenje.

2. dan | SALY – SMALL COAST – SALY
(20 km)
Doručak. Sastanak sa lok. agentom kako bi dobili osnovne informacije o putovanju koje nam slijedi. Prije podne odmor uz hotelski bazen ili na prekrasnoj pješčanoj plaži. Ručak. Slijedi vožnja kočijom do sela Nguerigne, gdje će vas, nakon tople dobrodošlice, lokalno stanovništvo upoznati sa selom i detaljima svakodnevnog života, poput uzgoja hrane, dobavljanja vode iz vrela, kuhanja, škole, majčinskog centra te Koranske škole (Daara). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan | SALY – SALOUM DELTA
(cca. 130 km, 1.5 sat vožnje)
Doručak. Odlazak autobusom u Joal, grad na kopnu koji je drvenim mostom povezan sa malim otokom Fadiouth. Razgled ribarske lučice, kuću velikog pjesnika i bivšeg predsjednika Senegala, Leopolda Sedara Senghora. Nakon ručka, nastavak putovanja do delte rijeke Saloum, poznate po suhim produžecima slane zemlje poznate pod nazivom „tans“ te po šumi mangrova. Posjet malim šarmantnim selima sa tradicionalnim kolibama i njihovim gostoljubivim stanovnicima koji će Vas dočekati sa širokim osmjehom na licu. Tamo se nalazi i griotsko groblje od baobaba te serere piramide. Posjet selima stanovništva Serere i Fulani, te zaustavljanje kod jednog od najvećeg drva baobaba u Senegalu. Nastavak puta do Ndangane, male riječne luke prepune ribarskih brodića. Slijedi vožnja kanuom do otoka ptica. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan |  SALOUM – TOUBA – SAINT LOUIS (cca 260 km, 6 sati vožnje)
Doručak. Slijedi odlazak autobusom prema Saint Louisu. Zaustavljanje u gradu Kaolack, posjet jednoj od najvećih natkrivenih tržnica u Zapadnoj Africi. Zaustavljanje u gradu Saloumu, koji je glavna prometna poveznica između Gambije i Senegala, te je poznat po uzgoju kikirikija. Nakon toga kreće vožnja kroz seoske predjele, gdje ćete imati priliku upoznati seosko stanovništvo te Fulani pastire. Zaustavljanje u gradu Toubi, poznatom po svojoj veličanstvenoj džamiji. Dolazak u St. Louis u kasnim popodnevnim satima. Večera u hotelu. Noćenje.

5. dan | ST. LOUIS – DJOUDJ PARK PTICA – ST. LOUIS (cca 60 km, 1,5 sat vožnje)
Nakon ranog doručka u hotelu, odlazak prema parku ptica Djoudj, trećem po veličini ornitološkom parku u svijetu. Park zauzima 12.000 hektara delte rijeke Senegal. Smješten u pustinji, jedino je zeleno područje ovog dijela Sahela, te prva točka nakon Sahare gdje možete pronaći vodu. Od studenog do ožujka milijuni ptica iz Europe i Afrike dolaze ovamo kako bi prezimile. Slijedi vožnja rijekom u kanuima te promatranje fascinantnih ptičjih vrsta, gdje se među 400 vrsta najviše ističu flamingosi i pelikani. Ručak u parku. Poslijepodne, razgled grada St. Louis. Kao sjecište brojnih etničkih grupa i kultura, ovaj grad je bio inspiracija brojnim poznatim ličnostima, poput Mermoza, Saint Exuperya, Pierre Lotia. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan |  ST. LOUIS – RUŽIČASTO (REBTA) JEZERO (cca 225 km, 4 sata vožnje)
Doručak. Nastavak vožnje autobusom u sveti grad Tivaoune. Piknik ručak u gradiću Mboru, u sjeni kokosovog drveća. Poslijepodne, nastavak putovanja do Ružičastog jezera. Jezero je nastalo iz lagune koja se pomicanjem pješčanih dina zatvorila u 15. stoljeću. Smješteno je među pješčanim dinama i grmljem, nekoliko stotina metara od oceana. Kada se sunce uzdigne, jezero poprimi ružičastu boju koja se sa zalaskom sunca mijenja od svjetlo-ljubičaste do purpurne. Uz to, jezero je na drugom mjestu po stupnju saliniteta u svijetu nakon Mrtvog mora. Posjet farmi povrća Niayes, poznate po uzgoju cherry rajčica, ljutih paprika, papaje, manga i sl. Dolazak u hotel na Ružičastom jezeru u kasnim popodnevnim satima. Večera. Noćenje.

7.dan | RUŽIČASTO JEZERO – DAKAR – GOREE (cca 32 km, 1,5 sat vožnje)
Nakon doručka u hotelu, obilazak jezera, razgledavanje strojeva za berbu soli, te mogućnost kupanja u jezeru i ispiranja tijela sa svježom vodom iz izvora. Slijedi vožnja džipovima na okolnim pješčanim dinama. Ručak.  Slijedi odlazak autobusom u Dakar. U glavnom gradu Senegala od 1960. godine još je vidljivo arhitektonsko nasljeđe iz kolonijalnog razdoblja. Razgled Trga Nezavisnosti, impresivne katedrale African Memory, sagrađene u zanimljivoj mješavini stilova sa dva tornja što podsjećaju na minarete, umjetničko selo Soumbedioune koje okuplja više od stotinu umjetnika (kipara, zlatara, tkalaca, krojača, kožara…). Nastavak vožnje autobusom do pristaništa te ukrcaj na trajekt i vožnja do otoka Goree. Goree je 20-ak minuta vožnje trajektom udaljen od Dakara i pod UNESCO je zaštitom. Kako je u prošlosti bio pod vladavinom Portugalaca, Nizozemaca i Francuza, otok je od 17. stoljeća bio jedna od glavnih utvrda trgovine robljem. Posjet dvorcu sa prekrasnim panoramskim pogledom, razgled kuće robova iz 1776. god., koja još uvijek svjedoči o patnjama robova, koji su ovdje regrutirani i pritvarani dok su čekali ukrcaj na brodove koji će ih odvesti na drugu stranu Atlantika, razgled crkve St. Charles Borrome te razgled mnogobrojnih slikovitih uličica na otoku. Transfer do zračne luke u Dakaru, gdje imate pristup VIP salonu te polijetanje zrakoplova do Zagreba.

8. dan: DAKAR – LISABON - ZAGREB
Polijetanje zrakoplova aviokompanije TAP Portugal za Lisabon u 0.55 na liniji TP 206. Dolazak u Lisabon u 5.50 sati po lokalnom vremenu, te nastavak leta za Zagreb na liniji TP 862 u 8.55 sati. Predviđeno slijetanje u zagrebačku zračnu luku je u 14.20 sati po lokalnom vremenu.

First Minute cijena aranžmana po osobi za polazak 09.06.: 8.490 kn
(vrijedi za uplate do 60 dana prije putovanja)

Redovna cijena aranžmana po osobi za polazak 09.06.: 8.890 kn

First Minute cijena aranžmana po osobi za polaske 08.09. i 20.10.: 9.090 kn
(vrijedi za uplate do 60 dana prije putovanja)

Redovna cijena aranžmana po osobi za polaske 08.09. i 20.10.: 9.490 kn

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa), transfere prema programu, smještaj u hotelima 3* na turi, u dvokrevetnim sobama na osnovi 6 punih pansiona, izlete i razglede prema programu, ulaznice za parkove koji se posjećuju na turi, usluge lokalnih vodiča, pratitelja na putovanju, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Obavezna doplata kod prijave:
zrakoplovne pristojbe cca. 3.390 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte).

Cijena ne uključuje:
pristojbe zračnih luka, vizu za Senegal, dodatne usluge, obroke i izlete koji nisu navedeni u programu, putno osiguranje (preporučamo), doplatu za jednokrevetnu soba 1.000 kn.

Viza:
potrebna. Za vizu je potrebno dostaviti original putovnicu, kopiju putovnice, ispunjen formular u cijelosti (u 2 primjerka), 2 fotografije (kao za putovnicu). Viza se ishodi u Berlinu. Cijena vize je 50 EUR. Mogućnost posredovanja za grupu, trošak posredovanja 350 kn po osobi (total viza+ishođenje 750 kn). Trajanje ishođenja vize min. 4 tjedna.