bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Peru, Argentina i Brazil - 15 dana
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
012371Zagreb21.11.20125.12.201215 dana34890,00

Opis programa

Peru, Argentina i Brazil - 15 dana

21.11.2012./ ZAGREB - PARIZ – LIMA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso. Prijava na let za Pariz na liniji AF1461 (Air France) i polijetanje zrakoplova u 7:00 sati. Dolazak u Pariz predviđen je u 9:00 sati. Nastavak leta za Limu u 10:35 sati na liniji AF480 (Air France). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Limu predviđen je u 17:05 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku u Limu sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i transfer do hotela. Prijava u hotel i noćenje.

22.11.2012. / LIMA
Doručak u hotelu. Odlazak u organizirani poludnevni razgled grada u pratnji vodiča. Vidjet ćete Miralores modernu četvrt i San Isidro povijesni dio koji je proglašen svjetskom kulturnom baštinom UNESCO-a. Renesansa, barok i neoklasicizam također su obilježili Peru te neke od skoro pa savršeno očuvanih građevina pokazati će Vam prošlost i sadašnjost ovog dijela svijeta. Jedan od najbolje očuvanih primjera je Katedrala iz 16.stoljeća gdje se nalaze ostaci španjolskog osvajača Pizzara. Zaustavljanje kod najposjećenije crkve iz 1674 g. Svetog Franje. Podvodni tuneli i katakombe ispod crkve bili su do 1808.g grobnice, te se u njima još uvijek nalaze brojni ostaci tijela, poput lubanja i kostiju. Nakon razgleda slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.

23.11.2012. / LIMA - CUSCO
Rani doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke te let prema Cuscu na liniji Star Peru SP1181 u 09:05 sati. Dolazak u Cusco predviđen je u 10:15 sati. Smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak na razgled tijekom kojeg ćete vidjeti Plaza Mayor (glavni trg), zatim Hram sunca (Coricancha) te Katedralu. Posjet obližnjim arheološkim nalazištima: Kenko (Quenqo) s podzemnim galerijama i polukružnim amfiteatrom; Tambomachay - izvor vode i kupalište Inka, Puca Pucara - crvena tvrđava na vrhu brda, Sacsayhuaman tvrđava - impozantni primjer vojne arhitekture Inka izgrađen od blokova granita. Povratak u hotel. Noćenje.

24.11.2012. / CUSCO – SVETA DOLINA INKA
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema dolini rijeke Urubamba poznatijoj kao Svetoj dolini Inka. Nastavak vožnje prema gradu Pisaq gdje se mnoštvo posjetitelja i domaćeg stanovništva susreću na živopisnoj tržnici sa suvenirima i tekstilnim proizvodima. Nastavljamo kroz dolinu prema zajednici Ollantaytambo gdje ćemo među ostalim vidjeti Hram Sunca. Potom odlazak prema zajednici Chincheros smještenoj 28 km od Cusca. Obilazak tržnice koja svojom živošću, bojama, užurbanošću oduševljava posjetitelje iz cijelog svijeta. Ručak u lokalnom restoranu. Prijava i smještaja u hotel u Svetoj dolini. Noćenje.

25.11.2012. / SVETA DOLINA INKA – MACHU PICCHU – CUSCO
Nakon doručka prijevoz do željezničke stanice. Vožnja vlakom kroz dolinu Inka do mjesta Aguas Calientes. Prijevoz mini busom do ruševina grada na Machu Picchu, što u prijevodu znači stari vrh. Machu Picchu je otkrio Hiram Bingam 1911. godine i jedno je od najljepših i najzagonetnijih mjesta na svijetu ne samo zbog prekrasne prirode, nego i zbog čudesne flore i faune, jedinstvene u svijetu. Pauza za ručak koji će biti u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima povratak vlakom u Cusco te noćenje u hotelu.

26.11.2012. / CUSCO – PUNO
Doručak u hotelu. Odjava. Pripremite se na vožnju autobusom prema Punu, udaljenom oko 390 kilometara. No vožnja kroz zanimljiv Andski krajolik istočkan malim selima i krdima ljama, će potrajati skoro cijeli dan. Prije stizanja do odredišta zaustavit ćete se na tri važne točke. Prva je Andahuaylillas gdje se nalazi    barokna crkva iz 17. Stoljeća. Autobus će Vas dovesti do 4.335 metara do La Raya prolaza gdje ćete uživati u vrhove Anda pokrivene snijegom. Nastavak putovanje prema Raqchi gdje ćete posjetiti Viracocha hram. Ručak će biti u jednom tipičnom restoranu u Sicuani. Po dolasku u Puno smještaj u hotel i noćenje.

27.11.2012. / PUNO – LA PAZ
Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema La Pazu. Vožnja kroz južnu stranu jezera Titikaka prema drevnom svetištu Copacabana, na granici Perua i Bolivije. Po dolasku u Copacabanu posjetit ćemo crvku poznate Crne Majke Božje. Nakon ručka odlazak hidrogliserom prema poznatom otoku Sunca koje je jedno od najvažnijih arheoloških nalazišta. Po dolasku u Hatajatu, na obali jezera Titicaca, posjetit ćemo Andsko eko selo čiji su stanovnici potomci Inka. Šetnja po selu gdje ćete vidjeti iglue od zemlje i upoznati kulturu Urus – Chipayas. Vidjet ćete da su stanovnici tog područja kroz stoljeća zadržali izgled i običaje stare populacije, poput života u zajednici gdje su sva dobra zajednička. Vidjet ćete proizvodnju odjeće i predmeta od vune. Žene su odjevene u tradicionalne nošnje koje su među najljepšima u cijelom Peruu. Nastavak putovanja prema La Pazu od Hutajate. Dolazak u La Paz, smještaj i noćenje.

28.11.2012./ LA PAZ
Doručak u hotelu. Odlazak u razgled La Paza, koji se ubraja među najviše gradove na svijetu. Najznačajnija mjesta u starom gradu su Plaza Murillo i Jean ulica sa svojom kolonijalnom arhitekturom. Nastavak razgleda prema rezidencijalnim dijelovima Obrajes, Calacoto i La Florida, te na kraju Dolina mjeseca (Valle de la Luna) iz kojeg se pruža uistinu jedinstveni pogled na planine kojima je La Paz okružen. Povratak u hotel i noćenje.

29.11.2012/ LA PAZ – LIMA - BUENOS AIRES (unutrašnji letovi)
Doručak. Prijevoz do zračne luke La Paz i prijava na let za Limu na linij TA038 u 08:15 sati. Dolazak u Limu u 09:10 sati. Nastavak putovanja za Buenos Aires na liniji TA025 u 10:35 sati.. Dolazak u Buenos Aires predviđen je u 17:05 sati. Nakon carinskih formalnosti sastanak s lokalnim vodičem te organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

30.11.2012. / BUENOS AIRES
Doručak. Odlazak u panoramsko razgledavanje argentinske prijestolnice: Plaza de Mayo, Casa Rosada, (Ružičasta kuća, inače predsjednička palača), katedrala, Avenida de Mayo, zgrada Kongresa, San Telmo (kolijevka tanga), Plaza Dorrego (središnji trg San Telma na kojem se nalazi čuvena tržnica starinama - Feria de San Telmo), La Bocca (živo obojani zidovi limenih kućica simbol su ove najslikovitije četvrti), Avenida 9 de Julio (najšira avenija na svijetu), Puerto Madero (oživljavanjem i prenamjenom starih dokova stvorena je nova poslovna četvrt s ultramodernom i smjelom arhitekturom te vrhunskim restoranima i mjestima za izlazak), jedna od najljepših rezidencijalnih četvrti, La Recoleta, još poznatoj pod nazivom Pariz u malom.
Povratak u hotel i slobodno vrijeme do večernjih sati kad ćete organiziranim prijevozom otići do La Ventana restorana na večeru uz Tango Show (uključeno u cijenu aranžmana). La Ventana se nalazi u centru San Telma, klasičan je primjer starog Buenos Airesa, te će vas odvesti na putovanje u prošlost u svojem interijeru i uz 32 izvođača, dva tango orkestra te argentinsku grupu muzičara i plesača. U ugodnom ambijentu večerat ćete specijalitete uz izbor vrhunskih argentinskih vina. Organizirani prijevoz do hotela i noćenje.

01.12.2012. / BUENOS AIRES – PUERTO IGUAZU  (unutrašnji letovi)
Rano ustajanje, doručak za van te organizirani prijevoz do zračne luke Buenos Aires i prijava na let na linij AR2720 u 07:10 sati do  Puerto Iguazu. Nakon slijetanja koje je predviđeno u 08:55 sati organizirani prijevoz do slapova te odlazak u poludnevni razgled argentinskog dijela Nacionalnog parka kojeg većina smatra čak i ljepšim od brazilskog. Drveni mostići vode do Vražjeg grotla, najvećeg i najljepšeg slapa Parka, okruženog pravom džunglom prepunom tropskih ptica, što sve zajedno čini jedan od najljepših krajolika Južne Amerike. Ručak u restoranu (nije uključeno u cijenu). Na povratku, doživljaj se svakako upotpunjuje u mjestu Puerto Iguazú, gdje se mogu kupiti mnogobrojne rukotvorine i autentični lončarski i kožni predmeti. Poseban interes pobuđuje jedinstvena tradicionalna umjetnost preživjelih indijanskih plemena. Izlet završava odlaskom na razmeđe triju zemalja - Argentine, Paragvaja i Brazila. Transfer do brazilske strane i carinske formalnosti, prijelaz granice te odlazak prema hotelu 4* na brazilskoj strani, prijava u hotel, noćenje.

02.12.2012. / PUERTO IGUAZU - FOZ DO IGUASSU – RIO DE JANEIRO
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na razgled brazilskog dijela slapova. Posjetit ćemo Isla San Martín gdje ćemo vidjeti jedinstveno brazilsko čudo prirode, stijenu La Ventana. Zaustavljanje radi ručka (nije uključen u cijenu aranžmana,uz doplatu) i kupovine suvenira. Odlazak u zračnu luku te let za Rio de Janeiro na liniji JJ3189 u 15:15 sati. Dolazak u Rio predviđen je u 17:13 sati. Organizirani prijevoz do hotela, prijava u hotel, smještaj i noćenje.

03.12.2012. / RIO DE JANEIRO
Doručak u hotelu. Odlazak u organizirani razgled grada:Glava šećera Ascension al Pan de Azucar (Sugar Loaf) i Corcovado.  Ovaj razgled uključuje odlazak do Glave šećera, koja je simbol Rio de Janeira. Uzdiže se iznad malog otoka kao ulaz u Guanabara plažu, samo ime govori u prilog izgleda. Tura se sastoji od dva koraka, prvi je vožnja ostakljenom žičarom koja vozi putnike do vrha Urca Hill, koje se uzdiže 215 m iznad razine mora i nudi spektakularan pogled iznad cijelog zaljeva gdje se otok smjestio. Od Urca Hill-a nastavljamo presjedanjem u drugu žičaru koja vodi do vrha- Glave šećera koja se uzdiđe na 395 m nadmorske visine i nudi pogled od 360 stupnjeva na cijeli grad uključujući i Botafogo i plaže Copacabane, cijeli Corcovado i stari dio Ria. Nastavit ćemo razgled posjetom statui Krista Iskupitelja koja je izabrana za jednu od 7 novih svjetskih čuda koja se nalazi 2.300 m nadmorske visine i vrh je brda Corcovado. Razgled Corcovada završava šetnjom do mjesta gdje je stanica malog vlaka koji vozi preko prekrasnog planinskog područja na čiji vrh se uspinjete kako bi doživjeli ono zašto se ovaj grad naziva i Nevjerojatnim gradom. Autobusom se vraćate prema hotelu i prolazite kroz najpoznatije plaže Ria. Trajanje razgleda oko 8 sati sati te završava u poslijepodnevnim satima. Noćenje u hotelu.

04.12.2012. / RIO DE JANEIRO – PARIZ
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela te slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova na liniji AF443 u 18:10 sati prema Parizu. Noćni let.

05.12.2012. / PARIZ - ZAGREB
Dolazak u Pariz predviđen je u 08:00 sati. Nastavak putovanja na liniji AF2160 u 09:45 sati prema Zagrebu. Dolazak je predviđen u 11:45 sati. Završetak putovanja.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 34.890 kn

Obavezne doplate:
Zrakoplovne pristojbe (plaćanje prilikom rezervacije putovanja): 3.950 kn
Izlazne takse u zračnim lukama cca 40 USD  i napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače 50 eur po osobi plaćanje na licu mjesta.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 4.550 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Lima – Rio de Janeiro – Zagreb, prijevoz zrakoplovom na unutrašnjim letovima po Južnoj Americi 13 noćenja s doručkom u respektabilnim hotelima 4*, obroke prema programu, razglede i izlete s lokalnim pratiteljem kako je navedeno u programu,, pratitelja na hrvatskom jeziku iz Zagreba, organizaciju putovanja te zdravstveno osiguranje.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe, obvezne i ostale doplate, fakultativne sadržaje, osobne troškove, osiguranje od otkaz putovanja, te sve ostalo što nije navedeno u stavci «cijena uključuje».

NAPOMENE
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni cijene do 7 dana prije putovanja. U slučaju povećanja razliku je putnik dužan podmiriti, u slučaju smanjenja razliku agencija vraća putniku.
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja. U slučaju promjene cijene unutrašnjih letova organizator zadržava pravo promjene cijene aranžmana.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 10

KORISNE INFORMACIJE:
Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna niti za jednu zemlju.  Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.
Najbolje vrijeme za putovanje u Južnu Ameriku je od sredine listopada do sredine travnja. Zemlje koje se posjećuju imaju ugodnu temperaturu od prosječnih 22˚C. Temperatura u Cuscu i Machu Picchu je ugodna u toku dana no naglo pada nakon 17 sati. Lagana vesta se preporučuje za vrijeme boravka u Cuscu i Machu Picchu. Ležerna odjeća je idealna za ovo putovanje!