bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Advent u Salzburgu - 1 dan
Šifra aranžmana002553
Datum polaska 5.12.2015
Datum povratka5.12.2015
Boravak 1 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
UslugaSamo prijevoz
Cijenaod 299,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
002553Zagreb5.12.20155.12.20151 dana299,00
002553Zagreb12.12.201512.12.20151 dana299,00

Opis programa

Putovanje Advent u Salzburgu autobusom - 1 dan

Garantirani polasci

1. dan ZAGREB – SALZBURG - ZAGREB
Polazak autobusa u 04:30 sata sa Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-506). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju  uz kraća usputna zaustavljanja. Po dolasku u Salzburg razgled grada uz pratnju gradskog vodiča: Katedrala – Nadbiskupska rezidencija – barokna fontana crkva sv. Petra – Mozartova rodna kuća. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u mnogobrojnim adventskim štandovima božićnog sajma ispred katedrale ili kod parka Mirabell, kupovinu originalnih Mozart kuglica, ućivanje uz kavu i kolač u tradicionalnim kavanama ili vožnju fijakerom kroz romantične ulice starog grada. Moguć odlazak uspinjačom na utvrdu Hohensalzburg s neponovljivim pogledom na grad i obližnje njemačke alpske vrhunce. Odlazak iz Salzburga s dogovorenog mjesta u 18:00 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u noćnim satima.

Cijena aranžmana po osobi: 299 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta   

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom  prema programu putovanja
• turističkog pratitelja tijekom puta
• gradskog vodiča u Salzburgu za razgled grada
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike (cijene mogu biti podložne promjeni): Mozartova rodna kuća 10 EUR, utvrda Hohensalzburg 11,30 EUR (uključuje uspinjaču i ulaznicu u muzeje na utvrdi) , novi muzej Domquartier 12 EUR
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• Putno osiguranje

Salzburg (bavarski: Såizburg je grad u Austriji i središte istoimene pokrajne. Četvrti je po veličini grad u Austriji, a nalazi se na granici s Njemačkom. U okolici Salzburga nalaze se rudnici soli, koji su se eksploatirali do 1989., kada su zatvoreni. Oni su danas jedna od turističkih atrakcija. Hrvatski (i slovenski) naziv za taj grad je Solnograd jer njemačka riječ "salz" znači "sol". Ime grada u doslovnom prijevodu znači "dvorac ili tvrđava od soli".
Stari grad Salzburg (Altstadt), u svijetu poznat po svojoj baroknoj arhitekturi, smatra se jednim od najbolje očuvanih gradova sjeverno od Alpa. Od 1996. stari dio Salzburga upisan je na UNESCOv popis mjesta svjetske baštine u Europi. Salzburg su zbog arhitekture u prošlosti često nazivali i njemačkim Rimom. Današnji izgled grada datira iz 16., 17. i 18. stoljeća kad je započeta transformacija iz srednjovjekovnog u barokni grad. Salzburg je ujedno i rodni grad W. A. Mozarta i grad u kojemu je proveo svoje rano djetinjstvo.

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, e Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.280.703. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj. Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
- obročno: American 2-6 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard 2-12 rata beskamatno, Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793.
Polica jamčevine br. 1500-172526134 uplaćena kod Allianz osiguranja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.