bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Istanbul - 6 dana
Šifra aranžmana001631
Datum polaska 18.11.2014
Datum povratka23.11.2014
Boravak 6 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja3/4
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.790,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
001631Zagreb18.11.201423.11.20146 dana1790,00

Opis programa

Putovanje u Istanbul autobusom - 6 dana

VRIJEDNOST VIŠE:
*u paketu 3 izleta - krstarenje Bosporom je GRATIS!

1. dan, ZAGREB – ISTANBUL
Polazak iz Zagreba, autobusni kolodvor (peron 502) u 17:00 sati. Vožnja kroz Hrvatsku, Srbiju i Bugarsku uz usputna zaustavljanja radi odmora. Noćna vožnja.

2. dan, ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u poslijepodnevnim satima te smještaj u hotel. Nakon smještaja i kraćeg odmora vodimo vas tramvajem do najpoznatijeg trga u gradu - Taksim i pjesacke ulice Istiklal, srce shoppinga, gastronomije i zabave europskog djela metropole. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL
Nakon doručka slijedi razgled starog dijela grada sa slijedećim znamenitostima: Aja Sofije, remek-djela bizantske arhitekture, hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa, džamije Sultana Ahmeta (Plave džamije) iz 17. st. te Topkapi palače koja je tijekom 400 godina služila kao sjedište sultana. U njoj se čuva impresivna kolekcija blaga, međuostalim čuva se i Smaragd, najveći dragi kamen na svijetu. Ujedno se ovdje nalazi i vrijedna kolekcija kristala, srebra i kineskog porculana. Zanimljivo je svakako pogledati harem, labirint intriga i centar svađa. Posjetitelji Topkapi palače mogu vidjeti i važne relikvije poput kosti ruke svetog Ivana Krstitelja kao i polomljeni zub, otisak stopala i pramen kose islamskog proroka Muhameda. Također popularnoj tv seriji nije dozvoljeno snimanje u današnjem muzeju ali vama je dozvoljeno osim same palače posjetiti i HAREM – koji će vam vrlo jasno dati sliku onog vremena i pojasniti vam položaj tadašnjih žena. Nakon razgleda starog grada odlazak do Kapali čaršije, jednog od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji kroz labirint otprilike 4000 dućana te eventualnoj kupovini. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo zajednički odlazak na TURSKU večeru uz folklorni program sa trbušnim plesačicama, tradicionalnim plesovima i večerom (uz doplatu). Noćenje.

4. dan, ISTANBUL
Nakon doručka krećemo na krstarenje brodom po Bosporu, rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale rese drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela. Nakon krstarenja slijedi obilazak egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva te odlazak na vidikovac Čamlidža, mjesto na kojem se možete diviti veličanstvenoj panorami grada. Slijedi povratak u Stari dio grada. Popodne je rezervirano za vaše slobodno uživanje u gradu ili posjet Dolmabahce palače koja će vas očarati. Dolmabahce dvorac je ekstravagantna palača sagrađena u rokoko stilu. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je ovu palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer ovoliko materijalno bogatstvo nikako nije mogao osigurati sam. Ovdje se ujedno i vidi sultanov izuzetno profinjen osjećaj za ukus. Noćenje.

5. dan, ISTANBUL - SOFIJA
Doručak. Jutro ćemo iskoristiti za odlazak u Forum Istanbul shopping centar, a ako vam je dosta tržnica i shoppinga možete posjetiti Akvarij, koji se nalazi u sklopu centra http://www.turkuazoo.com/tr/ (doplata za ulaznicu). Nastavljamo putovanje za SOFIJU, glavnog grada Republike Bugarske. Dolazak u večernjim satima. Smještaj u hotel u centru. Noćenje.

6. dan, SOFIJA – ZAGREB
Nakon doručka razgled Sofije, KATEDRALA ALEKSANDRA NEVSKOG, CRKVA SVETE SOFIJE, ZGRADA PARLAMENTA, TRGA ALEXANDRA BATENBERGA, PREDSJEDNICKA PALACA, ROTUNDA SV. JURAJA, RUSKA CRKVA SV. NIKOLAYA, NARODNO KAZALISTE, CRKVA SV. PETKE SAMARDZIJSKE, OSTACI RIMSKE SERDIKE... Polazak prema Zagrebu s planiranim dolaskom u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK

datum polaska
22.11.
cijena po osobi u sobi 1/2 1.790

Minimalan broj putnika: 40   

Rok za prijavu: 7 dana prije puta

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• 1 noćenje s doručkom u Bugarskoj (Sofija), hotel 4*, dvokrevetne sobe
• 3 noćenja s doručkom u Istanbulu, hotel 3*, dvokrevetne sobe
• razgledavanja prema programu i turističkog pratitelja tijekom puta
• razgled Istanbula u pratnji stručnog mjesnog vodiča
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Ulaznice za objekte i muzeje koji se individualno posjećuju
• Viza za Tursku 130 kn – napomenuti prodavaču pri uplati aranžmana ukoliko želite da vizu ishoduje Bravo putovanja
• Vožnja brodom po Bosporu (uključen i lokalni vodič) – € 25 po osobi
• Večera uz folklorni program: € 40 po osobi
• Sultan Ahmet (ulaznica za Plavu džamiju, Aya Sofiu, Topkapi muzej sa lokalnim vodičem): € 45 po osobi
• Posjet haremu u Topkapi palači sa vodičem: € 10
• Trošak vize za ulazak u Tursku
• Ulaznica za Dolmabahce palaču (uključen i lokalni vodič): € 30 po osobi
• Doplatu za jednokrevetnu sobu:  600 kn
• Putno osiguranje

Popusti: djeca do 2 godine:besplatno. Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe: 20% popusta u trokrevetnoj sobi.
Treća osoba u trokrevetnoj sobi: 10 % popusta.

Istanbul (turski: Istanbul), na hrvatskom se još naziva ili nazivao Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava -  rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je prograšena njezinim glavnim gradom. Ovo je najveći grad u Turskoj I njeno kulturno I gospodarsko središte.   Grad je izabran za Europski glavni grad culture za 2010.g., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj I Essenom u Njemačkoj.
Zemljopisni položaj: nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora I Zlatnog roga, nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2 dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća I vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
VAŽNA NAPOMENA:
REPUBLIKA TURSKA je od 10.4.2014. uvela vizu za hrvatske državljane online.
Nakon spomenutog datuma viza na granici u obliku naljepnice ili viznog štambilja izdavat će se samo u iznimnim slučajevima te će se u potpunosti koristiti sustav E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr. Ili u poslovnicama Bravo putovanja.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
- obročno: American 2-6 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard i Maestro Zagrebačke banke do 12 rata beskamatno

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica jamčevine br. 1500-172168705 uplaćena kod Allianz osiguranja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.