bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Istanbul - 6 dana
Šifra aranžmana001631
Datum polaska 7.10.2014
Datum povratka12.10.2014
Boravak 6 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
001631Zagreb7.10.201412.10.20146 dana1990,00

Opis programa

Putovanje u Istanbul autobusom - 6 dana

Veličanstveni Istanbul

Garantirani polaszak 07.10.

VRIJEDNOST VIŠE:
*u paketu 3 izleta - krstarenje Bosporom je GRATIS!

PLUS:
*gratis ishođenje vize
*5 noćenja s doručkom
*izuzetno kvalitetni hoteli 3*/4*                
*bez noćnih vožnji                                                                        
*posjet najvišoj džamiji u Turskoj - grad Edirne


1. dan ZAGREB – SOFIJA
Naše putovanje započinje u Zagrebu, u 5:00 na Autobusnom kolodvoru (peroni 502-506), a nastavlja se vožnjom prema Republici Srbiji do Sofije, glavnog grada Republike Bugarske. Po dolasku u Sofiju slijedi šetnja gradskom jezgrom, u kojoj ćemo se upoznati sa najvrijednijom arhitektonskom baštinom Bugarske prijestolnice: Katedrala Aleksandra Nevskog – nedvojbeno najprepoznatljivija znamenitost Sofije, crkva Sv. Sofije iz 6. st., po kojoj grad nosi ime danas, rotunda Sv. Juraja u Konstantinovoj četvrti Rimske Serdike, Parlament, Trg Aleksandra Batenberga, Bugarsko Narodno Kazalište, te ostale znamenitosti grada od Rimskog doba do današnjeg dana. Smještaj u hotel u centru grada. Noćenje.

2. dan SOFIJA – ISTANBUL
Nakon doručka krećemo na put za Istanbul s dolaskom u kasnim popodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora vodimo vas u ugodnu šetnju i prvo upoznavanje sa starim dijelom Istanbula. Već danas ćete moći probati pravi turski Kebab. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ISTANBUL
Nakon doručka odlazimo u stari dio grada te razgled slijedećih znamenitosti: Aja Sofije, remek-djela bizantske arhitekture, hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa, džamije Sultana Ahmeta (Plave džamije) iz 17. st. te Topkapi palače koja je tijekom 400 godina služila kao sjedište sultana. U njoj se čuva impresivna kolekcija blaga, međuostalim čuva se i Smaragd, najveći dragi kamen na svijetu. Ujedno se ovdje nalazi i vrijedna kolekcija kristala, srebra i kineskog porculana. Zanimljivo je svakako pogledati harem, labirint intriga i centar svađa. Posjetitelji Topkapi palače mogu vidjeti i važne relikvije poput kosti ruke svetog Ivana Krstitelja kao i polomljeni zub, otisak stopala i pramen kose islamskog proroka Muhameda. Također popularnoj tv seriji nije dozvoljeno snimanje u današnjem muzeju ali vama je dozvoljeno osim same palače posjetiti i HAREM – koji će vam vrlo jasno dati sliku onog vremena i pojasniti vam položaj tadašnjih žena. Nakon razgleda starog grada odlazak do Kapali čaršije, jednog od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji kroz labirint otprilike 4000 dućana te eventualnoj kupovini. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo fakultativno odlazak na tursku večeru sa uključenom večerom, programom s trbušnim plesačicama, 2 bezalkoholna pića ili boca vina za 2 osobe.  Noćenje.

4. dan ISTANBUL
Nakon doručka odlazimo u obilazak egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva. Krećemo na krstarenje brodom po Bosporu, rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale rese drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela. Autobusom ćemo nastaviti razgled na Azijski dio Istanbula te vidikovac Čamlidža, mjesto na kojem se možete diviti veličanstvenoj panorami grada. Slijedi povratak u Stari dio grada. Popodne je rezervirano za vaše slobodno uživanje u gradu ili posjet Dolmabahce palače koja će vas očarati. Dolmabahce dvorac je ekstravagantna palača sagrađena u rokoko stilu. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je ovu palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer ovoliko materijalno bogatstvo nikako nije mogao osigurati sam. Ovdje se ujedno i vidi sultanov izuzetno profinjen osjećaj za ukus. Noćenje.

5. dan ISTANBUL – EDIRNE -  PLOVDIV
Doručak. Prije nego što napustimo Tursku posjetit ćemo veličanstvenu džamiju Selimiju u staroj Osmanskoj prjestolnici Edirne. Sagrađena je 1575. godine kao remek djelo najpoznatijeg Osmanskog arhitekta Sinana po narudžbi Selima II - sin i nasljednik Sulejmana Veličanstvenog. Selimija je poznata po najvišljim minaretima u Turskoj, po kupoli koja se uzdiže 1,2 m više nego kupola Aja Sofije te po izuzetno elegantnim i svijetlim interijerom. Nastavljamo putovanje za Plovdiv, grad kulture te drugi po veličini grad u Bugarskoj. Dolazak u kasnijim popodnevnim satima. Po dolasku u Plovdiv slijedi smještaj u hotel, šetnja gradom te slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

6. dan PLOVDIV – ZAGREB
Nakon doručka krećemo prema Zagrebu s planiranim dolaskom u kasnim večernjim satima.

Cijene u HRK

datumi polazaka
07.10.
cijena po osobi u sobi 1/2 u hotelu 3* 1.990
cijena po osobi u sobi 1/2 u hotelu 4* 2.290
doplata za sobu 1/1 600

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• 2 noćenja s doručkom u Bugarskoj, hotel 4*, dvokrevetne sobe (Sofija, Plovdiv)
• 3 noćenja s doručkom u Istanbulu, hotel 3*/4*, dvokrevetne sobe
• vožnja Marmaray tunelom
• razgledavanja prema programu i turističkog pratitelja tijekom puta
• razgled Istanbula u pratnji stručnog mjesnog vodiča
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Ulaznice za objekte i muzeje koji se individualno posjećuju
• Vožnja brodom po Bosporu (uključen i lokalni vodič) – € 25 po osobi
• Večera uz folklorni program: € 40 po osobi
• Sultan Ahmet (ulaznica za Plavu džamiju, Aya Sofiu, Topkapi muzej sa lokalnim vodičem): € 45 po osobi
• Posjet haremu u Topkapi palači sa vodičem: € 10
• Trošak vize za ulazak u Tursku
• Ulaznica za Dolmabahce palaču (uključen i lokalni vodič): € 30 po osobi
• Doplatu za jednokrevetnu sobu: 600 kn
• Viza za Tursku 130 kn – doplata pri uplati aranžmana ukoliko želite da vizu ishoduje Bravo putovanja
• Putno osiguranje

Popusti:
Djeca do 2 godine:besplatno.
Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe: 20% popusta u trokrevetnoj sobi.
Treća osoba u trokrevetnoj sobi: 10 % popusta.

Istanbul (turski: Istanbul), na hrvatskom se još naziva ili nazivao Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava -  rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je prograšena njezinim glavnim gradom. Ovo je najveći grad u Turskoj I njeno kulturno I gospodarsko središte.   Grad je izabran za Europski glavni grad culture za 2010.g., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj I Essenom u Njemačkoj.
Zemljopisni položaj: nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora I Zlatnog roga, nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2 dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća I vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

VAŽNA NAPOMENA:
REPUBLIKA TURSKA je od 10.4.2014. uvela vizu za hrvatske državljane online.
Nakon spomenutog datuma viza na granici u obliku naljepnice ili viznog štambilja izdavat će se samo u iznimnim slučajevima te će se u potpunosti koristiti sustav E-viza.

Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr ili u poslovnicama Bravo putovanja.

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 48 sati prije putovanja završno pismo.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
- obročno: American 2-6 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard i Maestro Zagrebačke banke do 12 rata beskamatno

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793.
Polica jamčevine  br. 1500-172168705 uplaćena kod Allianz osiguranja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Organizator zadržava pravo promjene redosljeda realizacije programa.