bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Istanbul - 6 dana
Šifra aranžmana001631
Datum polaska 25.6.2016
Datum povratka30.6.2016
Boravak 6 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
001631Zagreb25.6.201630.6.20166 dana1990,00

Opis programa

Putovanje u Istanbul autobusom - 6 dana

1. dan, 25.6.2016., subota, ZAGREB – PLOVDIV
Polazak autobusa u 05:30 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu (peron 502-506). Slijedi vožnja prema Republici Srbiji do Plovdiva u Bugarskoj. Po dolasku, smještaj u hotel. Predlažemo šetnju gradom. Noćenje.

2. dan, 26.6.2016., nedjelja PLOVDIV – EDIRNE – ISTANBUL
Doručak. Odlazak prema gradu Edirne. Posjetit ćemo veličanstvenu džamiju Selimiju u staroj osmanskoj prijestolnici Edirne. Sagrađena je 1575. godine kao remek djelo najpoznatijeg osmanskog arhitekta Sinana po narudžbi Selima II - sina i nasljednika Sulejmana Veličanstvenog. Selimija je poznata po najvišim minaretima u Turskoj, po kupoli koja se uzdiže 1,2 m više od kupole Aja Sofije te po izuzetno elegantnom i svijetlom interijeru. Nastavljamo vožnju prema Istanbulu. Dolazak u kasnim popodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora vodimo vas u ugodnu šetnju i prvo upoznavanje sa starim dijelom Istanbula. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, 27.6.2016., ponedjeljak, ISTANBUL
Doručak. Odlazak u stari dio grada te slijedi razgled slijedećih znamenitosti sa lokalnim vodičem: Aja Sofije - remek-djela bizantske arhitekture, džamije Sultana Ahmeta (Plava džamija) iz 17. stoljeća, Hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa te palače Topkapi koja je 400 godina bila glavna rezidencija osmanskih sultana. U njoj se čuva impresivna kolekcija blaga, između ostalog čuva se i Smaragd, najveći dragi kamen na svijetu. Ujedno se ovdje nalazi i vrijedna kolekcija kristala, srebra i kineskog porculana. Zanimljivo je svakako pogledati harem, labirint intriga i centar svađa. Posjetitelji Topkapi palače mogu vidjeti i važne relikvije poput kosti ruke Svetog Ivana Krstitelja kao i zub, otisak stopala i pramen kose islamskog proroka Muhameda. Također popularnoj tv seriji nije bilo dozvoljeno snimanje u današnjem muzeju ali vama je dozvoljeno osim same palače posjetiti i harem koji će vam vrlo jasno dati sliku onog vremena i pojasniti vam položaj tadašnjih žena. Slobodno vrijeme uz mogućnost posjeta Kapali čaršiji, jednom od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji kroz labirint od otprilike 4000 dućana te eventualnoj kupovini. Noćenje.

4. dan, 28.6.2016., utorak, ISTANBUL
Doručak. Odlazak na Egipatsku tržnicu poznatu po mirisima začina i čajeva. Slijedi krstarenje brodom po prekrasnom Bosporu (uz doplatu), tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju, čije obale ukrašavaju drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela. Poslijepodne je rezervirano za Vaše slobodno uživanje u gradu ili posjet Dolmabahce palači koja će vas očarati. Palača Dolmabahce je ekstravagantna palača sagrađena u rokoko stilu. Sultan Abdul Mejid želio je imati svoju verziju Versaillesa te je ovu palaču izgradio od pozajmica stranih banaka jer sam nije nikako mogao osigurati dovoljna materijalna sredstva za tako bogatu palaču. Ovdje se ujedno vidi i sultanov izuzetno profinjen osjećaj za ukus. Palača se može posjetiti samo u okviru grupnih posjeta. Na večer predlažemo fakultativni odlazak na tursku večer s uključenom večerom i programom s trbušnim plesačicama uz 2 pića po želji. Noćenje.

5. dan, 29.6.2016., srijeda, ISTANBUL - SOFIJA                                                      
Doručak. Polazak prema Sofiji. Po dolasku u Sofiju (kasno poslijepodne) slijedi šetnja  gradskom jezgrom i upoznavanje sa najvažnijim spomenicima Sofije: katedrala Aleksandra Nevskog, crkva Sv.Sofije, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga, Predsjednička palača, rotunda Sv.Juraja, ruska crkva Sv.Nikolaja, Narodno kazalište, crkva Sv. Petke Samardžijske, ostaci rimske Serdike. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan, 30.6.2016., četvrtak, SOFIJA - ZAGREB
Doručak. Vožnja prema Zagrebu uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK

datum polaska
25.06.2016.
First Minute cijena 1.990
Redovna cijena 2.190

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje:
• Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• 1 noćenje s doručkom u Plovdivu u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama
• 1 noćenje s doručkom u Sofiji u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama
• 3 noćenja s doručkom u Istanbulu u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama
• Turističkog pratitelja tijekom puta
• Razgledavanja prema programu
• Razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča
• Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• Vožnju brodom po Bosporu (uključen i lokalni vodič): € 25 po osobi
• Tursku večeru uz folklorni program: € 40 po osobi
• Sultan Ahmet (ulaznica za Plavu džamiju, Aya Sofiu, Topkapi muzej sa lokalnim vodičem): € 45 po osobi
• Posjet haremu u Topkapi palači sa vodičem: € 10 po osobi
• Ulaznicu za Dolmabahce palaču (uključen i lokalni vodič): € 30 po osobi
• Doplatu za jednokrevetnu sobu: 500 kn
• Putno osiguranje
• Vizu za Tursku (doplata pri uplati aranžmana ukoliko želite da vizu ishoduje Bravo putovanja): 170 kn

Napomena:
za izlete je potrebno minimalno 15 prijavljenih osoba, plaćanje na licu mjesta; cijene ulaznica su informativne

Popusti:
Djeca do 2 godine: besplatno. Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe: 20% popusta u trokrevetnoj sobi.
Treća osoba u trokrevetnoj sobi: 10 % popusta.

Istanbul (turski: Istanbul), na hrvatskom se još naziva Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava -  rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je prograšena turskim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.   Grad je izabran za europski glavni grad kulture za 2010.g., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj i Essenom u Njemačkoj. Zemljopisni položaj: nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora i Zlatnog roga nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2 dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća i vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
REPUBLIKA TURSKA je od 10.4.2014. uvela vizu za hrvatske državljane online. Nakon spomenutog datuma viza na granici u obliku naljepnice ili viznog štambilja izdavat će se samo u iznimnim slučajevima te će se u potpunosti koristiti sustav E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr ili u poslovnicama Bravo putovanja. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
- obročno: American 2-6 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard 2-12 rata beskamatno, Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o poslovnoj suradnji.
Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica jamčevine br. 1500-172168705 uplaćena kod Allianz osiguranja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.